× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Να μείνουν στις φοιτητικές εστίες!»

Ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 24/3/2020

Να μείνουν στις φοιτητικές εστίες!»

Με την αναστάτωση που έχει επικρατήσει με την υποχρεωτική εκκένωση των φοιτητικών κατοικιών έως την Τετάρτη 25 Μαρτίου, την αναγκαιότητα να παραμείνουν οι οικότροφοι φοιτητές και φοιτήτριες στις φοιτητικές εστίες επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εν μέσω πανδημίας του COVID-19 και της καθολικής απαγόρευσης μετακίνησης και απομόνωσης λόγω της αναγκαστικής καραντίνας, η κυβέρνηση αποφασίζει το κλείσιμο όλων των φοιτητικών εστιών και την υποχρεωτική μετακίνηση χιλιάδων φοιτητών και φοιτητριών προς τους τόπους καταγωγής τους. Από το «Μένουμε στο Σπίτι» με ταχύτατες διαδικασίες κάποιοι «Διώχνονται από το Σπίτι»! Να μην ξεχνάμε ότι είναι η ίδια κυβέρνηση που πριν από λίγες ημέρες έριχνε ευθύνες στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που, μετά το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων, άφησαν τον τόπο σπουδών τους για να επιστρέψουν στις οικογένειές τους.

Η κυβέρνηση, που επικαλείται συνεχώς την «ατομική ευθύνη», είναι αυτή που επιδεικνύει πλήρη πολιτική ανευθυνότητα. Με αυτήν την απόφαση θέτει εντελώς σε κίνδυνο την υγεία των φοιτητών και των οικογενειών τους, καθώς και τη δημόσια υγεία. Η διαμονή της συντριπτικής πλειονότητας των φοιτητών και των φοιτητριών στις φοιτητικές εστίες δεν είναι ατομική επιλογή αλλά ανάγκη με προφανή κοινωνικά αίτια. Κάποιοι φοιτητές/ριες δεν έχουν την οικονομική  δυνατότητα να φύγουν, κάποιοι/ες δεν φεύγουν γιατί οι γονείς τους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και κάποιοι είναι εργαζόμενοι/ες και στον τόπο σπουδών τους και βγάζουν τα προς το ζην.

Καλούμε την Πρυτανική αρχή να συμβάλει στην επίλυση του υπαρκτού και οξύτατου ζητήματος των φοιτητών/τριών στις φοιτητικές εστίες σε όλα τα νησιά που εδρεύει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και των σύνθετων προβλημάτων που το συνοδεύουν. Να γνωστοποιήσει την ακριβή λίστα των καταλυμάτων που έχουν προβλεφθεί, να διασφαλίσει τη στέγασή τους σε όσους θέλουν να μείνουν στα νησιά και να καλύψει οικονομικά όσους θέλουν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυβέρνηση θα έπρεπε να εφαρμόζει πολιτικές απεγκλωβισμού των προσφύγων από τα νησιά και όχι την εκκένωση των φοιτητικών εστιών.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας με συνεχείς απολυμάνσεις των φοιτητικών εστιών και να μην κλείσει καμία φοιτητική εστία.

Να μην μείνει κανένας φοιτητής χωρίς στέγη!

Είμαστε στο πλευρό τους!»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στη Λέσβο

6.000 ευρώ η λεία των δυο γυναικών που συμμετείχαν στην απάτη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

18χρονος ο φερόμενος δράστης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα