× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν εξυπηρετεί για καραντίνα το Stage 2»

Γιατί ψήφισαν κατά της επαναλειτουργίας της δομής στη Συκαμνιά Βελούτσος, Ζωγράφου και Τσάκου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/4/2020

«Δεν εξυπηρετεί για καραντίνα το Stage 2»

Τους λόγους για τους οποίους καταψήφισαν την απόφαση του Δήμου Δυτικής Λέσβου για επαναλειτουργία της δομής Stage 2 προσωρινά και μέχρι τη λήξη της καραντίνας εκθέτουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Δημήτρης Βελούτσος, Χρυσούλα Ζωγράφου και Μαριάνθη Τσάκου- σύμβουλοι με την παράταξη του Στρατή Ζαφείρη, ο οποίος υπερψήφισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι σύμβουλοι που διαφωνούν σημειώνουν ότι δεν εξυπηρετεί κατά την περίοδο της καραντίνας η επαναλειτουργία της δομής και συμφωνούν με την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για φιλοξενία σε ξενοδοχεία.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Το, από πολύ καιρό ,οξυμένο πρόβλημα  του προσφυγικού – μεταναστευτικού και του τρόπου που το αντιμετώπισε η κυβέρνηση  --ποιος δε θυμάται   τα γεγονότα της Καράβας;-- ήρθε και επιδείνωσε η πανδημία του κορονοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βρισκόμαστε με  δεκάδες ανθρώπους αφημένους  στο έλεος των φυσικών στοιχείων, με τους κατοίκους του νησιού σε κατ΄ οίκον περιορισμό, με τη δομή της Μόριας σε απελπισία και τη δομή προσωρινής διαμονής της  Σκαμιάς καταργημένη -με απόφαση του ίδιου του δημοτικού συμβουλίου-  και μισοκατεστραμένη από υπερπατριώτες .

Σ΄ αυτό το σημείο  έρχεται η αστυνομία και  το λιμενικό και ζητούν από το δημοτικό συμβούλιο  ΑΜΕΣΑ   να βρεθεί χώρος  συγκέντρωσης  για τους περιπλανώμενους.  Ζητούν να ξαναλειτουργήσει η δομή της Σκαμνιάς.

Η δική μας γνώμη είναι ότι : η δομή της Σκαμιάς εξυπηρετούσε ένα συγκεκριμένο σκοπό, αυτό της διέλευσης, της βραχυπρόθεσμης παραμονής των νεοεισερχομένων. Και  σ ΄αυτό επιτελούσε ικανοποιητικά τη δουλεία της.   Η λειτουργία της  όμως ως χώρου καραντίνας αντικειμενικά είναι αδύνατη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

΄Εμεις πιστεύουμε ότι το ζήτημα των ροών δεν θα σταματήσει ποτέ όσο δεν σταματούν οι αιτίες που το παράγουν.   Η προστασία των κατοίκων  μας από πιθανά  κρούσματα πρέπει να είναι σταθερό μας μέλημα.  Οι  συνθήκες απομόνωσης των εισερχομένων σε αντίσκηνα  δεν  την  διασφαλίζει.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί  πολύ ικανοποιητικά με την τοποθέτηση αυτών των ανθρώπων σε ξενοδοχεία, που με λίγη προσπάθεια μπορούν να εντοπίσουν οι υπηρεσίες του δήμου. Εκεί θα μπορούν  για 14 ημέρες θα μένουν απομονωμένοι  σε χωριστά δωμάτια και μετά θα μπορούν να πάνε όπου δει.

 Όμως ακόμα και μέσα σ΄ αυτή την ιδιαίτερη κατάσταση και ακριβώς  εξ αιτίας αυτής εμμένουμε στην πάγια  θέση μας για αποσυμφόρηση του νησιού.

Οσο η  πανδημία λειτουργεί ως επιπλέον άλλοθι για την κυβερνητική επιλογή να μην προχωρήσει σ΄ αυτήν  της τη δέσμευση  εμείς οφείλουμε να επιμένουμε.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

«Κάτω τα χέρια από το φράγμα Ερεσού»

Την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος Ερεσού, εκφράζει ο Αγροτικός Σύλλογος της περιοχής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ας πάμε παντού στη Μυτιλήνη....με ένα ποδήλατο

Δεκάδες δημότες της πόλης πήραν το ποδήλατό τους και συμμετείχαν στην πανελλαδική δράση που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου την Κυριακή 12 Μαΐου στις 5 το απόγευμα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η ξιμπουμπλήθρα έφερε την άνοιξη στο Μεσότοπο

Μια μουσικοχορευτική παράσταση γεμάτη «αρώματα», μουσικές και νεανικές παρουσίες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το στολίδι της Μυτιλήνης

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετών προς τιμή του Αγίου Θεράποντα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο Μάης δείχνει το ανοιξιάτικο πρόσωπό του

Με καλό καιρό θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες στη Λέσβο και θερμοκρασίες κοντά στους 27 βαθμούς κελσίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιστημονική διημερίδα προς τιμήν του καθηγητή Ευθύμιου Παπαταξιάρχη

Πραγματοποιείται στις 17 και 18 Μαΐου από το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Αμφιθέατρο του κτιρίου Γεωγραφίας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μανούλες και παιδιά της Μυτιλήνης έτρεξαν για τη ζωή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε δράση που διοργάνωσαν την Κυριακή στις 11 το πρωί στα Τσαμάκια ο Σύλλογος Lesvos Runners με τον Δήμο Μυτιλήνης για την Γιορτή της Μητέρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι περιπέτειες του γέρο ‑ Πρέβελης στο Βόρειο Αιγαίο

Με αρκετή καθυστέρηση έφτασε το πλοίο που αντικατέστησε προσωρινά το «Νήσος Ρόδος», στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Κάποιοι ενοχλήθηκαν από τα πανό για τις μάνες της Παλαιστίνης»

Η Κίνηση Μνήμη και Δράση καταγγέλλει την απομάκρυνση των πανό που τοποθέτησε στην αρχή του πεζόδρομου στα Τσαμάκια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Νέοι παιδικοί σταθμοί, καλύτερες συνθήκες για Ρομά και ξενώνες αστέγων στη Μυτιλήνη»

Μεγάλες προκλήσεις και σημαντικά ζητήματα καλείται να διαχειριστεί ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, Νίκος Σπανός
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

41 φιάλες αίμα στην αιμοδοσία της Αγιάσου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαΐου στο Γυμνάσιο της περιοχής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Ημέρα της Μητέρας είναι ο εορτασμός της ανιδιοτελούς αγάπης

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Λέσβου στην ανακοίνωση του σημειώνει πως στις 12 Μαΐου έχει την τιμητική του το πιο αγαπημένο πρόσωπο για κάθε άνθρωπο