× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ανοίγουν τον Απρίλιο οι ιαματικές πηγές Πολιχνίτου;

Τα σχέδια της εταιρείας του για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού στη Λέσβο μέσα από επενδύσεις στον Πολιχνίτο τα επόμενα χρόνια περιγράφει ο πρόεδρος της TKC Θεόδωρος Κούσκος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/3/2024

Ανοίγουν τον Απρίλιο  οι ιαματικές πηγές Πολιχνίτου;

Την αναγκαιότητα ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού και του τουρισμού ευεξίας στη Λέσβο τόνισε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι» ο Θεόδωρος Κούσκος πρόεδρος της εταιρείας TKC,  ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου Mythical Coast και διαχειρίστριας των ιαματικών πηγών του Πολιχνίτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου στη Μυτιλήνη για τον ιαματικό τουρισμό με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της εταιρείας ΤKC και επιστημονικών φορέων όπως ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου, ο κ. Κούσκος υπογράμμισε ότι οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν θα περιλαμβάνουν κρίσιμα ζητήματα και συμπεράσματα για τον τουρισμό ευεξίας και πόσο αυτός μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη μιας περιοχής και στην τουριστική αναβάθμιση του προϊόντος ενός νησιού όπως είναι η Λέσβος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης σημείωσε ο κ. Κούσκος θα δημοσιοποιηθεί και το επενδυτικό  σχέδιο για την  ανάπτυξη του ιαματικού γεωπάρκου του Πολιχνίτου. Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της TKC το όραμα της εταιρείας του είναι αφού ολοκληρωθεί ο δύσκολος όπως τον χαρακτήρισε κύκλος των αδειοδοτήσεων να γίνει στην περιοχή των 105 στρεμμάτων ένα συνολικό ιαματικό πάρκο με υπηρεσίες ευεξίας το οποίο θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους επισκέπτες του νησιού.

Αναφερόμενος ο Θεόδωρος στις αδειοδοτήσεις και στην έναρξη λειτουργίας των ιαματικών εγκαταστάσεων του Πολιχνίτου, σημείωσε ότι η διαδικασία είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο υπολείπονται κάποιες ακόμη γραφειοκρατικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν και άμεσα και τόνισε πως δεν αποκλείεται μέσα στον Απρίλιο, πριν το Πάσχα να ξεκινήσει και επίσημα η λειτουργία των ιαματικών πηγών με την υποδοχή των πρώτων επισκεπτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Θεόδωρος Κούσκος αναφέρθηκε στο επενδυτικό σχέδιο που παρουσιάσθηκε πριν μερικές  εβδομάδες στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την αξιοποίηση του Σάρλιτζα. Όπως τόνισε την Παρασκευή έγινε η παρουσίαση του σχεδίου και του δεύτερου επενδυτικού σχήματος που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το έργο αυτό και οι πληροφορίες που έχει είναι ότι ο προϋπολογισμός των επενδυτών αυτών είναι μεγαλύτερος από αυτόν που παρουσίασε η δική του ομάδα.

«Όποια και αν είναι η απόφαση της Περιφέρειας Βορείου εμείς είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που εξαιτίας του ενδιαφέροντος που δείξαμε για το έργο αυτό ήδη από το Σεπτέμβριο του 2020, προκλήθηκε ντόμινο εξελίξεων και προσέλκυση νέων επενδυτών».

Αναφερόμενος γενικότερα στην τουριστική εικόνα της Λέσβου και τις προβλέψεις για το καλοκαίρι που έρχεται ο κ. Κούσκος σημείωσε ότι τα μηνύματα είναι πολύ θετικά ωστόσο εστίασε στο γεγονός ότι η Λέσβος έχει στα χέρια της έναν τεράστιο θησαυρό που είναι οι ιαματικές πηγές. Αυτές όπως είπε αν αξιοποιηθούν όπως πρέπει τα επόμενα χρόνια η ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί θα είναι μεγάλη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Τέσσερεις θέσεις υδρονομέων στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 2 Μαίου η υποβολή των αιτήσεων
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πέρασε από την Ευρωβουλή η πρώτη αναθεώρηση της ΚΑΠ

Οι αναθεωρημένες διατάξεις θα εφαρμοστούν το 2024 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ετοιμάζεται νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς

Ξεκίνησε τις διαβουλεύσεις η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης