× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τραγέλαφος σε σύσκεψη της Περιφέρειας για τα προβλήματα της κτηνοτροφίας

Με τον Περιφερειάρχη να βγάζει λόγο για... το μεταναστευτικό

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 5/10/2019

Τραγέλαφος σε σύσκεψη της Περιφέρειας για τα προβλήματα της κτηνοτροφίας

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου είναι πολλά και σημαντικά αλλά δυστυχώς φάνηκε πως δεν αντιμετωπίζονται ως τέτοια από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικού Πανάγου Κουφέλου και με την συμμετοχή του ΓΕΩΤΕΕ προκειμένου να ενημερωθεί ο Αντιπεριφερειάρχης για τα προβλήματα που απασχολούν τον κτηνοτροφικό κόσμο της Λέσβου. 

Σημειωτέον ότι η σύσκεψη αυτή έρχεται μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την προ ημερών επίσκεψη «ολίγων και εκλεκτών» στο γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη. Συνάντηση στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος εξέδωσε και σχετικό δελτίο Τύπου, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος.

Στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στην αίθουσα του Επιμελητήριου η Περιφέρεια μέσω του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη κ.Κουφέλου δεν παρουσίασε κανένα απολύτως σχεδιασμό τόσο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των κτηνοτρόφων όσο και προτάσεις για τον ρόλο που πρέπει να έχει η Περιφέρεια στην Αγροτική Ανάπτυξη της Λέσβου. Χαρακτηριστικό δε της κατάστασης ήταν ότι υπηρεσιακά στελέχη έδειξαν αμηχανία στο τι έπρεπε να πουν στους παρευρισκόμενους καθώς φάνηκε ότι δεν γνώριζαν τον λόγο που διοργανώθηκε η σύσκεψη. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν λιγοστοί εκπρόσωποι  κτηνοτροφικών συνεταιρισμών και ιδιοκτήτες μελετητικών γραφείων. Ένώ απουσίαζαν παντελώς επαγγελματίες που συμμετέχουν στον κύκλο μεταποίησης και διάθεσης των κτηνοτροφικών προϊόντων.Άγνωστο παραμένει αν είχαν προσκληθεί και δεν ανταποκρίθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην αρχή της σύσκεψης τον λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης όπου μετά από μια δίλεπτη γενικόλογη αναφορά και ευχολόγια αναλώθηκε στο να εξηγεί το μεταναστευτικό πρόβλημα στα νησιά καθώς και την συμμετοχή του το βράδυ της Πέμπτης σε περιπολία στις ακτές της Λέσβου με σκάφος του Λιμενικού και με ξένο τηλεοπτικό συνεργείο.Αντιθέτως παίρνοντας τον λόγο οι εκπρόσωποι κτηνοτροφικών συνεταιρισμών επεσήμαναν τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με τις ζωονόσους που έχουν θέσει το νησί σε καραντίνα αλλά και τις τιμές του γάλακτος. Επίσης ζήτησαν την μεταφορά της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας στην Καλλονή καθώς και να συνεχιστεί το ποιοτικό παρακράτημα.

Παράλληλα επεσήμαναν ότι πρέπει να γίνονται έλεγχοι στο λιμάνι της Μυτιλήνης στις ποσότητες γάλακτος που έρχονται και να δοθεί αποζημίωση για τον καταρροϊκό πυρετό.Ακόμα τέθηκε το ζήτημα της πλήρους αποπληρωμής των ποσών για τους κτηνοτρόφους που έχασαν τα κοπάδια τους. Όλα τα παραπάνω αποφασίστηκαν ομόφωνα για να διεκδικηθούν μέσα από τη συγκρότηση μιας επιτροπής.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα εποχή για την πλαζ Τσαμάκια της Μυτιλήνης

Ξεκίνησε τη λειτουργία της νωρίτερα από ποτέ με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό, ανακαινισμένα αποδυτήρια, τουαλέτες και είσοδο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκδήλωση για τη Λέσβο στο Λονδίνο με Λαζόπουλο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση προβολής που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Κίνηση στην αγορά της Μυτιλήνης την Κυριακή

Ανοιχτά τα καταστήματα έως τις 3, την Κυριακή των Βαϊων εγκαινιάζοντας το πασχαλινό ωράριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα