× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

H Εφορία στο κινητό

Εως τα τέλη Μαρτίου ενεργοποιεται το νέο mobile app

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/3/2024

H Εφορία στο κινητό

Ενεργοποιείται έως τα τέλη Μαρτίου η νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ για κινητά τηλέφωνα μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα μπορούν να κάνουν σχεδόν όλες τις συναλλαγές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το νέο mobile app οι πολίτες θα βλέπουν στην οθόνη του κινητού τους το φορολογικό προφίλ τους, τις οφειλές τους προς την Εφορία, ενώ θα μπορούν να πληρώνουν μέσω κάρτας από το τηλέφωνο τους, να λαμβάνουν γενικές και προσωποποιημένες ενημερώσεις για τις υποχρεώσεις τους και να αποθηκεύουν βασικά φορολογικά τους έγγραφα.

Ουσιαστικά η νέα εφαρμογή θα λειτουργεί και ως φορολογικό ημερολόγιο για τους φορολογούμενους οι οποίοι θα πρέπει να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ, ακόμα και τον ΦΠΑ. Όταν θα πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία, θα λαμβάνουν ειδοποίηση από την ΑΑΔΕ για τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, προκειμένου οι υπόχρεοι να προχωρήσουν στην πληρωμή των φόρων τους.

Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευση εγγράφων και πιστοποιητικών που χρειάζεται συχνά ο φορολογούμενους χωρίς να χρειάζεται να τα αναζητά με τους κωδικούς του taxis.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τη φορολογική διοίκηση εκτιμούν ότι με τη νέα εφαρμογή και τα μηνύματα που θα λαμβάνουν οι φορολογούμενοι θα αυξηθούν σημαντικά οι εμπρόθεσμες πληρωμές, καθώς αρκετοί ξεχνούν τις υποχρεώσεις τους. Δηλαδή, δεν υπάρχει δόλος στην καθυστέρηση πληρωμής των φόρων που τους αναλογούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η νέα εφαρμογή θα παρέχει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις να μπορούν να εκδίδουν τιμολόγια μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Το app που θα δημιουργήσει η ΑΑΔΕ θα προσφέρεται δωρεάν σε όλους όσους εγγραφούν στην εφαρμογή και με τον τρόπο αυτό θα μπορούν ανά πάσα στιγμή, από όπου και αν βρίσκονται να εκδίδουν τιμολόγιο το οποία αυτόματα θα ανεβαίνουν και στα ηλεκτρονικά βιβλία.

Ειδικότερα το νέο application της ΑΑΔΕ θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες:

  • Να βλέπουν το φορολογικό προφίλ τους, τις οφειλές τους προς την εφορία, να πληρώνουν μέσω κάρτας από το κινητό τους και να παίρνουν γενικές και προσωποποιημένες ενημερώσεις για τις υποχρεώσεις τους στα κινητά τους.
  • Να ειδοποιούνται έγκαιρα για το υπόλοιπο των δόσεων της ρύθμισης και για περιπτώσεις απώλειας κάποιας από τις τρέχουσες ρυθμίσεις. Oι φορολογούμενοι θα ειδοποιούνται έγκαιρα για το υπόλοιπο των δόσεων της ρύθμισης και για περιπτώσεις απώλειας κάποιας από τις τρέχουσες ρυθμίσεις. Όταν ο οφειλέτης δεν πληρώσει μία δόση το σύστημα, θα ενημερώνεται αυτόματα και στη συνέχεια θα στέλνει μήνυμα στον υπόχρεο για τη δόση που δεν κατέβαλε, αλλά και για τις κυρώσεις που θα υποστεί εφόσον χάσει τη ρύθμιση.
  • Να εκδίδουν τιμολόγια ανά πάσα στιγμή,τα οποία θα ανεβαίνουν και στα ηλεκτρονικά βιβλία.
  • Να αποστέλλουν ψηφιακό δελτίο μέσω του κινητού. Με το ψηφιακό δελτίο αποστολής ελέγχεται η διακίνηση των προϊόντων (οικοδομής και αγροτικά). Όσοι εγγραφούν στο νέο Αpplication θα μπορούν ανά πάσα στιγμή, από όπου και αν βρίσκονται, να συνδέονται με τα MyData και να εκδίδουν τιμολόγια.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΕΛΛΑΔΑ

«Χριστιανόμετρο δεν υπάρχει ‑ Δεν κάνουμε ό,τι πει ο Βελόπουλος ή άλλος πολιτικός»

Δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου κατά την επίσκεψη του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις δομές της Εκκλησίας στο Δήλεσι
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.