× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ο Κόσμος του Ούζου» ανοίγει και πάλι τις πύλες του για το κοινό

Το μουσείο του Ούζου Πλωμαρίου «Ο Κόσμος του Ούζου», περιμένει και πάλι τους επισκέπτες του από τις 6 Ιουλίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/7/2020

«Ο Κόσμος του Ούζου» ανοίγει και πάλι τις πύλες του για το κοινό

Στο Πλωμάρι, βρίσκεται το αποστακτήριο και το Μουσείο Ούζου «Ο Κόσμος του Ούζου» όπου παράγεται από το 1894 το αγαπημένο Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου. Στο παραδοσιακό αποστακτήριο, ακολουθείται πιστά εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα η συνταγή που εμπνεύστηκε ο Ισίδωρος Αρβανίτης, καθώς και η ιεροτελεστία της διπλής απόσταξης του ούζου, η οποία γίνεται καρτερικά μέσα σε 18 χειροποίητους χάλκινους άμβυκες, δίνοντας το φίνο αποτέλεσμα του γλυκόπιοτου και ισορροπημένου Ούζου Πλωμαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, έχοντας φροντίσει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφαλούς ξενάγησης των επισκεπτών, ανακοινώνει την επαναλειτουργία του μουσείου από τις 6 Ιουλίου, το οποίο είναι έτοιμο να υποδεχτεί και πάλι τους επισκέπτες του με ελεύθερη για όλους είσοδο.

Οι επισκέπτες στον «Κόσμο του Ούζου», έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν ένα ταξίδι στην παράδοση, με συνοδοιπόρο αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα κατά τη διάρκεια της απόσταξης όπως παλιοί άμβυκες, δοχεία συλλογής αποστάγματος, ταπωτικά, και μηχανήματα επικόλλησης.

Στον όμορφο αυτό χώρο, μπορούν να παρακολουθήσουν όλη την παραγωγική διαδικασία από τον χώρο της απόσταξης μέχρι και την εμφιάλωσή του. Μπορούν, επίσης, να γνωρίσουν από κοντά τα συστατικά, τα βότανα και τους καρπούς όπως τον γλυκάνισο, να γευτούν το εκλεκτό, από 100% διπλή απόσταξη «Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου» και να μάθουν τον σωστό τρόπο σερβιρίσματος (πρώτα το νερό, ύστερα ο πάγος). Επιπλέον, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν την ιστορία του Ούζου και θα ακολουθήσουν βήμα-βήμα τα χνάρια του Ισίδωρου Αρβανίτη στην προσπάθειά του να δημιουργήσει την τέλεια ισορροπία που αναζητούσε.

Για όποιον αποφασίσει να επισκεφτεί το πανέμορφο νησί της Λέσβου, αξίζει να πραγματοποιήσει και μια περιήγηση στον «Κόσμο του Ούζου». Εκεί τον προσμένει μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις καθώς θα βιώσει ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο με γεύσεις, αρώματα, υφές και αγνά υλικά της γης της Λέσβου. Μια ξεχωριστή εμπειρία σας περιμένει, ζήστε τη!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΡΓΑΣΙΑ

12 θέσεις στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 23 Μαΐου η υποβολή των αιτήσεων
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδήλωση στην Καλλονή για τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα

Υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συνάντηση Αντωνέλλη με τους εργολάβους της Δακοκτονίας

Εν όψει της έναρξης του Προγράμματος καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς για το 2024
ΕΡΓΑΣΙΑ

Αγγελία εργασίας σε γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων

Ζητείται υπάλληλος στη Μυτιλήνη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αρχισε η διαβούλευση για τον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ

Η εφαρμογή του θα ξεκινήσει το 2025 δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

1.115 ήταν οι αφίξεις με τσάρτερ τον Απρίλη

Χωρίς εκπλήξεις το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου του 2024 για τη Λέσβο
ΚΟΣΜΟΣ

Αντέχουν οι Ισπανικές εξαγωγές ελαιολάδου

Μέτρια αναμένεται η παραγωγή ελαιολάδου της Ισπανίας την ελαιοκομική περίοδο 2024 - 2025
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξησε τις εξαγωγές τυριών η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2023

Μικρή αύξηση της παραγωγής αναμένεται για το 2024, σύμφωνα με τις εαρινές εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπή για την αγροτική οικονομία της Ε.Ε.
ΑΓΡΟΤΕΣ

20.000 ευρώ για υποστήριξη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας

Τεχνική σύμβουλο με απευθείας ανάθεση προσέλαβε η Περιφέρεια