× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνελήφθη στην Αθήνα για μεταφορά 4 κιλών κοκαΐνης στη Μυτιλήνη

To 2021 είχε αφεθεί ελεύθερος ως.... χρήστης, έκτοτε αγνοούνταν, αλλά δικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξης- Ολο το ιστορικό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/4/2024

Συνελήφθη στην Αθήνα για μεταφορά 4 κιλών κοκαΐνης στη Μυτιλήνη
Η φωτογραφία από τη μεταφορά στα δικαστήρια τον Σεπτέμβριο 2021

Συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης 17 Απριλίου στο Γαλάτσι της Αθήνας, μετά την αξιοποίηση πληροφοριών και αστυνομική έρευνα του Τμήματος Αναζητήσεων, 52χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε δικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, ο 52χρονος τον Σεπτέμβριο του 2021 μετέφερε ποσότητα κοκαΐνης μέσω της ακτοπλοϊκής οδού από τον Πειραιά στη Μυτιλήνη. Οι ναρκωτικές ουσίες βάρους -4- κιλών και -510- γραμμ. βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένες μέσα σε ρουχισμό ώστε να γίνει δυσχερής η ανίχνευση των ουσιών από αστυνομικό σκύλο.

Ο συλληφθείς προκειμένου να αποφύγει τον εντοπισμό και τη σύλληψή του λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα απόκρυψης και άλλαζε διαρκώς κατοικία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είχε συμβεί

Στις 17 Σεπτεμβρίου του 2022 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων βορείου Αιγαίου δικάστηκε σε πρώτο βαθμό η υπόθεση της μεγαλύτερης ποσότητας κοκαΐνης που βρέθηκε ποτέ στο νησί.
Ήταν τον Σεπτέμβριο του 2021 που μια γυναίκα συνελήφθη έχοντας εγκαταλείψει σε τουαλέτα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο ιστορικό κέντρο της πόλης, τυλιγμένα στα ρούχα της, τα ναρκωτικά. Τι είχε συμβεί;

Πριν λίγες ώρες η γυναίκα είχε έρθει στο νησί με έναν άνδρα ο οποίος της είχε δώσει την κοκαΐνη. Ο άνδρας βγαίνοντας με το αυτοκίνητο του βρέθηκε να κατέχει μικροποσότητα κοκαΐνης αλλά αφέθηκε ελεύθερος από την Εισαγγελία που τον παρέπεμψε να δικαστεί σε τακτική δικάσιμο κάπου, κάποτε...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του, είχε γίνει καπνός. Και έκτοτε και παρά το μετέπειτα ένταλμα σύλληψης αγνοείται.Αντίθετα συνελήφθη η γυναίκα που χρησιμοποίησε σαν «βαποράκι» και η οποία έμεινε προφυλακισμένη σχεδόν έξη μήνες.

Στο δικαστήριο δικηγόρος Μυτιλήνης προσκόμισε εξουσιοδότηση του εξαφανισμένου διακινητή της κοκαΐνης αλλά αυτό δεν εμπόδισε το δικαστήριο να τον καταδικάσει σε ποινή κάθειρξης 10 ετών.Επίσης καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών τη γυναίκα η οποία αφέθηκε ελεύθερη μια και σύμφωνα με την απόφαση η έφεση της είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Η γυναίκα, η οποία είναι μητέρα ανήλικου παιδιού το οποίο είχε μαζί της κατά τη σύλληψη της στη Μυτιλήνη, στην απολογία της υποστήριξε ότι δεν γνώριζε για την κοκαΐνη και αυτό φάνηκε από τις καταγεγραμμένες από κάμερες ασφαλείας κινήσεις της που οδήγησαν στη σύλληψη της και οποίες έδειξαν ότι ήθελε απλά να ξεφορτωθεί το πακέτο που είχε μαζί της.

Συνήγοροι υπεράσπισης της γυναίκας ήταν ο δικηγόρος Μυτιλήνης Στέλιος Κίνδερλης και η δικηγόρος Αθηνών Νατάσσα Χονδρογιάννη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Λεσβιακή συμμετοχή στο Rodopi Challenge

Δύο αθλητές του Συλλόγου Lesvos Runners εκπροσώπησαν το νησί στον απαιτητικό αγώνα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα από την Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου στην απεργιακή συγκέντρωση

Στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, στις 11 το πρωί δίνουν ραντεβού τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ: Την Πρωτομαγιά στην Πλατεία Σαπφούς

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης απευθύνει το Νομαρχιακή Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

E‑twinning και Ολυμπιακοί Αγώνες στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Καλλονής

Το πρόγραμμα έδωσε στα παιδιά πολλαπλές εμπειρίες μάθησης, μέσα από βιωματικές δράσεις και παιχνίδια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν την Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών εργαζομένων και ολοκλήρωση του Οργανογράμματος του ΕΚΑΒ διεκδικούν οι εργαζόμενοι
ΥΓΕΙΑ

Τρίωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας Λέσβου

Προκειμένου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στα χρώματα των αυτοάνοσων νοσημάτων το Δημαρχείο Μυτιλήνης

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα ανοσολογίας και την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Οδηγοί της Μυτιλήνης, γιορτάζουν τα 75 τους χρόνια

Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο ίδρυσής τους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος έγραψε «Έπος» στη Χίο

Γράφει η ομάδα ΕΥ ΖΗΝ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη καταζητούμενος της Ευρώπης

Διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχότροπων