× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ικανοποίηση Βέρρου για το Σίγρι

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου επικροτεί την κυβέρνηση που λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τη διατήρηση της γραμμής, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 27/5/2020

Ικανοποίηση Βέρρου για το Σίγρι
Φωτογραφία | George Zaimis

Δεν κρύβει την ικανοποίησή του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, αναφορικά με τη θετική εξέλιξη που υπήρξε ως προς την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Σιγρίου με τον Πειραιά και το φετινό καλοκαίρι, όπως αποκάλυψε το «Ν», που είχε φέρει εξάλλου το θέμα στην επικαιρότητα επισημαίνοντας αρχικά την απουσία ενδιαφέροντος από τη ναυτιλιακή εταιρεία λόγω της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαστε καταρχήν ικανοποιημένοι από το γεγονός πως φαίνεται ότι η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τη σημασία της διατήρησης του δρομολογίου στο Σίγρι. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που προκύπτουν από τις συνέπειες της πανδημίας για τις μετακινήσεις, πιστεύουμε πλέον βάσιμα ότι η γραμμή που συνδέει τη Βόρεια Λέσβο με την ηπειρωτική Ελλάδα, θα συνεχίσει και αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, κάνοντας αναφορά στο δημοσίευμα του «Ν» για την αντιστροφή του κλίματος στη σύνδεση της έτερης ακτοπλοϊκής πύλης του νησιού με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. 

Όπως επισημαίνει η δημοτική αρχή, η διατήρηση του δρομολογίου είναι ζωτικής σημασίας για το Σίγρι και τη Δυτική Λέσβο, τονίζοντας ότι διεκδικήθηκε σθεναρά και με επιμονή από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, προκειμένου η γραμμή Σιγρίου να εδραιωθεί στον ακτοπλοϊκό χάρτη.

Ο Ταξιάρχης Βέρρος αναμένει πλέον και τις επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς υπουργείου για τη διατήρηση της γραμμής, παρότι ήδη η Blue Star Ferries ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιεί προσεγγίσεις κάθε Σάββατο από 4/7 έως και 9/9, σε ένα ταξίδι διάρκειας 10,5 ωρών, με ενδιάμεσο προορισμό φέτος τη Μύκονο πέρα από τα Μεστά Χίου.

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου ευχαριστεί θερμά τόσο τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για το ενδιαφέρον του γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα -μετά και την από 19 Μαΐου σχετική επιστολή του- όσο και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, Χαράλαμπο Αθανασίου, για τη διαρκή παρακολούθηση και παρέμβασή του στην κυβέρνηση στο μείζον αυτό θέμα που δημιουργήθηκε, επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έλληνες και Τούρκοι, με προορισμό τον Μανταμάδο στη χάρη του Αρχαγγέλου

Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακτοπλοϊκά στη Λέσβο για το πανυγήρι του Ταξιάρχη. Μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι μεταβαίνουν στο προσκύνημα για να δουν τα δρώμενα