× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά ανάκαμψης θα διεκδικήσει ξανά την εξουσία»

Πολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με ομιλήτρια την ευρωβουλεύτρια Έλενα Κουντουρά

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 6/4/2024

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά ανάκαμψης θα διεκδικήσει ξανά την εξουσία»

Στην κατάμεστη αίθουσα του Block cafe στη Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 5 Απριλίου η εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με ομιλήτρια την ευρωβουλεύτρια του κόμματος Έλενα Κουντούρα η οποία πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στη Λέσβο.
Ο αναπληρωτής Συντονιστής της Ν.Ε. Δημήτρης Μοιρασγεντής παίρνοντας τον λόγο στην αρχή της εκδήλωσης καλωσορίζοντας τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η σημερινή συγκέντρωση γίνεται στη σκιά του αδόκητου και αναπάντεχου χαμού της Συντονίστριας της Οργάνωσης Αναστασίας Δαούση» γι αυτό τον λόγο στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της εκλιπούσας. Ακολούθως ο κ.Μοιρασγεντής ανάφερε ότι «οι ευρωεκλογές είναι ο πρώτος σταθμός για την ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μπορέσει να επανέλθει σε τροχιά εξουσίας». Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Γιάννης Μπουρνούς πρώην βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Ο κ.Μπουρνούς στον χαιρετισμό του τόνισε ότι «αν θέλουμε να τιμήσουμε την μνήμη της Αναστασίας και τον αγώνα που έδωσε τα πέντε χρόνια που ήταν οργανωμένη επισήμως στο κόμμα μας είναι να προσπαθήσουμε όλες και όλοι μαζί για να ξανακάνουμε τον χώρο μας πρωταγωνιστικό στο πολιτικό σκηνικό της χώρας». Παράλληλα ο κ.Μπουρνούς σημείωσε ότι ο κύκλος της εσωστρέφειας και της εσωκομματικής φαγωμάρας στον ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει καλώντας τόσο τα παλιά όσο και τα νέα μέλη του κόμματος σε συστράτευση προκειμένου να ανατραπεί η «εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη».
Παίρνοντας τον λόγο η ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Έλενα Κουντουρά για την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης, αφού ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την επαγγελματική και πολιτική της πορεία μέχρι και την εκλογή της το 2019, στηλίτευσε την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης που οδηγεί σε φτωχοποίηση και απόγνωση την ελληνική κοινωνία. Αναφέρθηκε στο έργο της στην Ευρωβουλή, το διακύβευμα των ευρωεκλογών για μία ισχυρή προοδευτική Ελλάδα σε μία δίκαιη, αλληλέγγυα και κοινωνική Ευρώπη, καθώς και για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, που έχει στο επίκεντρό του ανθρωποκεντρικές πολιτικές.
Επίσης η κ.Κουντουρά ενημέρωσε για το έργο και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε συνολικά την τελευταία πενταετία, ως συντονίστρια της πολιτικής της ομάδας στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού TRAN του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με στόχο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, με οφέλη για τη στήριξη πρωτίστως των τοπικών κοινωνιών, τη γενναία ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τις αλλεπάλληλες κρίσεις και ιδιαίτερα σήμερα με το υψηλό λειτουργικό κόστος λόγω της ακρίβειας. Επίσης αναφέρθηκε στα ψηφίσματα που υποστήριξε για τον τουρισμό και τη νησιωτικότητα, πιέζοντας να υπάρξει ευρωπαϊκή πολιτική που θα στηρίξει ουσιαστικά τους νησιωτικούς προορισμούς της Ελλάδας. Η ευρωβουλεύτρια στην ομιλία της υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις της Ευρώπης επηρεάζουν τη ζωή και καθημερινότητά όλων των πολιτών σε πολύ μεγάλο βαθμό. Μίλησε για τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, για τον τρόπο λειτουργίας των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για τις αρμοδιότητές της στην Ευρωβουλή σε εξαιρετικά επίκαιρα ζητήματα, όπως η ισότητα των φύλων, η έμφυλη βία, η ενεργειακή κρίση, το υψηλό κόστος ζωής, τα επαγγέλματα του μέλλοντος και τα καίρια ζητήματα για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης της η κ.Κουντουρά ανέφερε ότι «αυτές οι ευρωεκλογές είναι πάρα πολύ σημαντικές γιατί θα αναμετρηθούν δυνάμεις οι οποίες είναι συντηρητικές, ακροδεξιές με τις προοδευτικές δυνάμεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Kαι ξέρετε εάν η ακροδεξιά ατζέντα έχει πλειοψηφία θα συγκρουστεί με τις προοδευτικές δυνάμεις και τότε χαμένη θα είναι η κοινωνία. Θα σας φέρω ένα απλό παράδειγμα: στα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλες οι συντηρητικές ακροδεξιές δυνάμεις είναι απέναντι στα εργασιακά θέματα εξυπηρετούν συμφέροντα διαφορετικά και φυσικά στα κοινωνικά θέματα». Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο έγκλημα των Τεμπών που στοίχισε την ζωή σε 57 ανθρώπους τονίζοντας ότι «ως συντονίστρια της πολιτικής μου ομάδας στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού, έχω την αρμοδιότητα στις μεταφορές και φυσικά τα Τέμπη μας απασχόλησαν από την πρώτη στιγμή.Σε αυτό το τραγικό δυστύχημα, υπήρξε καθυστέρηση στην έρευνα, καθυστέρηση στο να διερευνηθούν τα στοιχεία του δυστυχήματος, το μπάζωμα το οποίο απασχόλησε πάρα πολύ και τους συγγενείς των θυμάτων, αργότερα στην εξεταστική που δεν κλήθηκαν να καταθέσουνε οι βασικοί μάρτυρες και έχουν δώσει την εντύπωση ότι υπάρχει μία συγκάλυψη. Γι’ αυτό και ο σύλλογος συγγενών των θυμάτων των Τεμπών απευθύνθηκε στην Ευρώπη. Εμείς τους δώσαμε τη φωνή να μπορέσουν να διεκδικήσουν δικαιοσύνη και δικαίωση. Στην επιτροπή ήρθε και μίλησε η κ. Καρυστιανού και αποφασίστηκε να μείνει ανοιχτή η υπόθεση και να έρθει στις δύο αρμόδιες επιτροπές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Aναλυτικά η τοποθέτηση της κ.Κουντουρά στο βίντεο που ακολουθεί:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης