× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βιβλιοπροτάσεις για παιδιά με ταξιδιάρικη διάθεση με ένα καλό βιβλίο από σειρές βιβλίων

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΟΥ*

Δημοσίευση 11/2/2023

Βιβλιοπροτάσεις για παιδιά με ταξιδιάρικη διάθεση με ένα καλό βιβλίο από σειρές βιβλίων

Στο πνεύμα των ημερών η πρώτη σημερινή πρόταση, Ο πειρατής Περπερούα και οι δεκαπέντε γόνδολες , της Αλεξάνδρας Μπίζη, σε εξαιρετική εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια, από τις εκδόσεις Πατάκη, και από την σειρά χωρίς σωσίβιο, για παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα βιβλίο για τα παιδιά που αγαπούν τις Αποκριές, τα ταξίδια και τα στοιχήματα όπως ο πειρατής Περπερούα! Είναι πραγματικά διασκεδαστικό όπως και οι ίδιες οι Αποκριές!

Περιγραφή: Ο πειρατής Περπερούα λατρεύει τις Απόκριες. Γι' αυτό ντύνεται Αρλεκίνος και πηγαίνει στη Βενετία να διασκεδάσει... Εκεί συναντά ένα γονδολιέρη και οι δυο τους βάζουν ένα παράξενο στοίχημα. Τι θα συμβεί άραγε; Μα τι μπορεί να συμβεί όταν ένας ξακουστός πειρατής ντύνεται Αρλεκίνος;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αγόρι που μεγάλωνε δράκους, από την αντίστοιχη σειρά, κείμενο Άντι Σέπερντ, εικονογράφιση Σάρα Όγκιλβι, ένα απολαυστικό, σκληρόδετο, ‘’χορταστικό’’ βιβλίο από αυτά που θα θέλαμε να μας είχαν χαρίσει όταν ήμασταν παιδιά! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, για μικρούς αναγνώστες από 8 ετών! Περιγραφή: Εγώ και ο παππούς καλλιεργούμε δράκους.
Και μπορώ να σας πω ένα πράγμα: είναι πολύ πιο μπελαλίδικοι από τα αγγούρια.
Γιατί τα αγγούρια δεν κάνουν κακά μέσα στα δημητριακά του μπαμπά σου.
Ούτε κυνηγούν τη γάτα σου. Ούτε βάζουν φωτιά στην οδοντόβουρτσά σου. Αλλά μπορώ να σας πω και κάτι ακόμα... Τα βομβοειδή σπινθηροβόλα μάτια τους σε κοιτάζουν φεγγοβολώντας. Η ζεστή ανάσα τους σου γαργαλάει το αυτί.
Και κάτι τελευταίο: σας συμβουλεύω να τους κρατήσετε κρυφούς, γιατί ποιος δε θα ήθελε να έχει έναν δικό του δράκο;

Ο Δίας, το σόι του και η τρελοπαρέα 5- Μέσα από μαύρες τρύπες και σκουληκότρυπες σε ένα παράλληλο σύμπαν! Μια σειρά για παιδιά από 10 ως και 110 ετών, που προσφέρουν γνώσεις με έναν πολύ διασκεδαστικό τρόπο! Το απολαυστικό κείμενο είναι της Μαρίας Αντωνίου. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος. Περιγραφή: Αυτή τη φορά η φαντασία ξεφεύγει από τα όρια του ηλιακού μας συστήματος και ταξιδεύει στην καρδιά του γαλαξία μας.

Χώνεται σε σκουληκότρυπες και σε μαύρες τρύπες, για ένα αχαρτογράφητο ταξίδι που τα παιδιά της τρελοπαρέας και οι αγαπημένοι φίλοι τους, οι Ολύμπιοι θεοί, πίστευαν ότι θα ήταν μια εκδρομούλα αναψυχής. Και δεν φτάνει που κινδυνεύουν να χαθούν στα ανεξερεύνητα μυστικά του Διαστήματος, θα πάρουν στον λαιμό τους και τον κακομοίρη τον Μπουνταλάκη, τον σκυλάκο τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είχε στο μυαλό του, μα τον Δία, ο Ήφαιστος, εμπνευστής του ταξιδιού, όταν σχεδίαζε αυτή την τόσο επικίνδυνη περιπέτεια; Μια επίσκεψη, λέει, σε ένα παράλληλο σύμπαν, για να γνωρίσουν, λέει, τη Γη όπως θα είναι σε πενήντα χρόνια.
Το ταξίδι με τον «Πήγασο του Διαστήματος», το θαυμαστό διαστημόπλοιο που κατασκεύασε ο τεχνίτης Ήφαιστος, είναι γεμάτο δυσκολίες, τρομαχτικά πράματα και θάματα, απόκοσμες συναντήσεις με άλλους διαστημοτουρίστες, με πλανήτες, αστέρια, γαλαξίες και νεφελώματα. Παιδιά και θεοί γίνονται θεατές της κλιματικής αλλαγής και της κακής διαχείρισης της Γης. Πρέπει να προλάβουν, πρέπει να αποτρέψουν τα κακά που έρχονται και να σώσουν τον υπέροχο πλανήτη μας.
Ευφάνταστες, διασκεδαστικές περιπέτειες, στο παρόν και στο μέλλον, ξετυλίγονται στις σελίδες του βιβλίου, προσφέροντας γνώση, γέλιο, αγωνία!

Μια σούπερ έκπληξη, της Κωσταντίνας Αρμενιάκου, σε εικονογράφηση της Χρύσας Σπυρίδωνος, από τις εκδόσεις Μίνωας, και την σειρά Ζήτω το νηπιαγωγείο. Από τα βιβλία που κάνουν τα μικρούλια μας να αγαπήσουν το βιβλίο, την μάθηση και βοηθά στο να αγαπήσουν και το ίδιο το νηπιαγωγείο, στην προκειμένη περίπτωση και τα αγγλικά! Περιγραφή: Μια καινούρια δασκάλα που μιλάει αγγλικά είναι σίγουρα μια σούπερ έκπληξη!
Κι ο Ερρίκος λατρεύει τις εκπλήξεις. Όμως οι ερωτήσεις στο κεφάλι του φτιάχνουν
πελώρια σύννεφα, βροχές και καταιγίδες! Γιατί να μάθει αγγλικά; Κι αν ξεχάσει τα ελληνικά;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πόσες γλώσσες χωράει το μυαλό μας; Ίσως, αν μεταμορφωθεί σε σούπερ ήρωα, να γίνουν όλα πιο εύκολα… Ιστορίες με χιούμορ, φαντασία, παιχνίδια και ζαβολιές!
Αυτές είναι οι διασκεδαστικές περιπέτειες των μαθητών του 1ου Νηπιαγωγείου Αστερούπολης.

Μια σειρά βιβλίων για να αγαπήσετε το νηπιαγωγείο και τους μικρούς του ήρωες, που είναι όλοι τους αστέρια!

*Η Δρ. Αθανασία Δαφιώτη είναι Δημοσιογράφος-Θεατρολόγος-Συγγραφέας

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ

«Βυζαντινός Ελληνισμός» πρωτότυπη μουσική παράσταση

Παρουσιάστηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Χάρη στη «Φλόγα» αγαπήσαμε κι άλλο τη ζωή

Είδαμε τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αντουέλ Νάκε, για καλό σκοπό, στο καφενείο «Πι»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

Μαύρη κωμωδία του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Το 50% των εσόδων θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μοναδικό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο

Από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης με το Εργαστηριακό Κέντρο Μυτιλήνης