× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Από πρόεδρος του Διαγόρα αντιπεριφερειάρχης έργων βορείου αιγαίου

Για την εμπειρία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα έργα που προχωρούν στη Λέσβο το επόμενο διάστημα μιλά ο αντιπεριφερειάρχης Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 7/3/2024

Από πρόεδρος του Διαγόρα αντιπεριφερειάρχης έργων βορείου αιγαίου

Θεαματικό άλμα από  τον χώρο του τοπικού ποδοσφαίρου, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έκανε ο Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής, γνωστός στους αθλητικούς κύκλους της Λέσβους  ως «Τόμυ», ο οποίος από πρόεδρος της τοπικής ομάδας «Διαγόρας» της Αγίας Παρασκευής μετά την 1η Ιανουαρίου ανέλαβε την αντιπεριφέρεια έργων με απόφαση του Κώστα Μουτζούρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι» ο κ. Χατζηκυριαζής μεταξύ άλλων επισήμανε ότι ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο δήμο Δυτικής Λέσβου με την παράταξη του Νίκου Χήρα, ωστόσο στις τελευταίες εκλογές δέχθηκε με χαρά την πρόταση του Κώστα Μουτζούρη για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Όπως σημείωσε με τον Κώστα Μουτζούρη είχε συνεργαστεί τα προηγούμενα χρόνια για ζητήματα που αφορούσαν την περιοχή του και υπήρχε πολύ καλή σχέση μεταξύ τους.

«Ξαφνιάστηκα ανέφερε ο Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής, όταν ο Περιφερειάρχη μου πρότεινε να αναλάβω την αντιπεριφέρεια έργων. Θεωρούσα πιο πιθανό τον Αθλητισμό ή κάποιο παρεμφερές αντικείμενο. Για μένα η θέση αυτή είναι μια σημαντική πρόκληση και πιστεύω ότι στο τέλος της θητείας μας  μαζί με την πολύ οργανωμένη ομάδα της Τεχνικής Υπηρεσίας Λέσβου θα αφήσουμε θετικό αποτύπωμα για τον τόπο μας».

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του ο αντιπεριφερειάρχης Έργων αναφέρθηκε στις εξελίξεις σε 7 σημαντικά μέτωπα στη Λέσβο τα οποία αφορούν έργα που είτε είναι σε διαδικασία δημοπράτησης είναι προχωρούν σε υπογραφή συμβάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικότερα:

-Δρόμος Μεγαλοχώρι – Αγιάσος: Το πολύπαθο αυτό έργο ξαναδημοπρατείται άμεσα αμέσως αφού έλαβε τη σχετική έγκριση από το Υπουργείο

- Δρόμος Αμπελικό – Σταυρός: Εκκρεμεί η έγκριση των απαλλοτριώσεων η οποία αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης προχωρά από το Υπουργείο. Το έργο έχει ανάδοχο και αμέσως μόλις ξεμπλέξουν οι απαλλοτριώσεις θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Παράκαμψη Αγίου Ισιδώρου: Αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του έργου για να καλυφθεί η δαπάνη των απαλλοτριώσεων και αναμένεται να συνταχθούν τα τεύχη δημοπράτησης ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

- Εθνική οδός Καλλονής – Πέτρας: Εγκρίθηκε η νέα τροποποιημένη μελέτη η οποία φεύγει από τη λεκάνη του φράγματος και μετατοπίζεται 1,5 δεξιά. Θα ακολουθήσει η διαδικασία των νέων απαλλοτριώσεων και στη συνέχεια η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο. Όπως τόνισε ο Χατζηκυριαζής είναι σημαντικό ότι ξεκόλλησε το έργο από το σημείο μηδέν ωστόσο ακόμη δεν μπορεί να προσδιοριστεί χρονοδιάγραμμα έναρξης των εργασιών.

- Επαρχιακή  οδός Μυτιλήνης – Αεροδρομίου: Μετά τη νομιμοποίηση του δρόμου πλέον σε συνεννόηση με την Fraport θα προχωρήσει η μελέτη για την επισκευή του δρόμου αλλά και της βελτίωσης της υφιστάμενης κατάστασης στην περιοχή του αεροδρομίου με δημιουργία περισσότερων θέσεων στάθμευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Δρόμος Νάπης – Πελόπης: Έχει υπογραφεί σύμβαση με ΑΛΤΕΚ και άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες 

- Συντήρηση επαρχιακού δικτύου σε Λέσβο και Λήμνο: Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την επισκευή του οδικού δικτύου. Για τη Λέσβο θα δοθεί το ποσό των 4.500.000 ευρώ και στις εργασίες περιλαμβάνονται συντηρήσεις, προστατευτικά στηθαία, σηματοδοτήσεις κ.λπ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ