× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Νέα εκπαιδευτική δράση από το μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου

Η νέα αυτή δράση ξεκίνησε από το Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν μοναδικές γνώσεις κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής που πραγματοποιήθηκε

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/2/2024

Νέα εκπαιδευτική δράση από το μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου

Με επιτυχία ξεκίνησε η νέα εκπαιδευτική δράση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου για ενημέρωση σχολείων για τη Λέσβο που έχει αναγνωριστεί από την UNECSO ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα αυτή εκπαιδευτική δράση του Μουσείου ξεκίνησε από το Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν μοναδικές γνώσεις κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής τους που πραγματοποιήθηκε από τον Καθηγητή Νίκο Ζούρο, Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Η δράση οργανώθηκε από την  Κωνσταντίνα Μπεντάνα, Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου και την  Θεοδώρα Τσαγγάρη εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Παμφίλων.

Στην έναρξη ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Παμφίλων κ. Γιώργος Κλειδαράς αναφέρθηκε στη σημασία γνωριμίας των μαθητών με την πλούσια φυσική κληρονομιά της Λέσβου και ευχαρίστησε το Μουσείο για τις πρωτοβουλίες του και τις εκπαιδευτικές δράσεις που οργανώνει προς αυτή την κατεύθυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια μαθητές και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν από τον Καθ. Νίκο Ζούρο μαθητές μέσα από παρουσίαση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό για τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Λέσβου που έχουν οδήγησαν στην αναγνώρισή της ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNECSO, την ιστορία δημιουργίας του δικτύου των Γεωπάρκων που ξεκίνησε το 2000 από τη Λέσβο, τη σημασία των Γεωπάρκων αλλά και τους μοναδικούς γεώτοπους της Λέσβου. Οι μαθητές καθόλη της διάρκεια της ενημέρωσης συμμετείχαν ενεργά, με αμείωτο ενδιαφέρον και με πάρα πολλές ερωτήσεις.

Ακολούθησε παρουσίαση του ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού που δημιουργήθηκε από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παμφίλων για το Γεωπάρκο Λέσβου και το Απολιθωμένο Δάσος από την κα. Θεοδώρα Τσαγγάρη εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Παμφίλων.

Οι μαθητές μετά το πέρας της εκπαιδευτικής δράσης δήλωσαν ενθουσιασμένοι και έδωσαν στο Μουσείο τις υπέροχες ζωγραφιές τους για το Απολιθωμένο Δάσος και το Γεωπάρκο Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα πλαίσια της εκδήλωσης δόθηκε ειδικό δώρο στον μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Παμφίλων Σωτήρη Μαρινάτο, ο τυχερός που βρήκε το φλουρί της βασιλόπιτας του Μουσείου.

Δράση ενημέρωσης για τη Λέσβο - Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNECSO

Η δράση ενημέρωσης για τη Λέσβο - Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNECSO σε σχολεία της Λέσβου απευθύνεται σε μαθητές τόσο Πρωτοβάθμιας όσο και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα συνεχιστεί από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου τους προσεχείς μήνες. Στόχος της είναι να γνωρίσει στα παιδιά τον τόπο τους, τα φυσικά και γεωλογικά μνημεία της Λέσβου και τον τρόπο που συνδέονται με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, τη γαστρονομία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αλλά και το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου, το οποίο έχει αναγνωριστεί ως "Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης".

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2251047033, Ε-mail: [email protected], www.lesvosmuseum.gr.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόκληση οι ύβρεις Γεωργιάδη κατά εργαζομένων και υγειονομικών

Με δυναμικές κινητοποιήσεις και εργατικό κίνημα πού δε θα αρκείται σε συμβολικές κινήσεις, μπορεί να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική σημειώνει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Λέσβου σε σχόλιο της για την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το Blue Carrier 1 στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Πρώτη προσέγγιση του Ro - Ro της Blue Star Ferries στη Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ούτε ευρώ στις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου

Η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας σε ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Παρασκευΐδη αποκαλύπτει πως από τα 17,7 δις ευρώ προνομιακών δανειοδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης ούτε ευρώ δεν έφθασε στις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου
ΧΩΡΙΑ

Στη Λέσβο το Αγιο Φως με την Sky Express

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός προς όλους τους προορισμούς αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί νωρίς το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωράει έως την Περιφέρεια το έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης

Μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει προσπάθεια να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες ως το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, για την ανεμπόδιστη περιφορά των επιταφίων. Τα σενάρια για τις εργασίες το καλοκαίρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συστάσεις από την Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε αναλυτικά τα όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιάς