× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συναντήσεις Κυρατζή με Υπουργούς για τον προγραμματισμό έργων

Σε πρώτο πλάνο το ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ο δρόμος Νάπης - Πελόπης και η οδική ασφάλεια στο δίκτθο της Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/1/2024

Συναντήσεις Κυρατζή με Υπουργούς για τον προγραμματισμό έργων

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ.Νίκο  Παπαθανάση και το Γενικό  Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριαναδάκη πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειαρχης  Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και ΕΣΠΑ  Στρατής  Χρυσοστόμου Κυρατζής την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024  σε συνεννόηση  με τον  Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου  Κωνσταντίνο Μουτζούρη με κύριο θέμα την εκταμίευση πιστώσεων για τα έργα του ΠΔΕ, την αύξηση των πιστώσεων για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και την έγκαιρη κατανομή αυτών για την εξόφληση των οφειλών του οικονομικού έτους 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η υπογραφή σύμβασης του Υπουργείου «Μελέτη επεμβάσεων βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο του Βορείου και Νοτίου οδικού τμήματος του Νομού Λέσβου και συγκεκριμένα για το  υποέργο «Βελτίωση οδικής ασφάλειας και Γεωμετρικών χαρακτηριστικών στην επαρχιακή οδό Νάπης – Πελόπης ποσού 5.220.000 ευρώ καθώς και για το υποέργο «Μελέτη επεμβάσεων βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο του Βορείου και Νοτίου Τμήματος του Νομού Λέσβου ποσού 5.220.000 ευρώ. 

Στη συνάντηση δόθηκε η ευκαιρία, εκτός από την ενημέρωση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών  για τα συγκεκριμένα θέματα, να λάβουν  γνώση  για  λοιπά ζητήματα που απασχολούν την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου  ενώ ανταλλάχτηκαν απόψεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο κ.  Παπαθανάσης  δήλωσε  ότι το Υπουργείο, συνεργαζόμενο τόσο με την Περιφέρεια , όσο και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και με την επιτήρηση της διαδικασίας, στηρίζει  κάθε προσπάθεια η οποία θα φέρει  αποτελεσματική λύση που θα ομαλοποιήσει τα προβλήματα  των κατοίκων των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης  Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και ΕΣΠΑ  Στρατής Χρυσοστόμου Κυρατζής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα αντικατοπτρίζοντας την κοινή μας προσήλωση στην ευημερία των πολιτών και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Ο Υπουργός  εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για την επίλυση των προβλημάτων των κατοίκων των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Σημαντική ήταν η δέσμευσή του για συνεργασία με την Περιφέρεια, τους φορείς και την παρακολούθηση των διαδικασιών προκειμένου να επιτευχθούν αποτελεσματικές λύσεις. Ανοίγονται νέοι ορίζοντες για την περαιτέρω ανάπτυξη της  Περιφέρειας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Καταγγελία: Χωρίς νερό για 12 ώρες η Θερμή

Καμία ενημέρωση στους κατοίκους του χωριού για το πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση του χωριού
ΧΩΡΙΑ

Όχι στις αυξήσεις της ΔΕΥΑΛ από τον Πολιχνίτο

Ψήφισμα εξέδωσε το Τοπικό Συμβούλιο Πολιχνίτου και εκφράζει την αντίθεση του στις αυξήσεις που ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΛ στα τιμολόγια της ύδρευσης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαλσαμίδης: Δεν δόθηκαν απαντήσεις για τα μεγάλα έργα της Λέσβου

Κριτική στην Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα εποχή για την πλαζ Τσαμάκια της Μυτιλήνης

Ξεκίνησε τη λειτουργία της νωρίτερα από ποτέ με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό, ανακαινισμένα αποδυτήρια, τουαλέτες και είσοδο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Σήμανση και φωτεινή σηματοδότηση στον κόμβο της Αγίας Τριάδας Καλλονής»

Ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Β.Α. Αιγαίου, με αφορμή τα ατυχήματα που έγιναν την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του δρόμου Καλλονής - Σιγρίου
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Στο πλευρό των χωριών ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του ου Αντιδημάρχου Συντονισμού Κοινοτήτων και Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Γιώργου Μακρογιάννης, με τους Προέδρους των 36 τοπικών κοινοτήτων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συναντήσεις των αιμοδοτών Μυτιλήνης με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Ο Πρόεδρος του ΕΚΕΑ συναντήθηκε με όλα τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΑΜ στη νέα, μόνιμη πλέον αίθουσα όπου διενεργούνται οι εθελοντικές αιμοδοσίες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σύσταση της Υπηρεσίας καθαριότητας Μυτιλήνης για τα ογκώδη αντικείμενα

Διαβάστε αναλυτικά τι θα ισχύσει για τη Μεγάλη Εβδομάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χωρίς φαναράκια η Μεγάλη Παρασκευή, λόγω αντιπυρικής περιόδου

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πασχαλινών εκδηλώσεων του Δήμου Μυτιλήνης. Κύκλοι της πυροσβεστικής αναφέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί να πετάξουν φαναράκια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ στηρίζει την Κίνηση κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα συναντήθηκε με μέλη της κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εχει αδικηθεί η Λέσβος»

Δεν περίμενε τον Ιούνιο του 2023 όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί ότι θα γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Βρέθηκαν στον «μαγικό κόσμο των βιβλίων»!

Εντυπωσιακή μουσικο-αφηγηματική παράσταση από την Αθανασία Δαφιώτη και τον Γρηγόρη Μολυβιάτη στην Πέτρα