× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024

Στον Δήμο Δυτικής Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/4/2024

Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ) και ειδικότερα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία στα σχολεία», υλοποιεί τη δράση «Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024», πραγματοποιώντας τη Δευτέρα με τη συμμετοχή μαθητών σχολείων και αθλητικών σωματείων της Δυτικής Λέσβου την τελετή έναρξης στο Δημοτικό Στάδιο Καλλονής «Κώστας Κεντέρης».
Η δράση αυτή που συνδέεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν φέτος το καλοκαίρι στη Γαλλία, έχει σαν στόχο να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους μαθητές στη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων.


Σήμερα από τις 9 το πρωί στο «Κ. Κεντέρης» πραγματοποιήθηκε η έναρξη ουσιαστικά των εργασιών της Ολυμπιακής Εβδομάδας, που περιλάμβανε εισαγωγή και ενημέρωση για τους Αγώνες, απαγγελία του Ολυμπιακού ύμνου από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλλονής καθώς και συμβολική αναπαράσταση της αφής της Ολυμπιακής φλόγας. Στη συνέχεια με τη συμμετοχή Καθηγητών Φυσικής Αγωγής σχολείων και προπονητών από τα σωματεία «ΑΣ ΚΑΡΑΤΕ Πολιχνίτου», «Ταε Κβο Ντο Λέσβου», «ΑΣ ΑΘΛΗΣΗ» (Ξιφασκία), «ΝΟΜ», «ΠΑΟ Πολιχνίτου» (Στίβος) και «ΑΟ Αρισβαίος» πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση πέντε Ολυμπιακών Αθλημάτων συγκεκριμένα των: Στίβου, Ταε Κβο Ντο, Ξιφασκίας, Τένις και Πινγκ - Πονγκ και Κωπηλασίας. Οι μαθητές που συμμετείχαν στη σημερινή εκδήλωση και παρακολούθησαν την παρουσίαση των αθλητών και την τελετή έναρξης ήταν από τα σχολεία Βατούσας, Χιδήρων, Δαφίων, του Γυμνασίου Καλλονής, του ΕΠΑΛ Καλλονής και του Μουσικού Σχολείου Καλλονής.
Την Τετάρτη 24 Απριλίου σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το πρωί στο «Κ. Κεντέρης» ξανά παρουσίαση πέντε Ολυμπιακών Αθλημάτων σε άλλα σχολεία της Δυτικής Λέσβου.
Η δράση ολοκληρώνεται την Παρασκευή 26 Απριλίου με τη συμμετοχή δύο Ολυμπιονικών που θα φιλοξενήσει ο Δήμος και οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε σχολεία παρουσιάζοντας το άθλημα που διακρίνονται και φυσικά θα μιλήσουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις αξίες αυτών. Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση θα υπάρξει ενημέρωση για τις ακριβείς ώρες σε νέα ενημέρωση του Δήμου.
Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αλέξανδρος Ροδίτης, χαιρετίζοντας την έναρξη της Ολυμπιακής εβδομάδας στη Δυτική Λέσβο ευχαρίστησε θερμά όλους τους εκπαιδευτικούς, τους προπονητές, τα σωματεία, τους ανθρώπους του Δήμου, τους χορηγούς και τους εθελοντές που στηρίζουν την όλη δράση και τόνισε: «Η δράση αυτή αποτελεί μία πρωτοβουλία μας με σκοπό να μυήσει τα παιδιά στις αρχές και τις αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων που φέτος θα διεξαχθούν στο Παρίσι τον προσεχή Ιούλιο. Στη δράση που διοργανώνουμε, θέλουμε να μάθουμε για τους Αγώνες αλλά και να ευχαριστηθούν οι μικροί μας φίλοι, να γνωρίσουν από κοντά τα Ολυμπιακά αθλήματα και παράλληλα να τους εξηγήσουμε και τι σημαίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για τη χώρα μας. Τι σημαίνουν οι 5 Ολυμπιακοί κύκλοι και τι η ολυμπιακή εκεχειρία. Σήμερα ξεκινήσαμε και η δράση συνεχίζεται μέχρι και την Παρασκευή με ακόμα περισσότερα παιδιά μας αλλά και με τη συμμετοχή δύο Ολυμπιονικών που θα μας μιλήσουν για τις εμπειρίες τους».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στη Λέσβο

6.000 ευρώ η λεία των δυο γυναικών που συμμετείχαν στην απάτη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

18χρονος ο φερόμενος δράστης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα