× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ούτε ευρώ στις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου

Η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας σε ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Παρασκευΐδη αποκαλύπτει πως από τα 17,7 δις ευρώ προνομιακών δανειοδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης ούτε ευρώ δεν έφθασε στις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/5/2024

Ούτε ευρώ στις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου

Εκτός της δράσης Δανειακή Στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης το Βόρειο Αιγαίου μέχρι σήμερα. Η δράση είναι συνολικού ύψους 17,7 δις ευρώ και έχει στόχο την  στήριξη ιδιωτικών επενδύσεων με συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και πολύ ευνοϊκούς όρους δανειοδότησης από τις Εμπορικές Τράπεζες, υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης. Η είδηση στην οποία αναφέρεται ο βουλευτής προκύπτει από την απάντηση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας σε ερώτηση του βουλευτή σχετικά με τα ενταγμένα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε πως ο βουλευτής είχε καταθέσει ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων στην Βουλή, στις 21 Μαρτίου 2024 μετά την οριστικοποίηση της απένταξης του φράγματος Τσινκιά από το Ταμείο Ανάκαμψης και Αθεκτικότητας.

Στην απάντηση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας τονίζεται πως, «κρίθηκε αναγκαίο να αφαιρεθεί από το Σχέδιο η δράση 16898 «Έργα ύδρευσης», στην οποία είχε συμπεριληφθεί και το έργο του φράγματος του Τσικνιά εξαιτίας καθυστερήσεων που σχετίζονται με αντικειμενικές δυσκολίες και υπερβαίνουν τον χρονικό ορίζοντα του ΤΑΑ».

Με κομψό τρόπο το υπουργείο αυτό που λέει είναι πως δεν υπήρχε περίπτωση το συγκεκριμένο έργο να χρηματοδοτηθεί από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας γιατί πολύ απλά αυτοί θα πρέπει να έχουν απορροφηθεί μέχρι το τέλος του 2026. Γι’ αυτό και απεντάχθηκαν από το πρόγραμμα όλα τα έργα αυτής της κατηγορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολούθως η απάντηση αναφέρει μια αναλυτική λίστα έργα που είναι ενταγμένα στο Ταμείο Ανάκαμψης και Αθεκτικότητας και αφορούν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Όμως το Βόρειο Αιγαίο απουσιάζει από τις λίστα των Περιφερειών στις οποίες έχουν δοθεί δάνεια σε ιδιωτικές επιχειρήσεις από το συνολικό κονδύλι των 17,7 δις ευρώ.

Άλλωστε οι δανειοδοτήσεις αυτές έχουν δοθεί σχεδόν αποκλειστικά σε ένα μικρό αριθμό πολύ μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας, επιχειρήσεις που έτσι κι αλλιώς έχουν άνετη πρόσβαση  στον τραπεζικό δανεισμό. Εκτός των προνομιακών διανειοδοτήσεων έμεινε η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων της χώρας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για τον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Το τριήμερα Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή