× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/4/2024

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου  στο Ελληνικό Κέντρο στο Λονδίνο η εκδήλωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την προβολή των νησιών της με την παρουσία πάνω από 300 εκλεκτών προσκεκλημένων Βρετανών και Ελλήνων από την Ακαδημαϊκή Επιχειρηματική και Ναυτιλιακή κοινότητα με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Θυάτειρας και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτα, του Έλληνα πρέσβη στο Η.Β. Ιωάννη Τσαούση και του Ύπατου Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκου Κούρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την εκδήλωση παρουσίασε η επικοινωνιολόγος Αδριανή Μανέτα.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο οικοδεσπότης Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο  Αρχιεπίσκοπο, οι Πρέσβεις αλλά και ο Ελληνικής καταγωγής Λόρδος του St. Andrews, πρύτανης του πανεπιστήμιου Bolton. Θέμα των ομιλιών τα δυο πολιτιστικά γεγονότα του καλοκαιριού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, το Διεθνές Φεστιβάλ Σαπφούς Λέσβου το οποίο θα πραγματοποιηθεί 20 - 22 Ιουνίου και το Φεστιβάλ Χίου που θα πραγματοποιηθεί 28 Αυγούστου με 5 Σεπτεμβρίου στην Χίο.

Ο ιστορικός Μιχάλης Μόσχος παρουσίασε τα πεπραγμένα του Φεστιβάλ  Χίου και έκανε εισαγωγή στη συγγραφέα Βικτόρια Χίσλοπ η οποία μίλησε στη συνέχεια για την αγάπη της για τα ελληνικά νησιά, πηγή έμπνευσης των βιβλίων της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Δήμητρα Μουτζούρη παρουσίασε τους συντελεστές των δυο Φεστιβάλ:

Όσον αφόρα στο Φεστιβάλ Λέσβου, αναφέρθηκε στους ομιλητές και καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν, μεταξύ των οποίων οι καθηγήτριες Sandra Boehringer, Laurie Laufer και Ευγενία Γιακουμοπούλου αλλά και οι καλλιτέχνες Μαρκέλλα Γιαννάτου, Στεφανία Γουλιώτη, Λουκία Μιχαλοπούλου και Λάκης Λαζόπουλος.

Στο Φεστιβάλ  Χίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί και πάλι υπό την Αιγίδα της Βρετανικής Πρεσβείας, θα μιλήσουν οι  Tim Witmarsh, regius καθηγητής της Ελληνικής γλώσσας του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης, ο καθηγητής και Διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης Νίκος Σταμπολίδης, η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, η ιστορικός και παραγωγός του  BBC  Bettany Hughes, ο αρχαιολόγος Θοδωρής Παπακώστας και ο Ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός με εισαγωγικό χαιρετισμό του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Σταμάτη Κριμιζή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν οπόσης η Μιμή Ντενίση, Πρέσβειρα του Βορείου Αιγαίου που θα μιλήσει για το ντοκιμαντέρ της «Η γυναίκα πίσω από τον ‘Ελγιν» αλλά και η Εύα Νάθενα και οι συνθέτες και μουσικοί Γιώργος Χατζηνάσιος και Γιώργος Λεμός καθώς και η  Ελευθερία Αρβανιτάκη  και η Ελεονόρα Ζουγανέλη.

Στη συνέχεια η Εύα Νάθενα παρουσίασσε την τελευταία πολυβραβευμένη δουλειά της «Φόνισσα» που θα προβληθεί στην Χίο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, αφού προηγηθεί μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση με ακαδημαϊκούς καθηγητές του Ιδρύματος  Παπαδιαμάντη.

Ο Λάκης Λαζόπουλος αναφέρθηκε στην stand up comedy που θα παρουσιάσει στο Φεστιβάλ Σαπφούς Λέσβου αλλά και για τη νέα του  σειρά που θα γυριστεί στη Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάμεσα στους εκλεκτούς προσκεκλημένους ο καθηγητής του LSE και πρόεδρος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Κevin Featherstone, ο 13ος Λόρδος Βύρων, ο δήμαρχος του Cambridge George Pippas, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Τσάκος Ευθύμιος Μητρόπουλος, η Πρέσβειρα του κινήματος προστασίας νήσων Χρυσάνθη Λαιμού, με τα παιδιά της Παύλο και Δημήτρη Χορν, η Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Νάγια Γιακουμάκη, η Διευθύντρια του ΕΟΤ Η.Β. Ελένη Σκαρβέλη, η γλύπτρια Καλλιόπη Λεμού, ο  Γ. Φαράκλας με τη σύζυγο του Άννυ οι εφοπλιστές Αναστάσιος Φαφαλιός με την σύζυγο του Ευγενία Λαιμού Μπότσαρη, η Μαρία Χατζηπατέρα και ο Χαράλαμπος Χατζηπατέρας με τη σύζυγο του Καλλιόπη, ο  Χρήστος Λέοντος Λεμός, ο Γιώργος Θεοδώρου Λαιμός, ο Νίκος Σκυλίτσης με τη σύζυγο του Πηγή, Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Η. Β., ο Βασίλης Κρούσταλλης του ABS, ο Χιώτης Αλέξανδρος Ξενάκης, οι επιχειρηματίες Παναγιώτης Τρύφων, Ν. Σαρρής και Ξενοφών  Ζαχαρούδης (Αντιπρόεδρος Hellenic Bankers Association) αλλά και η Αγάπη Βαρδινογιάννη Πολίτη και η  παραγωγός Έλενα Χατζηαλεξάνδρου, ο  Ηeini Alfayed,  ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ελλήνων Μηχανικών Δημήτρης Μονιούδης, η Κυριακή Μήτσου του ΕΙΠ αλλά και πληθώρα δημοσιογράφων των Βρετανικών και Ελληνικών ΜΜΕ  καθώς και πολλοί πράκτορες   ταξιδιωτικών οργανισμών του Η.Β.

Όλοι απήλαυσαν τα τοπικά προϊόντα του Βορείου Αιγαίου που είχαν μεταφερθεί στην Αγγλία για την βραδιά από τα νησιά και έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η Περιφέρεια σε ανακοίνωση της ευχαριστεί τον στρατηγικό επί σειρά ετών χορηγό της, την EUROBANK καθώς και τον χορηγό επικοινωνίας https://allaboutshipping.co.uk/ καθώς και τις εταιρίες του Βορείου Αιγαίου που χορήγησαν τα εκλεκτά προϊόντα.

Επίσης, η Περιφέρεια εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Ελληνική Πρεσβεία, στο γραφείο ΕΟΤ Λονδίνου, στο Ελληνικό Κέντρο στο Λονδίνο, στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Η.Β, στην Πρέσβειρα Χρυσάνθη Λαιμού, στο Ναυτικό Μουσείο Χίου και στην Ένωση Ελλήνων Μηχανικών Η.Β. για την θερμή υποστήριξη τους.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται αυξήσεις στην τιμή του καφέ

Η μειωμένη διεθνής παραγωγή οδηγεί την κούρσα των ανατιμήσεων στην παγκόσμια αγορά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκαν οι διανυκτερεύσεις τουριστών στο Βόρειο Αιγαίο

Παρά την αύξηση επισκέψεων και ταξιδιωτικών εισπράξεων στα νησιά της Περιφέρειας καταγράφηκε ανησυχητική μείωση των διανυκτερεύσεων. Στην προτελευταία θέση το Βόρειο Αιγαίο μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μείωση της παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα

Στο 35,1% έφθασε η πτώση της εγχώριας παραγωγή
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα

Άλμα προς το μέλλον χαρακτηρίζει η διοίκηση του οργανισμού την αποτυχημένη πασχαλινή πληρωμή
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊου, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τον κοινωνικό τουρισμό της ΔΥΠΑ

Έως τέλος Ιουνίου οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις επιταγές τους
ΕΛΛΑΔΑ

Τι ισχύει για όσους εργάζονται την Κυριακή του Πάσχα

Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ καταγράφει τους όρους εργασίας και τις προσαυξήσεις σε μισθούς και ημερομίσθια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γεύσεις από Βόρειο Αιγαίο σε εκδήλωση στο Βουκουρέστι

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνεχίζει τις δράσεις προσέλκυσης τουριστών με όχημα τα τοπικά προϊόντα των νησιών
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο δρομολόγια από Μυτιλήνη για Χίο ‑ Πειραιά τη Λαμπροδευτέρα

Το Νήσος Σάμος και το Νήσος Ρόδος αναλαμβάνουν να καλύψουν την αυξημένη επιβατική κίνηση
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Αναζήτηση νέων αγορών για τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης μιλά για την αγροτική διπλωματία και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το μέλλον της πρωτογενούς παραγωγής
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία:Παράταση στην απαγόρευση εξαγωγών χύμα ελαιολάδου

Δυσφορία από τους Τούρκους εμπόρους και ελαιοπαραγωγούς
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξεπέρασαν τις 11.000 οι αφίξεις Τούρκων στη Λέσβο

Το 21% των Τούρκων επισκεπτών του Απριλίου έβαλε βίζα στο Τελωνείο Μυτιλήνης. Αύξηση των αφίξεων κατά 128% το πρώτο τετράμηνο του 2024 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ