× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η συμφωνία ήταν να ανοίξει η Βάστρια και να κλείσει το Μαυροβούνι»

Για το προσφυγικό, την παραίτησή του, τις επαναπροωθήσεις, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τον γάμο ομόφυλων ο πρώην υπουργός, Νότης Μηταράκης, νυν βουλευτής Χίου, επανέλαβε στο «Ν»: «Είμαι δεξιός»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 19/3/2024

«Η συμφωνία ήταν να ανοίξει η Βάστρια και να κλείσει το Μαυροβούνι»

Με αφορμή την επίσκεψή του στη Λέσβο, ο πρώην υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, και πρώην Προστασίας του πολίτη, Νότης Μηταράκης, βρέθηκε για πρώτη φορά στο στούντιο του ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Μηταράκης συνόδεψε την Παρασκευή τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Ιωάννη Παππά στις συναντήσεις του στη Λέσβο.

Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση σήμερα στη Λέσβο αναφορικά με το προσφυγικό μεταναστευτικό και τη δομή της Βάστριας, διευκρίνισε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επί Στρατή Κύτελη και η συμφωνία επί υπουργίας του ήταν όταν ανοίξει η νέα δομή στη Βάστρια να κλείσει ο καταυλισμός στο Μαυροβούνι (σ.σ. Καρά Τεπέ). Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μηταράκης ξεκαθάρισε ότι έχει διατελέσει υπουργός σε τέσσερα διαφορετικά υπουργεία και όταν παραδίδει τη θέση του δεν «εμπλέκεται» περαιτέρω.

Μάλιστα απάντησε ότι δεν το μετανιώνει που παραιτήθηκε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την ανάληψη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το περασμένο καλοκαίρι γιατί όπως τόνισε δεν ήθελε να πλήξει την κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε σχέση με τη δημόσια στήριξή του στον Αλκιβιάδη Στεφανή για τις περιφερειακές εκλογές, αναφέρθηκε στις εξαιρετικές του ικανότητες και στη στήριξη που του έδωσε η κυβέρνηση της ΝΔ. Για τις σχέσεις του με τον επανεκλεγέντα Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη ανέφερε ότι τον εμπιστεύτηκαν ξανά οι νησιώτες και εκθείασε την επιστημονική του επάρκεια και την ακαδημαϊκή του πορεία.

Σχολιάζοντας τον εμπρησμό του καταυλισμού της Μόριας, την ολοσχερή καταστροφή του χωρίς να κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή και στις δίκες που έχει παρακολουθήσει το «Ν» με ένοχο σε δεύτερο βαθμό προς το παρόν έναν Αφγανό, ο κ. Μηταράκης εκθείασε το έργο των Αρχών που δεν κινδύνευσε κανείς τον Σεπτέμβριο του 2020. Αναφέρθηκε στο έργο της δικαιοσύνης από κει και πέρα και ανέφερε ότι όπως προέκυψε, αν και νεαροί στην ηλικία, οι ίδιοι κατηγορούμενοι αιτούντες άσυλο ήταν εκείνοι που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή συμπατριωτών τους.

Για τις επαναπροωθήσεις και τα pushbacks που έχουν καταγγείλει διεθνείς οργανώσεις και οργανισμοί, ο κ. Μηταράκης, αρχικά ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν κάποιοι άνθρωποι να φεύγουν από την πατρίδα τους με αεροπλάνο, να φτάνουν εν τέλει στην Τουρκία και από τη Λέσβο να θεωρούνται πρόσφυγες, αλλά αιτιολόγησε τη μείωση των αριθμό αφίξεων στα νησιά λόγω της υψηλής επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων και πόσο ο νόμος θα θίξει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι θα πληγούν οι σχολές που δεν είχαν άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας, αλλά ότι δεν γίνεται να είναι ανεκτό το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου και να μην είναι στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων.

Για το γάμο ομόφυλο ζευγαριών, τον οποίο δεν στήριξε, ο κ. Μηταράκης έκλεισε λέγοντας ότι είναι κάτι το οποίο έληξε, αλλά ότι διαφώνησε γιατί θίγει στον πυρήνα του τον γάμο όπως ο ίδιος ως συντηρητικός και δεξιός γνωρίζει.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής