× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/4/2024

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν προσωρινά οι 13 εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΛ στην εργασία τους μέχρι να εκδικαστεί στα τέλη Ιουνίου η υπόθεσή τους στο Πρωτοδικείο Μυτιλήνης, σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή του Δικαστηρίου που εκδόθηκε σήμερα, Τρίτη 23 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μια μικρή νίκη σήμερα για τους εργαζόμενους που δίνουν το δικό τους αγώνα να παραμείνουν στην ΔΕΥΑΛ.....η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου. Μια ...."ανάσα" για εμάς , και ημέρα χαράς για το δίκαιο αίτημα τους που στηρίζουμε από την αρχή!» δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Παναγιώτης Βάλεσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα ασφαλιστικά μέτρα κατατέθηκαν για δεύτερη φορά, από τους 13 εργαζόμενους covid της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου, μετά την απορριπτική δικαστική απόφαση στην πρώτη τους αίτηση, έχοντας στο πλευρό τους σύσσωμη τη διοίκηση της επιχείρησης αλλά και το Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα.

Ως μάρτυρες στην υπόθεση κατέθεσαν η πρόεδρος των Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Μαρία Σηφάκη, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας και ο πρόεδρος της εταιρείας Παναγιώτης Βάλεσης.

Στις καταθέσεις δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός ότι οι 13 αυτοί εργαζόμενοι, στην παρούσα φάση και εν’ όψει της θερινής περιόδου, καλύπτουν πάγιες και επείγουσες ανάγκες στην ύδρευση και στην αποχέτευση και μάλιστα χωρίς τις υπηρεσίες τους η ΔΕΥΑΛ δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις σοβαρές ανάγκες του καλοκαιριού που έρχεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τονίστηκε το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και έχει να κάνει με την ομαλή ύδρευση και αποχέτευση ολόκληρου του νησιού, σε μία χρονική συγκυρία που αναμένεται ο διπλασιασμός του πληθυσμού στη Λέσβο λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης.

Μάλιστα επισημάνθηκε ότι σε περίπτωση διακοπής της εργασίας των συμβασιούχων covid, στα καίρια τμήματα ύδρευσης και αποχέτευσης θα μείνουν μόλις 7 εργαζόμενοι οι οποίοι είναι αδύνατον να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των υπηρεσιών αυτών. Όλοι άλλωστε γνωρίζουν ότι τους θερινούς μήνες, οι βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης είναι καθημερινές λόγω της αυξημένης ζήτησης γεγονός που απαιτεί από τη ΔΕΥΑΛ να βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση.

Στις καταθέσεις των τριών μαρτύρων τονίσθηκε ιδιαίτερα ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει δυνατότητα προσλήψεων αφού οι οχτάμηνες συμβάσεις που έχει αιτηθεί η επιχείρηση αναμένεται να εγκριθούν το φθινόπωρο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει η ενορία του Κάτω Χάλικα στη Μυτιλήνη

Πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Φωτεινής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βγήκαν οι λαμαρίνες από την προκυμαία Μυτιλήνης

Ο υπεύθυνος του έργου μίλησε στην κάμερα του «Ν» για την εξέλιξη των εργασιών οι οποίες το τελευταίο διάστημα όπως είπε έχουν ομαλοποιηθεί αρκετά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανάσταση με ομπρέλες στη Λέσβο

Μικρή αστάθεια με μπόρες αναμένεται το Μεγάλο Σάββατο στο νησί ενώ την Κυριακή του Πάσχα μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο καιρός θα κυλήσει χωρίς προβλήματα
ΧΩΡΙΑ

Μεγάλη Παρασκευή στο Σίγρι

Οι γυναίκες του χωριού τηρώντας το έθιμο των παππούδων τους που ήρθαν πρόσφυγες από το διωγμό του 1922 στολίζουν τον επιτάφιο το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξεπέρασαν τις 11.000 οι αφίξεις Τούρκων στη Λέσβο

Το 21% των Τούρκων επισκεπτών του Απριλίου έβαλε βίζα στο Τελωνείο Μυτιλήνης. Αύξηση των αφίξεων κατά 128% το πρώτο τετράμηνο του 2024 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΧΩΡΙΑ

Ολονυχτία για τον στολισμό του Επιταφίου

Στην εκκλησία Κοιμήσεως Θεοτόκου Μιστεγνών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μυτιλήνη: Μεγάλη Πέμπτη στην Αμαλή

Ο ιερέας της Αγίας Μαρίνας μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας της Θείας Σταύρωσης, μαζί με τους πιστούς, ανηφόρισε στο εξωκλήσι που βρίσκεται σε ένα ξέφωτο μέσα στο δάσος
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ