× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Οργώνει» τη Λέσβο ο Σπιλάνης

Η «Συμπαράταξη Πολιτών» συναντήθηκε με κατοίκους και επιχειρηματίες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/3/2019

«Οργώνει» τη Λέσβο ο Σπιλάνης

Χωριά και επιχειρήσεις της Δυτικής Λέσβου επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου Γιάννης Σπιλάνης, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμπαράταξη Πολτών». Συνοδευόμενος από την περιφερειακή σύμβουλο Μαρία Νικολάρα και μέλος της παράταξης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ άλλων επιχειρήσεων με εκπροσώπους του Α’ βάθμιου Γεωργικού Συνεταιρισμού Παρακοίλων αλλά και τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς Παρακοίλων και Μεσοτόπου, παρουσιάζοντας προτάσεις του συνδυασμού της Συμπαράταξης Πολιτών για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στόχος μας είναι οι στοχευμένες πολιτικές υποστήριξης της μικρής και ιδιαίτερα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας ώστε η μεταποίηση σε προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας της αγροτικής παραγωγής από τους ίδιους τους παραγωγούς -όπου αυτό είναι δυνατόν - να προσδώσει την αναγκαία υπεραξία την οποία θα καρπωθούν οι ίδιοι οι κάτοικοι των χωριών» τόνισε ο κ. Σπιλάνης.

Ιδιαίτερα τόνισε τη σημασία των συνεργειών που απαιτούνται με τις άλλες επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου, ώστε «η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας αυτών των χωριών να φτάσει στα καταναλωτικά ράφια αλλά και στα χώρους εστίασης (εστιατόρια , ξενοδοχεία κτλ) ντόπιων και επισκεπτών των νησιών μας.»

Η ενεργοποίηση των υφιστάμενων χρηματοδοτικών εργαλείων και μικροπιστώσεων προς όφελος των επιχειρήσεων του Β. Αιγαίου μέσα από την επαναλειτουργία της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας σε υγιή βάση «αποτελεί μονόδρομο ως απάντηση των αιτημάτων των συνεταιρισμών για οικονομική και συμβουλευτική στήριξη. Παράλληλα σημαντικό ρόλο θα πρέπει να διαδραματίσει η ενεργοποίηση της ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ της Περιφέρειας για τη προώθηση των προϊόντων αυτών σε άλλες τουριστικές αγορές (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα) και στην υπόλοιπη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιβίωση και η ανάπτυξη τους αποτελεί στοιχείο απαραίτητο ώστε οι συνεταιρισμοί αλλά και οι άλλες μικροεπιχειρήσεις, που λειτουργούν στις δυσπρόσιτες ζώνες των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, να αποτελέσουν τον σημαντικό εκείνο παράγοντα ανάσχεσης της πληθυσμιακής συρρίκνωσης και ερημοποίησης - στην οποία μοιραία οδηγούνται τα χωριά - από την εγκατάλειψη και την αδιαφορία για την τύχη των παραγωγικών δραστηριοτήτων τους, που έχει χαρακτηρίσει την θητεία της κ. Καλογήρου» κατέληξε.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Γ. Σπιλάνης και η Μ. Νικολάρα έδωσαν το παρών στις εορταστικές αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Καλλονή, ενώ την Κυριακή επισκέφθηκαν το Μόλυβο και είχαν συζητήσεις με τουριστικούς παράγοντες.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά