× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το πρώτο crash test της σεζόν το Μπαϊράμι των Τούρκων τον Απρίλη»

Ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου «Mitilene tours» Άρης Λαζαρής εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οι Τούρκοι τουρίστες επιλέγουν τη Λέσβο για τις διακοπές τους. Αναμένεται νέο ρεκόρ αφίξεων το 2024

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/3/2024

«Το πρώτο crash test της σεζόν το Μπαϊράμι των Τούρκων τον Απρίλη»

Μια ξεχωριστή χρονιά που αναμένεται να δώσει ώθηση στον τουρισμό της Λέσβου θα είναι η σεζόν που ξεκινάει τις επόμενες ημέρες και η οποία θα έχει σημαντική προοπτική ανάπτυξης όλων των τουριστικών  αγορών και κυρίως αγοράς των απέναντι τουρκικών παραλίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι» ο τουριστικός πράκτορας Άρης Λαζαρής από το πρακτορείο «Mitilene tours» που ειδικεύεται μεταξύ άλλων στην Τουρκική αγορά σημείωσε ότι έγινε προετοιμασία τους τελευταίους 5 μήνες και ότι φέτος ο αριθμός των επισκεπτών από τα απέναντι παράλια θα είναι σημαντικά αυξημένος και δεν αποκλείεται να έχουμε νέο ρεκόρ με πάνω από 120.000, ίσως και 150.000 αφίξεις.

Η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος της βίζας από την Κυριακή 30 Μαρτίου αποτελεί μια σημαντική βοήθεια για την αύξηση της επισκεψιμότητας από την Τουρκία, ενώ πρόσθεσε ο Άρης Λαζαρής γενικότερα υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους οι τουρίστες από τα απέναντι παράλια επιλέγουν τη Λέσβο για τις εκδρομές και τις διακοπές τους.

«Ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι η φυσική ομορφιά του νησιού μας και το περιβάλλον παρέμεινε αναλλοίωτο χωρίς να έχει αλλοτριωθεί όπως άλλα νησιά στα οποία κυριαρχεί η λογική του κέρδους με αποτέλεσμα να έχουν γεμίσει ξενοδοχεία και καταλύματα παντού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα άλλο ιδιαίτερο στοιχείο το οποίο ευνοεί το νησί μας είναι ο επαγγελματισμός που διέπει τον κλάδο και γενικότερα όλους τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό. Γενικότερα τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι ότι ο κόσμος φεύγει ευχαριστημένος και ικανοποιημένος από την παροχή υπηρεσιών, το φαγητό, τα καταλύματα, την μετακίνηση, την διασκέδαση, την ψυχαγωγία  και όλο γενικά το πακέτο που έχει να κάνει με την παροχή  με τις διακοπές των Τούρκων τουριστών. Γενικά οι συγκεκριμένοι επισκέπτες λειτουργούν όπως οι Έλληνες. Όταν μείνουν ικανοποιημένοι από έναν προορισμό, μοιράζονται την εμπειρία τους με φίλους και γνωστούς και αυτό όπως αντιλαμβάνεται κανείς είναι μια ζωντανή διαφήμιση».

Ουσιαστικά η νέα σεζόν για την Τουρκική αγορά ξεκινά από αρχές Απρίλη με το πρώτο μουσουλμανικό Μπαϊράμι που θα φέρει στη Λέσβο χιλιάδες επισκέπτες. Ήδη, όπως αναφέρει ο κ. Λαζαρής, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και πολλές κρατήσεις ενώ και από την πλευρά του νησιού μας έχει γίνει σημαντική προετοιμασία για την υποδοχή των τουριστών.

Ειδική αναφορά έκανε ο Άρης Λαζαρής στην Νίκη Χατζηστυλιανού υπεύθυνη της Υπηρεσίας του Υπουργείου Τουρισμού στη Λέσβο, η οποία επισήμανε κάνει πολύ σημαντική προσπάθεια στηρίζοντας τις επιχειρήσεις με την πολύτιμη εμπειρία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το καλοκαίρι συνολικά αναμένεται η δρομολόγηση εννέα πλοιαρίων 7 Αϊβαλί και 2 για Σμύρνη ενώ ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ο αριθμός των δρομολογίων. Ανάμεσα στα πλοιάρια το πρακτορείο του Άρη Λαζαρή που εκπροσωπεί την εταιρεία Jale θα έχει 3 σκάφη και μάλιστα το ένα από αυτά θα είναι σχεδόν χιλίων θέσεων.

«Σίγουρα σημειώνει, ο ιδιοκτήτης του «Mitilene tours» ,  θα υπάρχει καθημερινή σύνδεση με το Αϊβαλί ενώ θα υπάρχει και σύνδεση με την Πέτρα μέσα στο καλοκαίρι όπου και εκεί θα υπάρχει δυνατότητα για έκδοση βίζας στην πύλη εισόδου.  

Η φετινή χρονιά θα είναι σημαντική σε όλα τα επίπεδα και σίγουρα θα αποτελέσει την αρχή για μια νέα περίοδο που θα πρωταγωνιστήσει ο τουρισμός στην οικονομία της Λέσβου μαζί βέβαια με τις υπόλοιπες δραστηριότητες του πρωτογενή τομέα. Σε κάθε περίπτωση για την τουρκική αγορά οφείλουμε να επισημάνουμε ότι είναι πολύ σημαντική η παρουσία του νησιού στις τουριστικές εκθέσεις και κυρίως στην έκθεση της Κωνσταντινούπολης στην οποία φέτος η Λέσβος ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Κίνηση στην αγορά της Μυτιλήνης την Κυριακή

Ανοιχτά τα καταστήματα έως τις 3, την Κυριακή των Βαϊων εγκαινιάζοντας το πασχαλινό ωράριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά