× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο 3ος Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας

To Σάββατο 4 Ιουλίου, με διαδρομές στη μνήμη του Παναγιώτη Κυμούρη και του Γιώργου Καμάτσου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/7/2020

Ο 3ος Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας

Ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός οργανώνεται στη Λέσβο το Σάββατο 4 Ιουλίου. Πρόκειται για τον 3ο Ποδηλατικό Μαραθώνιο Γέρας, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα από την πλατεία του Μεσαγρού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αγώνας συνδιοργανώνονται από τον πολιτιστικό σύλλογο «Ειρήνη» Μεσαγρού, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, το Σύνδεσμο Πολιτισμού Αθλητισμού και Τουρισμού Νήσου Λέσβου, το Επιμελητήριο Λέσβου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Υποστηρίζεται από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Λέσβου), την Ελληνική Αστυνομία, το Σύλλογο Εθελοντών Πυροσβεστών Νήσου Λέσβου και πολλούς εθελοντές.

Η τεχνική υποστήριξη των αγώνων γίνεται από την «Lesvos Ride».

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν δύο διαφορετικές διαδρομές 23 χλμ. και 37 χλμ., οι οποίες θα διασχίζουν τα εκπληκτικά τοπία της Γέρας, τους ασύλληπτης ομορφιάς ελαιώνες, τους εντυπωσιακούς γεωτόπους που περιλαμβάνονται στα μνημεία του Γεωπάρκου Λέσβου που έχει κηρυχθεί παγκόσμια γεωπάρκο της UNESCO και τα παραδοσιακά χωριά της Γέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι διαδρομές έχουν ονομαστεί προς τιμήν δύο νέων παιδιών του Μεσαγρού, τον Κυμούρη Παναγιώτη, από τον οποίο πήρε το όνομά της η διαδρομή των 23 χλμ "KIMOURIS ROUTE 23 km" και από τον Καμάτσο Γιώργο από τον οποίο πήρε το όνομά της η μεγαλύτερη διαδρομή των 37 χλμ, η οποία ονομάστηκε "KAMATSOS ROUTE 37 km".

Μετά την έναρξη του αγώνα στην πλατεία Μεσαγρού, η διαδρομή θα ανέβει προς Καριώνα για Τούμπα και στη συνέχεια προς Μηλιές και Κάστελο προς Πέτρινο Στύλο. Θα κατέβει από Σορόκο στην Αγριομέλισσα και Νίτσα και η μικρή διαδρομή των 23 χλμ τερματίζει στην πλατεία του Μεσαγρού.

Οι αθλητές της μεγάλης διαδρομής των 37 χλμ θα συνεχίσουν προς  Πλακάδο, Παλαιόκηπο και θα ανέβουν για Αλιγαρωπή, Ακγαθερό, Καλικάβενα και κορυφή Παλιόκαστρου, όπου και θα κατηφορίσουν στη συνέχεια για τερματισμό στην πλατεία Μεσαγρού 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά την διάρκεια του ποδηλατικού Μαραθώνιου Γέρας, στην αυλή του σχολείου Μεσαγρού θα πραγματοποιηθούν ποδηλατικές αθλοπαιδιές για παιδιά 8 έως 14 ετών.

Καθόλη τη διάρκεια των αγώνων θα ακολουθηθούν πιστά οι οδηγίες του υγειονομικού πρωτοκόλλου της ΓΓΑ.

Η δράση υποστηρίζεται από το έργο «Rural regeneration through systemic heritage-led strategies — RURITAGE», του Προγράμματος HORIZON 2020.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

«Roll ice and more», παγωτό σε άλλη διάσταση!

Το νέο κατάστημα με φρέσκο παγωτό και ατελείωτες άλλες γευστικές δροσερές επιλογές έρχεται στη Μυτιλήνη στην οδό Κουντουριώτη 63 από την Παρασκευή 3 Μαΐου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Λεσβιακή συμμετοχή στο Rodopi Challenge

Δύο αθλητές του Συλλόγου Lesvos Runners εκπροσώπησαν το νησί στον απαιτητικό αγώνα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συνεχίζονται οι γευσιγνωσίες κρασιού στο «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Θα βιώσετε μια διαδραστική γευστική δοκιμή 5 τυπικών κρασιών από την αγαπημένη συλλογή του οινοποιείου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης