× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Νέα αρχή για τα έργα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Μυτιλήνης

Συνεδρίασε η Αστική Αρχή για την Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης υπό την προεδρεία του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/3/2024

Νέα αρχή για τα έργα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Μυτιλήνης

Υπό την προεδρεία του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Μαρτίου η συνεδρίαση της Αστικής Αρχής για την Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου Μυτιλήνης, για πρώτη φορά μετά την έγκρισή της από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Προγραμματισμού και ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου Στρατή Κυρατζή και του Προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της ΠΒΑ Γιώργου Πλακωτάρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, πέραν του Δήμου, εκπρόσωποι όλων των φορέων που συνιστούν την αρχή, και ειδικότερα ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου Παύλος Τριανταφυλλίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του ΤΕΕ Στράτος Μανωλακέλλης, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ανατολικού Αιγαίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Μπαρούτης, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ Παναγιώτης Κατσαβέλλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Μυτιλήνης «ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΑΕ» Γιώργος Αυγουστίδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης Μανώλης Ευσταθίου και ο Πρόεδρος Γιάννης Μουτζούρης και η Γραμματέας Βάλια Μπαρμπατιώτη του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης. Επίσης, παρόντες ήταν ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών Ανδρέας Παπαχριστοφόρου και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου Μυτιλήνης Ζωή Ανατολίτη.

Κατά τη συνεδρίαση, ο κ. Χριστόφας παρουσίασε την Στρατηγική ΒΑΑ για την πόλη της Μυτιλήνης και τις προτάσεις έργων, που περιλαμβάνονται σε αυτή και οι οποίες συζητήθηκαν από τα μέλη της Αστικής Αρχής. Επιπλέον, ο κ. Πλακωτάρης ενημέρωσε συνοπτικά για ζητήματα διαχείρισης της Στρατηγικής, ενώ επεσήμανε και τη σημασία της ουσιαστικής λειτουργίας του συστήματος διακυβέρνησής της μέσω της Αστικής Αρχής.

Σημειώνεται, πως στις αρμοδιότητες της Αστικής Αρχής περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ευθύνη συντονισμού του σχεδιασμού της Στρατηγικής, η διαβούλευση με τοπικούς φορείς και την κοινωνία των πολιτών, η διαμόρφωση του σχεδίου δράσης για την ωρίμανση των έργων και την υλοποίησης της Στρατηγικής, καθώς επίσης και η παρακολούθηση της πορείας της τελευταίας και η διαμόρφωση προτάσεων για την επίλυση ζητημάτων που μπορεί να προκύπτουν. Αν και τυπικά η Αστική Αρχή υποχρεούται να συνεδριάζει κάθε εξάμηνο ομόφωνα εκφράστηκε η διάθεση πιο τακτικών συναντήσεων, ώστε να υπάρχει το καλύτερο δυνατό επίπεδο συντονισμού και συνεργασίας.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Χριστόφας δήλωσε σχετικά: «Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για την πορεία υλοποίησης, πλέον, της Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη της πόλης της Μυτιλήνης, καθώς πρακτικά… «βάλαμε μπρος» την Αστική Αρχή, μιας ομάδας εμπλεκόμενων φορέων που στο σύνολό της, με τον συντονισμό του Δήμου Μυτιλήνης, θα συμβάλει στο να έχει την σωστή εφαρμογή.  Διαχρονικό πρόβλημα της Αυτοδιοίκησης είναι πως δεν εμπλέκει στη διαδικασία διαμόρφωσης και εφαρμογής των πολιτικών της την Κοινωνία των Πολιτών, κάτι που επιτυγχάνεται με τη διευρυμένη σύνθεση της παρούσας Αστικής Αρχής, που είμαι βέβαιος, πως με αφορμή τη Στρατηγική ΒΑΑ, που μας φέρνει στο ίδιο τραπέζι, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για πολλά περισσότερα ζητήματα, που αφορούν τον τόπο μας και να συνδιαμορφώσουμε λύσεις και προτάσεις».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ