× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Μέγα πλήθος και μέγα πάθος» στη Μυτιλήνη

Πολίτες όλων των ηλικιών με κυρίαρχη τη νεολαία συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία απαιτώντας να σταματήσει η συγκάλυψη και να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα στα Τέμπη

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 28/2/2024

«Μέγα πλήθος και μέγα πάθος» στη Μυτιλήνη
Φωτό-Βίντεο:Παναγιώτης Μπαλάσκας

Με τους μαθητές και τους φοιτητές να δίνουν τον τόνο πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης. Το παρόν στη συγκέντρωση έδωσαν ο Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης,ο δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαϊδης καθώς και αρκετά στελέχη της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.
Παράλληλα στη συγκέντρωση βρέθηκαν ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ Κώστας Ρήγας μαζί με πολυπληθή αντιπροσωπεία του Κόμματος, ο Συντονιστής της Οργάνωσης Μελών Μυτιλήνης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κωνσταντίνος Καρατόλιος με στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καθώς και μέλη της Πρωτοβουλίας Λέσβου της Νέας Αριστεράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με συνθήματα, πανό και πλακάτ αλλά και με την παρουσία τους οι συγκεντρωμένοι έδειξαν την οργή τους για το έγκλημα στα Τέμπη εκφράζοντας το αίτημα της κοινωνίας να σταματήσει η συγκάλυψη και να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν ο Γιώργος Αλεξίου, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ, ο Γιάννης Συκάς, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου,ο Νίκος Μπουλμπούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Λέσβου, ο Βαγγέλης Χριστοδούλου, πρόεδρος της Παλλεσβιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Χρύσα Χατζηλάμπρου από τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λέσβου, ο Παναγιώτης Λενέτης, Γραμματέας του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Λέσβου, ο Δημήτρης Στεφανής, μέλος του διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, ο Βασίλης Κουρόγλου, Σπουδαστής του ΟΑΕΔ, η Κατερίνα Βλάμου, μέλος του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, ο Γιάννης Σουκάντος, από τους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού, ο Παναγιώτης Καραγιάννης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου και ο Λάμπρος Μαστρόκαλος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιάννης Ζαφειρίου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου. Αφού χαιρέτησε τη μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων διαφόρων κλάδων, λαού και νεολαίας στην απεργία, μεταξύ άλλων ανάφερε ότι μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων περιφρουρώντας της απεργία τους σταμάτησαν τις εργασίες στη Βάστρια αλλά και στο έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης, προκείμενου οι εργαζόμενοι στα δυο εργοτάξια να συμμετάσχουν στην απεργία.
Ο πρόεδρος του Π.Ε.Κ. στηλίτευσε την στάση της δημοτικής αρχής να κατεβάσει τα πανό και προπαγανδιστικό υλικό της απεργίας σημειώνοντας ότι αυτές οι στάσεις δεν τρομοκρατούν τους εργαζόμενους. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γιάννης Ζαφειρίου, αναφέρθηκε, στα τεράστια προβλήματα των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων που στενάζουν από την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια σε βάρος τους. «Οι μισθοί στα τάρταρα, το ίδιο και οι συντάξεις με τις δέκα πρώτες μέρες του μήνα να έχουν εξανεμισθεί, η ακρίβεια στραγγαλίζει καθημερινά τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα που δεν μπορούν να έχουν ούτε τα βασικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Ζαφειρίου.
Μετά το τέλος των ομιλιών το τεράστιο ανθρώπινο ποτάμι της συγκέντρωσης ξεχύθηκε στην προκυμαία της Μυτιλήνης πραγματοποιώντας πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι διαδηλωτές έκαναν στάση στο παλιό δημαρχείο όπου τοποθέτησαν αφισέτα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν, δια μέσου της Ερμού, στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Εκεί διαδηλωτές θυροκόλλησαν το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης και συνέχισαν την πορεία μέχρι την πλατεία Σαπφούς.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»