× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αντωνέλλη με Μουτζούρη λόγω… έλλειψης χρημάτων για υποψήφια Δήμαρχος

Υποψηφιότητα έκπληξη με τον συνδυασμό «ΑΛΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/3/2019

Αντωνέλλη με Μουτζούρη λόγω… έλλειψης χρημάτων για υποψήφια Δήμαρχος

Σαν βόμβα έπεσε σήμερα το πρωί στα τοπικά πολιτικά δρώμενα η ανακοίνωση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου Αναστασίας Αντωνέλλη με την οποία αφενός δηλώνει την αποχώρηση της από τα δημοτικά τεκταινόμενα και αφετέρου την υποψηφιότητα της με τον συνδυασμό «Άλμα Ανάπτυξης» του Κώστα Μουτζούρη. Ο λόγος που επικαλείται για το ότι δεν θα είναι υποψήφια ως επικεφαλής Δημοτικού ψηφοδελτίου παρ όλο που όπως αναφέρει υπήρξαν προτάσεις είναι η έλλειψη χρημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθώς «οι λύσεις σε τέτοιες περιπτώσεις είναι οι εξής δυο: ή να υποθηκεύσεις το δικαίωμα σου να μιλάς ελεύθερα και να γίνεις κομματική υποψηφιότητα ή να υποθηκεύσεις περιουσιακά σου στοιχεία -δανειοδοτούμενος- εάν θέλεις να είσαι μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης της επισημαίνει «γνωρίζω δε, πόσο στοίχησαν οι υποσχέσεις «όλοι μαζί θα χρηματοδοτήσουμε», σε δυο ανεξάρτητους Δημάρχους με τους οποίους είχα την τύχη και την Τιμή να συνεργαστώ:: στο Δημήτρη Βουνάτσο και στον Σπύρο Γαληνό....».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης της η κ. Αντωνέλλη εξηγεί τους λόγους που θα είναι υποψήφια με τον κ.Μουτζούρη και ευχαριστεί όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «όσους απο τους υποψήφιους Περιφερειάρχες και Δημάρχους με προσκάλεσαν να ενταχθώ στον συνδυασμό τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολόκληρή η δήλωση της Αναστασίας Αντωνέλλη έχει ως εξής:
«Το τελευταίο διάστημα στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο υπάρχουν δημοσιεύματα που με εμφανίζουν ως επικεφαλής Δημοτικού ψηφοδελτίου. Όντως υπήρξαν προτάσεις να είμαι επικεφαλής Δημοτικού ψηφοδελτίου, από τον περασμένο Μάϊο....Τις οποίες και αρνήθηκα, δηλώνοντας την εκ νέου υποστήριξη μου στον Σπύρο τον Γαληνό. Μετά απο την δυσάρεστη-αν και απολύτως σεβαστή- αποχώρηση του στην διεκδίκηση νέας Δημαρχιακής θητείας εκ μέρους του, οι προτάσεις αυτές έγιναν περισσότερες και απο περισσότερες πλευρές. Οι οποίες και αποτελούν για μένα μεγάλη τιμή και εκτίμηση.

Γνωρίζω όμως ότι ένας υποψήφιος Δήμαρχος για να εκλεγεί Δήμαρχος, πρέπει οπωσδήποτε; να διαθέτει: την εκτίμηση και την αγάπη των πολιτών, ικανά στελέχη για τον συνδυασμό του, καθώς επίσης και αρκετά χρήματα για να πληρώσει τα έξοδα των εκλογών. Στη δική μου περίπτωση η υποψηφιότητα μου έπασχε στα αρκετά χρήματα. Έτσι οι λύσεις σε τέτοιες περιπτώσεις είναι οι εξής δυο : ή να υποθηκεύσεις το δικαίωμα σου να μιλάς ελεύθερα και να γίνεις κομματική υποψηφιότητα ή να υποθηκεύσεις περιουσιακά σου στοιχεία -δανειοδοτούμενος- εάν θέλεις να είσαι μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα, Σε ότι με αφορά, στον παρόντα χρόνο, καμιά απο τις δυο υποθήκες δεν είμαι διατεθειμένη να εγγράψω, μιας και δεν έχω την υπέρμετρη φιλοδοξία να θέλω να γίνω Δήμαρχος με κάθε μέσον και τρόπο. Γνωρίζω δε, πόσο στοίχησαν οι υποσχέσεις «όλοι μαζί θα χρηματοδοτήσουμε», σε δυο ανεξάρτητους Δημάρχους με τους οποίους είχα την τύχη και την Τιμή να συνεργαστώ:: στο Δημήτρη Βουνάτσο και στον Σπύρο Γαληνό.....Οπόταν:

Το μεράκι της ενασχόλησης με τα κοινά, η διάθεση μου να συνεχίσω να προσφέρω στον τόπο μου και η βαθύτατη πίστη μου μέχρι σήμερα, πως η αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι πάνω απο διχαστικές κομματικές σκοπιμότητες, μιας και το καλό του τόπου είναι ένα και πρέπει όλοι μαζί να δουλεύουμε για αυτό, συνεχίζει να με κάνει να θέλω να συνταχθώ και να δουλέψω ξανά, δίπλα σε έναν επικεφαλής που δεν δηλώνει μόνον, αλλά είναι πραγματικά Ανεξάρτητος.
Έτσι στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου, κατά την άποψη μου η μόνη ανεξάρτητη υποψηφιότητα, που μπορεί να οδηγήσει τον τόπο μας να πάει μπροστά , σε συνδυασμό με τις γνώσεις, την θέληση και την μαχητικότητα που διαθέτει ο επικεφαλής της, είναι αυτή του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποδέχθηκα την πρόσκληση του να συνεργαστώ μαζί του και είμαι έτοιμη να δουλέψω με φαντασία, συνεργατικότητα και θάρρος διεκδίκησης- όπως κάνω εδώ και 9 χρόνια-, για να καταφέρουμε να κάνουμε όλοι μαζί ένα «ΆΛΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ»! Σας καλώ να το τολμήσουμε! Είναι μια πρόκληση που δημιουργεί μια φωτεινή ελπίδα για την Λέσβο μας!
Αναστασία Αντωνέλλη

Υ.Γ Ευχαριστώ όσους από τους υποψήφιους Περιφερειάρχες και Δημάρχους με προσκάλεσαν να ενταχθώ στον συνδυασμό τους. Σίγουρα θα συναντηθούμε μιας και η συνεργασία είναι καιρός να γίνει στόχος όλων, για το καλό του τόπου μας!»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σεμινάριο μητρικού θηλασμού για έγκυες και νέες μητέρες

Με τη μαία, Εριφύλη Κώστογλου, στο Λευκό Χαρτί στην Επάνω Σκάλα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ψέμα της ΝΔ ότι οι δομές‑ φυλακές προσφύγων θα είναι άδειες»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης στη συνέντευξη που έδωσε στο «Ν»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τροχαίο ατύχημα στον Καρά Τεπέ

Την Δευτέρα 20 Μαΐου το πρωί
ΧΩΡΙΑ

Χαρμόσυνα νέα για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης αναλαμβάνει την χρηματοδότηση της ανακαταστκευής του θεάτρου και της αντικατάστασης του εξοπλισμού
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διολίσθηση... της κυβέρνησης στα Ελληνοτουρκικά βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τις ανησυχίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Γιάννης Μπουρνούς στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Καλημέρα στο Νησί» του ρ/σ 99 fm ΣΤΟ ΝΗΣΙ και τον δημοσιογράφο Θράσο Αβραάμ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Θέμα μηνών και ΣτΕ το άνοιγμα της δομής της Βάστριας»

«Δεν είναι φυλακή» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δ. Καιρίδης μιλώντας στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τη βίζα και το Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στο πλευρό των προσκυνητών του Ταξιάρχη

Οι εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πρόσφεραν ένα μπουκαλάκι νερό στους περιπατητές
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τίμησαν στη Μυτιλήνη την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάσθηκε το βιβλίο «Ο κόσμος καίγεται»

Από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και τις εκδόσεις Τόπος έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ