× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να επαναλειτουργήσει τώρα το ιατρείο στο ΚΥΤ Μόριας!»

Παρέμβαση Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου για να παραμείνει το νησί «καθαρό» από την πανδημία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/6/2020

«Να επαναλειτουργήσει τώρα το ιατρείο στο ΚΥΤ Μόριας!»

Παρέμβαση για τη συνέχιση της λειτουργίας του Ιατρείου Πρώτης Αξιολόγησης για κορονοϊό στο ΚΥΤ Μόριας έκανε με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου, επισημαίνοντας ότι η Λέσβος έχει παραμείνει νησί «καθαρό» από την πανδημία εδώ και τρεις μήνες και έτσι πρέπει να μείνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε το σχετικό ρεπορτάζ για το κλείσιμο του ιατρείου έξω από το ΚΥΤ που λειτούργησε η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου και ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου:

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι σταμάτησε την λειτουργία του το ιατρείο πρώτης αξιολόγησης της Περιφερείας Βορείου Αιγαίου στο ΚΥΤ Μόριας λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Ένα  ιατρείο που συνέβαλε σημαντικά με την λειτουργία του στην οργάνωση όλων των ιατρικών υπηρεσιών υγείας στο ΚΥΤ, ώστε να δουλεύουν κάτω από την εποπτεία του ΕΟΔΥ και με τα κριτήρια του ΕΟΔΥ, αποσυμφορησε σημαντικά το τμήμα επειγόντων του Νοσοκομείου και το ΕΚΑΒ, συνέβαλε στην προστασία των προσφύγων και μεταναστών αλλά και κυρίως του ντόπιου πληθυσμού.

Είναι απαράδεκτη η διακοπή της λειτουργίας του τώρα ειδικά που ανοίγουν οι συγκοινωνίες με πλοία και αεροπλάνα που αυξάνει η τουριστική κίνηση, όχι μόνο από την Δύση αλλά και από την Τουρκία με το πιθανό άνοιγμα των λιμανιών και των δρομολογίων .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αρμόδιοι φορείς (Υπουργείο, Περιφέρεια, Δήμος) καλά θα κάνουν να έρθουν σε συνεννόηση ώστε άμεσα και απρόσκοπτα να συνεχιστεί η λειτουργία του ιατρείου. Η μετάθεση ευθυνών από τον ένα στον άλλο στερεί από το νησί μας και από το Νοσοκομείο ένα σπουδαίο κρίκο άμυνας απέναντι στην μετάδοση του κορονοϊου.

Επισημαίνουμε ότι το νησί μας δεν έχει μετάδοση κρουσμάτων εδώ και τρεις μήνες, είναι ένα νησί «καθαρό» - όσον αφορά στους ντόπιους αλλά και στους μετανάστες -  οπότε ο κίνδυνος βρίσκεται στην εισαγωγή του ιού απ΄εξω.

Πέρα λοιπόν από τα άλλα μέτρα προστασίας, τα οποία πρέπει να παρθούν για τους νεοεισερχόμενους - και όσο αναβάλλεται ο απεγκλωβισμός των προσφύγων και το κλείσιμο του ΚΥΤ   – χρειάζονται η άμεση επαναλειτουργία του ιατρείου στο ΚΥΤ με τρεις γιατρούς και τρεις νοσηλευτές όπως (είχε αρχικά προβλεφτεί)  ώστε να καλύπτει   αποτελεσματικά τις ανάγκες.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ικανοποιητική προσέλευση στις εκλογές του ΤΕΕ στη Λέσβο

Μέχρι τις 7 το απόγευμα της Κυριακής θα είναι ανοιχτές οι κάλπες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τίμησαν στη Μυτιλήνη την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στους δασκάλους και νηπιαγωγούς της Λέσβου

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκλέγει νέο διοικητικό συμβούλιο,εξελεγκτική επιτροπή και αντιπροσώπους σε ΑΔΕΔΥ και Διδασκαλική Ομοσπονδία
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Πελοποννήσιοι τιμούν τον Καραβόγιαννο

Το Σάββατο 25 Μαΐου στο πάρκο Καραπαναγιώτη στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Νέο ασθενοφόρο απέκτησε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η Οργάνωση AHEPA κάλυψε το κόστος ανακαίνισης και εκτελωνισμού ασθενοφόρου που βρίσκονταν στο Τελωνείο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ώρα της κρίσης για το Τεχνικό Επιμελητήριο του βορείου Αιγαίου

Στο στούντιο του «Ν» οι εκπρόσωποι των τεσσάρων παρατάξεων συζήτησαν για προβλήματα του κλάδου και τις προκλήσεις της νέας περιόδου που ξεκινά
ΥΓΕΙΑ

Ευχαριστήριο

Για τον νευροχειρουργό Βασίλη Κοντογιάννη, τους συνεργάτες ιατρούς καθώς και τον φυσικοθεραπευτή Ιωσήφ Γαληνό
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πανυπαλληλική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου

24ώρη απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, απεργιακή συγκέντρωση στη γενική γραμματεία Αιγαίου στη Μυτιλήνη διοργανώνει το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Δείτε εδώ την κατανομή των εδρών και τις ψήφους που πήρε κάθε παράταξη