× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η Σαπφώ κοσμεί το νησί προς τα έξω»

Ο Πρόεδρος της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας της Λέσβου, Ιγνάτης Ψωμάς, μίλησε Στο Νησί 99FM για την εξαιρετική παρουσία και τη δίκαιη άνοδο, αλλά και για τις σκέψεις της διοίκησης ενόψει Β' Εθνικής

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 22/6/2020

«Η Σαπφώ κοσμεί το νησί προς τα έξω»

Η Σαπφώ, σε λιγότερο από ένα χρόνο παρουσίας της στα γυναικεία ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας μας, κατάφερε να εκπλήξει τους πάντες με την αγωνιστική της παρουσία στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Η γυναικεία ομάδα της Λέσβου κατόρθωσε μάλιστα να κόψει πρώτη το νήμα σε μια χρονιά ιδιαίτερη, μετά την αιφνιδιαστική διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω Covid-19, κερδίζοντας την άνοδό της στη Β' Εθνική, εκεί όπου θα αγωνίζεται την νέα σεζόν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Πρόεδρος του συλλόγου, Ιγνάτης Ψωμάς, βρέθηκε Στο Νησί 99FM προσκεκλημένος της εκπομπής «99 Και Σήμερα», αναλύοντας τα δεδομένα για τη συμμετοχή του συλλόγου στη Β' Εθνική, κάνοντας και μια αναδρομή σε όσα μεσολάβησαν από πέρυσι το καλοκαίρι, όταν και συστάθηκε ουσιαστικά ο σύλλογος, βαδίζοντας προς το άγνωστο του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή Γιώργο Κομνηνό, «ο οποίος κατάφερε να πετύχει μια ακόμα αήττητη άνοδο σε εθνική κατηγορία, όπως είχε συμβεί και με τον Αιολικό παλαιότερα», αναφέρθηκε κολακευτικά και για το αγωνιστικό επίπεδο του συνόλου που δημιουργήθηκε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και κατόρθωσε να αποδείξει την ανωτερότητά του, πολλάκις μέσα στο γήπεδο, ακόμα και απέναντι στον Εθνικό Πειραιώς. «Για εμάς το σημαντικότερο δεν ήταν η άνοδος, αλλά το γεγονός πως είχαμε στη διάρκεια της σεζόν τρεις κλήσεις στην προεπιλογή της εθνικής ομάδας, με τις Καλαϊτζή, Ασημίνου και Γιαννή. Αυτό είναι το πιο σπουδαίο, ότι στο ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο υπήρχε παρουσία από τη Μυτιλήνη και ότι μπορούν να παίξουν στην εθνική».

Ανέφερε πως η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στηρίζει ως ένα βαθμό οικονομικά τα σωματεία, χρηματοδοτώντας ένα μέρος των μετακινήσεων, ζητώντας τη στήριξη και της κοινωνίας, κάνοντας άνοιγμα προς τον επιχειρηματικό κόσμο. Παράλληλα, τόνισε πως «θέλουμε και τη βοήθεια της Περιφέρειας, αλλά και του Δήμου, γιατί αυτή η προσπάθεια κοσμεί το νησί μας προς τα έξω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Ψωμάς μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τον ΠΑΣ Λέσβου, τον έτερο εκπρόσωπο του νησιού στο γυναικείο ποδόσφαιρο, ενώ αποκάλυψε πως «την επόμενη περίοδο θα συμμετέχει στη Γ' Εθνική και ομάδα από τη Λήμνο, αφού η προσπάθεια που ξεκινήσαμε με τη δημιουργία μιας ομάδας υποδομής, καρποφόρησε και δημιουργείται πλέον ένας σύλλογος που θα κατέβει στο πρωτάθλημα».

Τέλος, αναφέρθηκε στη θετική ανταπόκριση του κόσμου, που υποστήριξε με θέρμη τη Σαπφώ σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι της, ενώ σε ότι αφορά το ρόστερ της νέας σεζόν άφησε ανοικτό παράθυρο για την έλευση μιας παίκτριας που έχει παραστάσεις από το εξωτερικό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «από πέρυσι είμαστε κοντά και νομίζω φέτος ότι θα τα καταφέρουμε».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ