× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δρόμους συνεργασίας ανοίγουν Δήμος και Εμπορικοί Σύλλογοι στη Λήμνο

Ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού και στήριξη της τοπικής αγοράς οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/3/2024

Δρόμους συνεργασίας ανοίγουν Δήμος και Εμπορικοί Σύλλογοι στη Λήμνο

Μετά διοικητικά συμβούλια των Εμπορικών Συλλόγων της Λήμνου συναντήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου η Δήμαρχος του νησιού Ελεονώρα Γεώργα και συζήτησαν θέματα που απασχολούν τις εμπορικές επιχειρήσεις του νησιού. Από τις συναντήσεις αυτές προέκυψε η πρόθεση του Δήμου και των Συλλόγων να αναπτύξουν κοινές δράσεις για την προώθηση της τοπικής αγοράς ιδιαίτερα του χειμερινούς μήνες επίσης η κ. Γεώργα τόνισε πως δέσμευση της Δημοτικής Αρχής είναι η διαμόρφωση συνθηκών ισόρροπης ανάπτυξης στο νησί και η συμβολή στην ενίσχυση των αναπτυξιακών προοπτικών της Ανατολικής Λήμνου.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Δήμου Λήμνου για τις συναντήσεις αναφέρει:

Στο πλαίσιο του διαλόγου και της συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με τον εμπορικό κόσμο του νησιού, η Δήμαρχος Λήμνου Ελεονώρα Γεώργα είχε χθες Τετάρτη 6 Μαρτίου, συναντήσεις με τους Προέδρους και τα λοιπά μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου και του Εμπορικού Συλλόγου Περιφέρειας Μούδρου.

Στην πρώτη συνάντηση, η οποία έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Δημαρχείο, με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου Ισαάκ Παπαζιάν, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ.  Ζηνοβία Κοντογεωργάκη, Ευαγγελία Κουτσομπίνα και  Σοφία Σαράντη, συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Διαματάρη και Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Ευάγγελος Χασάπης.  Στο πλαίσιο διεξοδικής συζήτησης, επισημάνθηκαν εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο του νησιού, ενώ τόσο από τους εκπροσώπους των εμπόρων όσο και από τη Δημοτική Αρχή εξετάστηκαν τρόποι και πιθανές λύσεις με στόχο την αντιμετώπιση των επιμέρους προβλημάτων και την ενίσχυση της αγοραστικής κίνησης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην Κεντρική Αγορά της Μύρινας και ειδικότερα σε θέματα καθαριότητας, κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ευπρεπισμού και βελτίωσης των συνθηκών τόσο για τους καταστηματάρχες όσο και για το αγοραστικό κοινό και τους επισκέπτες του νησιού. Συζητήθηκαν επίσης, προτάσεις για κοινές δράσεις, μεταξύ των οποίων καμπάνιες για την προβολή της τοπικής αγοράς, ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο. Η Δήμαρχος τόνισε τη σημασία στήριξης της τοπικής αγοράς από το καταναλωτικό κοινό της Λήμνου, καθώς τα καταστήματα προσφέρουν και καλά προϊόντα και ανταγωνιστικές τιμές και εξέφρασε το ενδιαφέρον της να συμμετέχει και ο Δήμος στην προσπάθεια τόνωσης της τοπικής αγοράς, μέσα από κοινές δράσεις προβολής.

Το απόγευμα της Τετάρτης η Δήμαρχος συναντήθηκε στον Μούδρο με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Περιφέρειας Μούδρου Παναγιώτη Σαλαμουσά, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Χαρά Ψαρρή και Νικόλαο Καλαθά και τον εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Νεκτάριο Ορφανίδη παρουσία του Αντιδημάρχου Αλέξανδρου Καφαλτή και του Προέδρου της Κοινότητας Αντωνίου Ζουπαντή. Εξετάστηκαν οι ανάγκες και οι προτάσεις του εμπορικού κόσμου της Ανατολικής Λήμνου, με έμφαση στην ανάγκη τόνωσης της χαμηλής αγοραστικής κίνησης με σειρά δράσεων, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες. Αναφορά έγινε επίσης σε πιθανές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα συνέβαλαν στην τόνωση της τοπικής αγοράς. Και σε αυτήν τη συνάντηση προτάθηκε εκ μέρους της Δημάρχου η πραγματοποίηση καμπάνιας, η οποία θα παροτρύνει τους καταναλωτές να επισκέπτονται και να προτιμούν την τοπική αγορά.

Η Δήμαρχος επανέλαβε για άλλη μία φορά το αμέριστο ενδιαφέρον της για την περιοχή της Ανατολικής Λήμνου. Η διαμόρφωση συνθηκών ισόρροπης ανάπτυξης στο νησί και η συμβολή στην ενίσχυση των αναπτυξιακών προοπτικών της Ανατολικής Λήμνου, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, αποτελεί άλλωστε στόχο και δέσμευση της Δημοτικής Αρχής.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΕΛΛΑΔΑ

«Χριστιανόμετρο δεν υπάρχει ‑ Δεν κάνουμε ό,τι πει ο Βελόπουλος ή άλλος πολιτικός»

Δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου κατά την επίσκεψη του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις δομές της Εκκλησίας στο Δήλεσι
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.