× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ψηφιακή μετάβαση για βραβεία στη Δυτική Λέσβο

Καινοτόμες υπηρεσίες του Δήμου που βραβεύονται από το 2020

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/3/2024

Ψηφιακή μετάβαση για βραβεία στη Δυτική Λέσβο
Με τον Πρόεδρο του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας Χρήστο Καλλονιάτη και στελέχη της εταιρίας Crow

H ψηφιακή πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών GovPay του Δήμου Δυτικής Λέσβου διακρίθηκε με Bronze Award στην κατηγορία Best Payment Initiative στα Digital Finance Awards 2024 κατά την Τελετή Απονομής που πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου στο Intercontinental Athenaeum Hotel στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ψηφιακής μετάβασης με άμεση εφαρμογή και ως υποδομή για τα επόμενα χρόνια ενσωματώνοντας διαδραστικές υπηρεσίες ενημέρωσης, συμμετοχής και εξυπηρέτησης από το διαδίκτυο και το κινητό.
Η ολοκληρωμένη ψηφιακή πλατφόρμα και οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες μέσα από το νέο δικτυακό τόπο https://www.mwlesvos.gr/

Περιλαμβάνονται καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες που μπορούν να αξιοποιήσουν οι δημότες, οι επισκέπτες, ο απόδημος ελληνισμός και κάθε ενδιαφερόμενος. Επίσης υπάρχει πρόσβαση σε αυτόματο ψηφιακό βοηθό που αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής, εφαρμογή στο κινητό για την καταγραφή προβλημάτων και αιτημάτων σε χάρτες, ψηφιακή πλατφόρμα συμμετοχικότητας και διαβούλευσης που λειτουργεί ως ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας και προωθεί την συμμετοχική διακυβέρνηση.
Βασικός άξονας είναι και η προώθηση και παρουσίαση των δράσεων η δυνατότητα αξιολόγησης από όλους. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από το mwlesvos Works το οποίο παρουσιάζει τη δυνατότητα στοιχείων για τα έργα του δήμου και δυνατότητα αξιολόγησης και φωτογραφιών, επισήμανσης τυχόν προβλημάτων από τους δημότες και τους επισκέπτες και μέσα από την mobile εφαρμογή CityON
Οι νέες ψηφιακές εφαρμογές αποτελούν ένα πρώτο σημαντικό βήμα που υλοποιήθηκε με ελάχιστους πόρους και με την ενεργή συμμετοχή των στελεχών του δήμου και εντάσσεται στην νέα ψηφιακή στρατηγική η οποία θα έχει στο επίκεντρο την ανάπτυξη δεξιοτήτων συνολικά για την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Όλες οι παραπάνω δράσεις αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται
H ψηφιακή πλατφόρμα υπηρεσιών Crowdapps που ενεργοποιήθηκε για τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, διακρίθηκε με Bronze Award στο πλαίσιο Digital Finance Awards 2024 κατά την Τελετή Απονομής που πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου στο Intercontinental Athenaeum Hotel στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του διαγωνισμού αξιολογήθηκαν μεγάλοι οργανισμοί και πολυεθνικές εταιρείας για τις δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού. Ο θεσμός των Digital Finance Awards από την BOUSSIAS, παρέδωσε τα Βραβεία στους Οργανισμούς και τις Εταιρείες του ευρύτερου Τομέα Υπηρεσιών που διακρίθηκαν, αναδεικνύοντας τα καινοτόμα έργα Ψηφιακού Μετασχηματισμού, στους πυλώνες του Digital Banking και Digital Insurance.
Οι βραβευμένες πλατφόρμες αποτελούν μέρος της cloud σουίτας ψηφιακών εφαρμογών που έχει δημιουργηθεί από Ελληνική εταιρεία, για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Crowdpolicy με την οποία ο Δήμος Δυτικής Λέσβου συνεργάζεται από το 2019, υλοποιώντας μία σειρά καινοτόμων έργων Ψηφιακού Μετασχηματισμού.
Να σημειωθεί ότι το βραβείο αυτό είναι το τρίτο που κατακτά ο Δήμος Δυτικής Λέσβου από το 2020 μέχρι σήμερα, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι προχωρά πραγματικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του προς τους δημότες και στην ψηφιοποίηση γενικότερα της λειτουργίας του.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος έχει διακριθεί στο παρελθόν:
● με το χάλκινο μετάλλιο των Best City Awards 2020 για την πλατφόρμα Διαβούλευσης που λειτουργεί στην σύγχρονη ηλεκτρονική του ιστοσελίδα mwlesvos.gr που κατασκεύασε η εταιρία «Crowdpolicy».
● με το ασημένιο μετάλλιο των Best City Awards 2023 στην κατηγορία «Αξιοποίηση Τεχνολογιών AI & ML» για την υλοποίηση του αυτόματου ψηφιακού βοηθού (chatbot) “Δυτική Λέσβος Bot”.
Τι είναι το GovPay της σουίτας Crowdapps:
Είναι μια διαδραστική πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών και υπηρεσιών στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σχεδιασμένη για να απλοποιεί τις διαδικασίες πληρωμών, το GovPay προσφέρει στους πολίτες και τις επιχειρήσεις μια ολοκληρωμένη λύση για τη διαχείριση των οφειλών και των κλήσεων ΚΟΚ προς τον Δήμο Δυτικής Λέσβου.
Σε ό,τι αφορά την πληρότητα και την ποιότητα της υλοποίησης, το GovPay ξεχωρίζει για την απλότητα και την ευκολία χρήσης της πλατφόρμας. Οι πολίτες μπορούν να εκτελούν τις πληρωμές τους με λίγα απλά βήματα, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζεται η αξιοπιστία των χρηματοοικονομικών δεδομένων.
Η σχεδίαση της πλατφόρμας εξυπηρετεί την άνετη και γρήγορη ολοκλήρωση των συναλλαγών, προσφέροντας θετική εμπειρία στον χρήστη. Τα επιτεύγματα του GovPay ανταποκρίνονται στους αρχικούς στόχους του, μειώνοντας τις καθυστερήσεις των πληρωμών και την αύξηση της διαφάνειας στις οικονομικές συναλλαγές με το Δήμο, εξυπηρετώντας ουσιαστικά τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
Σε σύγκριση με άλλες υπηρεσίες πληρωμών, το GovPay ξεχωρίζει για τη στρατηγική προσέγγισή του. Η ενσωμάτωση προηγμένων τεχνολογικών λύσεων και η συνεχής εξέλιξη του, το καθιστούν πρωτοπόρο. Το GovPay δεν επιδιώκει μόνο να προσφέρει ηλεκτρονικές πληρωμές, αλλά επιδιώκει να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία για τους χρήστες της.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ