× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ψυχραιμία Συμπολίτες: Κορονοϊος είναι θα περάσει

Γράφει η ΣΤΕΛΛΑ ΣΠΥΡΟΥ

Δημοσίευση 10/3/2020

Ψυχραιμία Συμπολίτες:  Κορονοϊος είναι θα περάσει

Ας είμαστε ψύχραιμοι …  Ψυχραιμία…  όχι πανικός…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτά ακούω εδώ και πολλές μέρες, όμως ταυτόχρονα η Ιταλίδα γιατρός   ανακοινώνει ότι από τη νόσο του Κορονοϊού κάποιες ευπαθείς ομάδες κινδυνεύουν ……..  άρα προστατέψου  και προστάτεψε .

Αν θέλετε τη γνώμη μου δεν θα  υπάρχει μεγάλη εξάπλωση του ιού,  αν όλοι πάρουμε την ευθύνη μας, κάνουμε τις επιλογές μας, για καλό δικό μας και των άλλων.

Στη κρίση πάντα λέμε τρία ρήματα «στάσου, σκέψου, πράξε….»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με ρωτάει γνωστός μου: «Στο νοσοκομείο πού βρίσκεται ο θάλαμος αρνητικής πίεσης; Γιατί εγώ που ήρθα σήμερα στο νοσοκομείο, γιατί είχα ραντεβού με  τον οφθαλμίατρο, έκανα μια βόλτα και δεν τον βρήκα». «Φορούσα μάσκα». Λοιπόν φίλε, εσύ μπορεί να μη  βρήκες το θάλαμο, αλλά οι ιοί και οι «κόρες» σε βρήκαν.  Η μάσκα δεν σε προστατεύει, γιατί όλα τα μικρόβια μένουν τόσο στη μάσκα, όσο και στα ρούχα σου, σε όλες τις επιφάνειες στο κινητό σου, στη τσάντα σου και τα μεταφέρεις. Άρα δεν αναλαμβάνεις δράση απέναντι  στον ιό.

«Ο Γιάννης μας έχει καλέσει στο σπίτι του γιατί έχει τα γενέθλια του. Θα είμαστε εκεί όλη η παλιοπαρέα 50 άτομα θα γίνει μεγάλος χαβαλές» Λοιπόν είμαι σίγουρη ότι θέλετε να ευχηθείτε στο Γιάννη «Χρόνια πολλά να τα χιλιάσει» Σήμερα ευχηθείτε του μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα θα του δώσετε με πράξη,  τις καλύτερες ευχές. Πάρε αποφάσεις για σένα και τους γύρω σου.  Συνειδητοποιούμε ότι ο ιός μεταδίδεται ακόμα και αν δεν έχεις παρουσιάσει συμπτώματα. Κάτσε λοιπόν στο σπίτι σου. Γίνε  συνειδητοποιημένος πολίτης .  

Συζήτηση γυναικών στο Σούπερ Μάρκετ «Μαρία φεύγω αύριο για Αθήνα. Ξέρεις τι φοβερές εκπτώσεις έχει τώρα η Αθήνα ξεπουλάνε. Πέντε μέρες θα πάω.» «Καλά δεν φοβάσαι τον κορωνοϊό;;» «Καλά ακούς αυτούς τους άσχετους στην τηλεόραση; Όλα στημένα παιχνίδια είναι». Οκ, φιλενάδα στημένα παιχνίδια είναι, αλλά υπάρχουν και κάποιοι γύρω σου που είναι ευπαθείς ομάδες (με καρδιολογικά , αναπνευστικά, κλπ προβλήματα) που οφείλουμε σαν κοινωνικά όντα να τους προστατέψουμε από τη ανεξέλικτη διασπορά της νόσου. Γι αυτό κάτσε στο σπίτι σου και περιόρισε τις συναθροίσεις. Μη ξεχνάτε ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με εγκεφαλικά , σοβαρά ατυχήματα που χρειάζονται τις εντατικές. Δεν χρειάζεται να τις γεμίσουμε με «κορωνοϊό». Το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό καλείται εδώ και χρόνια  να αντιμετωπίσει ήδη αυξημένο αριθμό νοσηλειών.  Σκέψου τουλάχιστον  αυτούς,  κανείς δεν θα δει το καινούριο σου φόρεμα, φιλενάδα.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην κρίση  φυσικά και δεν πανικοβαλόμαστε  αλλά ούτε «πετάμε χαρταετό» όπως λέει η νεολαία.  Είτε μας αρέσει, είτε όχι, ακολουθούμε αυστηρά τον Αρχηγό (Υπουργείο Υγείας) τηρώντας ΑΥΣΤΗΡΑ τα Ατομικά Μέτρα υγιεινής, χωρίς να εκθέτουμε τον εαυτό μας  σε κίνδυνο μόλυνσης. Εσύ μπορεί να μη νοσήσεις όμως οφείλεις να μη συμμετέχεις στη διασπορά αυτού.

Ας καθίσουμε λίγο στο σπίτι μας.  Κορονοϊος είναι θα περάσει

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Ανάστα ο Θεός…

Η πρώτη Ανάσταση στον Αιβαλιώτη Ταξιάρχη σαν σήμερα πριν από έναν αιώνα
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Στη γειτονιά της Ιστορίας

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ, Συγγραφέας, διδάκτορας Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Ο μοναχικός και αστόλιστος επιτάφιος του Αιβαλιώτη Ταξιάρχη...

Μέρα που ‘ναι, ένα όνειρο, μια ιδέα, μια πρόταση, μια ευχή για το κουβούκλιο του Επιταφίου της Εκκλησίας που εκτίθεται στη σωσμένη εκκλησιά που έχει μετατραπεί σε μουσείο
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Στα σοκάκια της Πέργαμος, «μι του Χριστέλ(ι)που πουνεί»

Ιστορίες της Μεγάλης Εβδομάδας σε εκκλησιές που πια δεν υπάρχουν, με ανθρώπους που έλειψαν, ελπίζοντας σε μιαν Ανάσταση
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Οι πανελλαδικές εξετάσεις με τα μάτια μαθητών και μαθητριών

Οι ανιχνευτές Μυτιλήνης Ι. Καρναβός, Μ. Αθηνιώτη, Δ. Νείρος, Κ. Γούναρης σε ρόλο δημοσιογράφων
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Ώ γλυκύ μου Έαρ γλυκύτατη μου Σάμος...»

Γράφει ο Μανώλης Κάρλας*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Είναι γνωστός ο αίτιος, είναι γνωστή κι η αιτία

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Σαν είσαι βουλευτής, δυστυχώς σε συμπονώ λιγότερο

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Συγγραφέας,Ταξίαρχος σε αποστρατεία
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το Πασχαλινό μήνυμα του Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου

«Ό ἀγωνιζόμενος πιστός καί ἀνακαισμένος ἐν Χριστῶ ἄνθρωπος δέν ἀπελπίζεται , γιατί στηρίζεται στό ἀγκωνάρι τῆς πίστεως καί τῆς Ἐκκλησίας» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου