× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Εδώ και τώρα πλοία για απεγκλωβισμό!»

Να καταδικαστούν οι ακροδεξιές φωνές, επισημαίνει η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/3/2020

«Εδώ και τώρα πλοία για απεγκλωβισμό!»

«Οι νέες μαζικές ροές προσφύγων και μεταναστών προς το νησί, αυτό που επιβάλλουν είναι η κυβέρνηση να στείλει, εδώ και τώρα, πλοία με τα οποία θα απεγκλωβίσει όλους τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη Μόρια και να παραλάβει όλους όσους έχουν έρθει ή θα έρθουν τις επόμενες ώρες και μέρες. Να τους μεταφέρει στην ηπειρωτική χώρα και να τους δώσει αμέσως ταξιδιωτικά έγραφα για τις χώρες της ΕΕ. Να κλείσει τώρα η Μόρια και να μην ανοίξει κανένα άλλο Hot spot στο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Αυτό που καταδεικνύουν οι εξελίξεις με δραματικό τρόπο, είναι το πόσο επικίνδυνο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης να διατηρήσει και να δημιουργήσει και νέα κλειστά Hot spots στη Λέσβο και στα άλλα νησιά του Αιγαίου για λογαριασμό της ΕΕ.

Τώρα πρέπει να απομονωθεί και να καταδικαστεί κάθε ακροδεξιά φωνή και ομάδα που προβαίνει ή καλεί σε βιαιοπραγίες κατά των θυμάτων, κατά των προσφύγων και μεταναστών. Να καταδικαστεί κάθε προβοκάτσια όπως αυτή με τη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Συκαμιάς. Εξίσου απαράδεκτη και καταδικαστέα είναι η προσπάθεια που εκφράστηκε μέσα από τις δηλώσεις του κυβερνητικού βουλευτή κ. Αθανασίου και του Δημάρχου Μυτιλήνης κ. Κύτελη να οδηγήσουν στο διχασμό των κατοίκων του νησιού.

Η καταστολή κατά των προσφύγων και μεταναστών το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει είναι να αυξηθούν οι πνιγμοί στις θάλασσές μας ανάμεσά τους και παιδιών. Υπηρετεί την αντιδραστική πολιτική της ΕΕ, που επιδιώκει να μετατραπούν τα νησιά μας σε μεγάλες φυλακές την ίδια στιγμή που αυτή, μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, στηρίζει την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και ανέχονται να χρησιμοποιεί η κυβέρνηση της Τουρκίας τους πρόσφυγες και μετανάστες ως διαπραγματευτικό χαρτί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντί να εκβιάζει και να εμπαίζει η κυβέρνηση τους νησιώτες πρέπει τώρα να ασκήσει τη μέγιστη πίεση, και με όλους τους τρόπους προς την ΕΕ, για να αναλάβει τις ευθύνες της. Τώρα χρειάζεται ανυπακοή στις συμφωνίες και τους κανονισμούς της που εγκλωβίζουν τους προσφυγές και μετανάστες στα νησιά και τη χώρα

Τα σχέδια της κυβέρνησης και της ΕΕ να γίνει το νησί φυλακή προσφύγων και μεταναστών δεν πρέπει να περάσουν. Ο λαός της Λέσβου απέδειξε ότι μπορεί να τα ματαιώσει» επισημαίνει με ανακοίνωσή της πριν από λίγο η βουλευτής Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έλληνες και Τούρκοι, με προορισμό τον Μανταμάδο στη χάρη του Αρχαγγέλου

Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακτοπλοϊκά στη Λέσβο για το πανυγήρι του Ταξιάρχη. Μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι μεταβαίνουν στο προσκύνημα για να δουν τα δρώμενα
ΧΩΡΙΑ

Συμβουλές‑οδηγίες της Τροχαίας για τους προσκυνητές του Ταξιάρχη Μανταμάδου

Για την ασφαλή κίνηση των οδηγών οχημάτων και των πεζών