× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος»

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Λέσβου για την προοπτική δημιουργίας νέων ιχθυοκαλλιεργητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Μπαλούτσος του Σκαλοχωρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/2/2024

«Να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος»

Ανακοίνωση για την προοπτική δημιουργίας νέων ιχθυοκαλλιεργητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Μπαλούτσος του Σκαλοχωρίου, εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου - Τμήμα Αυτοδιοίκησης, στην οποία επισημαίνει ότι δυστυχώς οι λανθασμένες αποφάσεις που οδήγησαν σε αλλοίωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος στην περιοχή, κινδυνεύουν να επαναληφθούν γεγονός που προκαλεί εύκολη ανησυχία στην τοπική κοινωνία και στους φορείς της περιοχής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, υπογραμμίζει: 

«Με λύπη παρατηρούμε την επανάληψη των ίδιων παλαιών λαθών και αποφάσεων που οδήγησαν την αλλοίωση και την καταστροφή του θαλάσσιου περιβάλλοντος στην περιοχή του “Μπαλούτσου” που ανήκει στην αγροτική Περιφέρεια του Σκαλοχωρίου. Είμαστε πλήρως ενήμεροι της σοβαρότητας του ζητήματος και των ανησυχιών που προκαλεί μια τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη για την περιοχή.

Η εγκατάσταση μιας μεγάλης μονάδας ιχθυοτροφείων στη θέση "Μπαλούτσος" θα έχει αποκλειστικά αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην κοινότητα. Έχουμε ήδη δει την περιοχή να επιβαρύνεται στο παρελθόν από ανάλογες αποφάσεις. Είναι καθήκον μας να αντιταχθούμε σε αυτήν την απόφαση να εγκατασταθεί μια μεγάλη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας που θα έχει μονάχα καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε τον τόπο μας και την παράδοσή μας. Η Δυτική Λέσβος έχει ήδη υποστεί τις συνέπειες μιας μη φιλικής προς το περιβάλλον ανάπτυξης και πρέπει να αντλήσουμε διδάγματα από τα λάθη μας. Στηρίζουμε πλήρως την αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου και του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου για αυτήν την επένδυση. Θα θέλαμε να απευθύνουμε τις θερμότερες εκφράσεις συμπαράστασής μας, στους αγώνες που ξεκίνησαν για την διαφύλαξη και την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής καθώς και την ποιότητα ζωής των κατοίκων όλης της Λέσβου.

Σε ένα δίκαιο και κοινωνικό κράτος, η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να λάβει τα αναγκαία μέτρα και να διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος και των πολιτών. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα λειτουργήσουν ανεξάρτητα και θα εφαρμόσουν τους νόμους όπως έχουν προβλεφθεί. Ας προστατεύσουμε τον τόπο μας και ας διασφαλίσουμε ένα υγιές και βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές. Ας αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος και ας εργαστούμε για ένα καλύτερο αύριο».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής