× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σε ισχύ το σχέδιο «Ιόλαος» για τη Μυτιλήνη

Αφορά την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/4/2024

Σε ισχύ το σχέδιο «Ιόλαος» για τη Μυτιλήνη

Λίγες μέρες μετά την έγκρισή του από την Δημοτική Επιτροπή, το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών εξ’ αιτίας δασικών πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ» του Δήμου Μυτιλήνης εγκρίθηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του το απόγευμα της Δευτέρας 1 Απριλίου, έπειτα από εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών, Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Καρασάββα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την έγκρισή του και από το Δημοτικό Συμβούλιο, το σχέδιο «ΙΟΛΑΟΣ» τίθεται και επισήμως σε ισχύ και το επόμενο διάστημα θα κοινοποιηθεί σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα, ενώ θα αναρτηθεί και δημόσια ώστε να έχει πρόσβαση σε αυτό κάθε ενδιαφερόμενος.

Θυμίζουμε πως το σχέδιο «ΙΟΛΑΟΣ» προέκυψε έπειτα από συντονισμένη εργασία των στελεχών του αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης, που συνεργάστηκαν με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με στόχο την κατάρτιση μίας πλήρους στρατηγικής η οποία περιλαμβάνει μέτρα και δράσεις πολιτικής προστασίας που συμβάλλουν στην ετοιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού αλλά και των μέσων που διαθέτει ο Δήμος Μυτιλήνης για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Προβλέπει επίσης το πώς ο Δήμος θα συνδράμει στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και δίνει έμφαση σε ζητήματα, που αφορούν την ασφάλεια του πληθυσμού στις περιπτώσεις που η πυρκαγιά πλησιάσει σε οικισμό.

Επισημαίνεται ότι το επόμενο διάστημα θα εγκριθούν και άλλα εξειδικευμένα σχέδια αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών εξ’ αιτίας άλλων φυσικών καταστροφών, τα οποία βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο κατάρτισής τους από το αρμόδιο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Αγίου Ραφαήλ στο Λόφο των Καρυών

Ξεχωριστή μέρα για τη Λέσβο η Λαμπροτρίτη 7 Mαίου
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης