× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να επαναλειτουργήσει η αρχαιολογική‑λαογραφική συλλογή της Νάπης»

Αίτημα Βέρρου στο υπουργείο Πολιτισμού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/4/2024

«Να επαναλειτουργήσει η αρχαιολογική‑λαογραφική συλλογή της Νάπης»

Με επιστολή του στον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου Παύλο Τριανταφυλλίδη που κοινοποιείται στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ζητά την επαναλειτουργία της αρχαιολογικής και λαογραφικής συλλογής της Νάπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πέραν της τεράστιας αξίας για τον πολιτισμό και την ιστορία της Λέσβου, δεδομένης της τουριστικής περιόδου που ξεκινά σε λίγες μέρες, η επαναλειτουργία της μπορεί να αποτελέσει αφορμή να αποτελέσει το μικρό χωριό των 140 μόλις κατοίκων σταθμό σε μια μεγάλου ενδιαφέροντος διαδρομή από την Αγία Παρασκευή και τα Ιερά των Μέσων και της Κλοπεδής, το Μουσείο Ελαιουργίας του ΠΙΟΠ και την Πινακοθήκη «Αναγνωστή» προς το Μανταμάδο», σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Βέρρος.

Με την επιστολή του ο κ. Βέρρος ευχαριστεί παράλληλα τόσο τον κ. Τριανταφυλλίδη όσο και το προσωπικό της Εφορείας για την πολύτιμη συνδρομή τους στην υλοποίηση της πρόσφατης εκδήλωσης, αφιερωμένης στα 90 χρόνια από το θάνατο του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ που πραγματοποίησε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου στη Νάπη στις 24 Μαρτίου.

«Όπως γνωρίζετε και με αφορμή την εκδήλωση αναδείχθηκε η σημασία της λειτουργίας της αρχαιολογικής και λαογραφικής συλλογής της Νάπης στο ισόγειο του σχολείου του χωριού. Την οποία και με αφορμή την εκδήλωση, για μια και μόνο μέρα γνώρισε μια ολόκληρη γενιά κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο. Καθώς και επισκέπτες οι οποίοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την ύπαρξη της την οποία και αγνοούσαν. Κι αυτό γιατί παραμένει κλειστή από το 2015», τονίζει ο κ. Βέρρος δικαιολογώντας την πρόταση του για την επαναλειτουργία της συλλογής, καταλήγοντας πως «ο Δήμος μπορεί να σταθεί αρωγός στο έργο σας όπως και σε άλλες περιπτώσεις έχουμε κάνει».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ