× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Όχι στα απογευματινά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης»

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών απαντά στον διοικητή του Νοσοκομείου ο οποίος σε συνέντευξη του στο «Ν» ανακοίνωσε την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/3/2024

«Όχι στα απογευματινά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης»

«Ενημερωθήκαμε με αίσθημα απορίας την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων και στο νοσοκομείο μας, όπως θα γίνει και σε όλη την Ελλάδα, την όποια νομοθέτησε η κυβέρνηση και σπεύδει να εφαρμόσει η διοίκηση του Βοστάνειου νοσοκομείου» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής

Στο νοσοκομείο μας χάρη στην μεγάλη προσπάθεια των γιατρών, των νοσηλευτών και των εργαζόμενων όλων των ειδικοτήτων, δεν υπάρχουν οι πολύμηνες αναμονές για χειρουργεία. Γιατί λοιπόν βιάζεται η διοίκηση του νοσοκομείου να εφαρμόσει τη λειτουργία των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων ;

Αυτή η επιλογή των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων, δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία καθώς προετοιμάστηκε λίγο πολύ από όλες τις κυβερνήσεις τις τελευταίας 25ετίας και ήρθε να προστεθεί πάνω σε όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις που τσακίζουν την δημόσια υγεία. Είναι ένα ακόμα βήμα που οδηγεί χωρίς καμιά αμφιβολία στην εμπορευματοποίηση της λειτουργίας του νοσοκομείου, αλλά και στην εντατικοποίηση της δουλειάς σε βάρος των υγειονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συνέπειες που θα προκαλέσει αυτή η αντιλαϊκή επιλογή σε συνδυασμό με την λειτουργία των απογευματινών ιατρείων θα είναι βαριές για τους εργαζόμενους και για όλο το λαό του νησιού μας και όχι μόνο. Γενικεύει την εμπορευματική λειτουργία του νοσοκομείου, σηματοδοτώντας πως όποιος έχει χρήματα γιατρεύεται καλύτερα, δηλαδή κατηγοριοποιεί τους ασθενείς ανάλογα με το πόσο «αντέχει» του καθενός η τσέπη. Εξουθενώνει ακόμα περισσότερο το ελάχιστο υγειονομικό προσωπικό με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία την δικιά τους και των ασθενών. Το μέτρο αυτό έχει σαν απώτερο αποτέλεσμα μαζί με άλλα, όπως και η τοποθέτηση διοικητών manager, η τοποθέτηση ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία κ.τ.λ., την απονέκρωση του δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας και την αντικατάσταση του από ένα σύστημα που τα πάντα θα κοστολογούνται και δεν θα έχει ως πρώτο μέλημά του το συμφέρον ασθενών και υγειονομικών.

Είναι τερατώδης ο εκβιασμός που ασκεί η κυβέρνηση και οι διοικήσεις προς το υγειονομικό προσωπικό, πως «όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει» προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά τού, ενώ η ακρίβεια ‘’θερίζει’’ και ενώ αρνούνται πεισματικά τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού , τις αυξήσεις μισθών, τις αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίες και ενώ καλύπτουν κάτω από το χαλί την υποστελέχωση των κλινικών και τμημάτων του νοσοκομείου, που λειτουργούν εξαιτίας της αυταπάρνησης των εργαζομένων, που έχουν εξουθενωθεί ειδικά στα χειρουργεία.

Η συγκεκριμένη απόφαση της διοίκησης πρέπει να απορριφθεί από τον λαό και τους υγειονομικούς . Να μην δεχτούμε να γίνουμε συνένοχοι σ’ αυτό το έκτρωμα. Να μην υποκύψουμε σε καμιά προσπάθεια τρομοκρατίας, εκβιασμού ή/και δωροδοκίας μας, προκειμένου να συμμετάσχουμε στα απογευματινά ιδιωτικά χειρουργεία.
Δίνουμε την απάντηση σε όλα αυτά. Η διοίκηση και η κυβέρνηση για μας και τις ανάγκες μας κρίνονται μετεξεταστέοι. Εμείς δίνουμε τις δικές μας εξετάσεις για να πετύχουμε με αγώνες:

• Άμεση αναβάθμιση του νοσοκομείου και όλων των δημόσιων δομών υγείας του νησιού για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του πληθυσμού. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δομές υγείας του νησιού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Αύξηση μισθών που να καλύπτουν τις ανάγκες μάς- επαναφορά δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα.

• Καμία εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του νοσοκομείου. Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Η ΑΣΥ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΥΝ την Τετάρτη από τις 12:00 έως τις 15:00 και στην κινητοποίηση στις 12:00 στην είσοδο του νοσοκομείου.

ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ
ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη