× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στη Λέσβο το Πρόγραμμα Ψυχικής ενδυνάμωσης παιδιών και εφήβων

Σημαντικές δράσεις εντελώς δωρεάν από τις 29 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/2/2024

Στη Λέσβο το Πρόγραμμα Ψυχικής ενδυνάμωσης παιδιών και εφήβων

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου με τη συνεργασία και τη δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη, υλοποιεί στη Λέσβο και στους φιλόξενους χώρους του Γενικού Λυκείου Καλλονής το διάστημα 29 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου, πρόγραμμα για την ψυχική ενδυνάμωση παιδιών και εφήβων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχος του προγράμματος που αφορά παιδιά, νέους και γονείς ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΛΕΣΒΟ είναι η καλλιέργεια των δεξιοτήτων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας. Και περιλαμβάνει πληθώρα δράσεων που θα πραγματοποιηθούν δωρεάν, από μέλη της Διεπιστημονικής Ομάδας του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου. Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η ατομική ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής και η προεγγραφή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Κύκλος Εργαστηρίων (Workshops) για παιδιά και εφήβους διαφορετικών θεματικών 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για μαθητές δημοτικού 6-12 ετών 

- Διεύρυνση και καλλιέργεια της ενσυναίσθησης μέσα από τα παραμύθια

- Ενδυνάμωση του μαθητικού πληθυσμού μέσα από την εικόνα & την τεχνολογία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Διαχείριση Συγκρούσεων

Για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

- Ψυχοεκπαίδευση για το άγχος/Τεχνικές Διαχείρισης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαθητές Γ΄ Γυμνασίου και Λυκείου

- Επαγγελματικός Προσανατολισμός-Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας: Ο ρόλος της αυτογνωσίας και η επιλογή επαγγέλματος

Ας σημειωθεί ότι η εγγραφή στα εργαστήρια είναι μεμονωμένη και ατομική, δεν προϋποθέτει συμμετοχή στις άλλες δράσεις. Θα τηρηθεί δε, σειρά προτεραιότητας βάση των ηλεκτρονικών εγγραφών & δηλώσεων συμμετοχής.

-          Βιωματικό εργαστήρι για γονείς

Οι συμμετέχοντες γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να ενδυναμωθούν στο ρόλο τους, να αναστοχαστούν τους στόχους που έχουν θέσει ως γονείς, και να αναζητήσουν νέες δυνατότητες και προοπτικές ώστε να είναι πιο αποτελεσματικοί στο ρόλο τους.

Ομάδες γονέων - παιδιών /Debate

 Υλοποίηση ομάδων γονέων και παιδιών με τη καθοδήγηση των συντονιστών – επαγγελματιών ψυχικής υγείας που θα λάβουν μέρος σε μια συζήτηση (Debate)  με σκοπό τη διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών.

Ατομικές Συναντήσεις Γονέων με ειδικούς

Θα λάβουν χώρα προγραμματισμένες συναντήσεις γονέων με αιτήματα για θέματα που αφορούν τα παιδιά τους, διάρκειας 1,5 ώρας, για να λάβουν συμβουλευτική κατεύθυνση και ενημέρωση.

-          Πλήρη Εξατομικευμένα προγράμματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας και Προσωπική Ανάπτυξη για 10 μαθητές.

To πλήρες πρόγραμμα περιλαμβάνει τη χορήγηση τριών τεστ, εισαγωγικών ερωτηματολογίων και  συμβουλευτική σταδιοδρομίας που θα δίδει τη δυνατότητα στον έφηβο να αναπτύξει μηχανισμούς αυτογνωσίας σχετικά με την προσωπικότητα, τις ικανότητες τα ενδιαφέροντα και τις αξίες του. 

Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων με το μαθητή, θα υλοποιείται ραντεβού παράδοσης της έκθεσης των αποτελεσμάτων, καθώς και διεξοδική ενημέρωση του ίδιου και των γονέων του.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής: https://kpechios.org/el/ta-nea-mas-heading/ta-nea-mas/92-programma-psy-endinamosis-v-aigaio/1599-sti-lesvo-to-programma-psy-endynamosis

Πληροφορίες

Καθημερινές από τις 8:30 - 15:30, στο 22710 20000 (εσωτ. 206) (κ. Γιάννης Ηρακλειανός, Project Manager Προγράμματος Ψυχικής Ενδυνάμωσης Παιδιών και Εφήβων- Κέντρο Παιδιού και Εφήβου) και από τις 14.00 – 21.00,  στο τηλ. 22710 20000, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, Τμήμα Παιδιών και Εφήβων  - Εσωτ. 1, καθώς και στο 6975028973 (κ. Μπινίκου Ελευθερία / Ψυχολόγος – Επιστημονικά Υπεύθυνη Τμήματος Παιδιών και Εφήβων, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου). 

Επίσης πληροφορίες για το έργο μπορείτε να δείτε εδώ: https://kpechios.org/el/poioi-eimaste/programmata/se-ekseliksi/psyxiki-endynamosi-paidion-efivon-se-akritika-nisia-v-aigaiou

Πληροφορίες για δημοσιογράφους: Νατάσα Σπαντιδάκη, Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2105771502, 6942423140, Email: [email protected]

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το «Ν» συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ

Από τις 5 το πρωί της Τετάρτης ως τις 5 το πρωί της Πέμπτης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ στη Λέσβο την Πρωτομαγιά

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

212 συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Δείτε εδώ τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών
ΥΓΕΙΑ

Καταγγέλλουν τον Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Αντί συνάντηση με τον υπουργό βρήκαμε μπροστά μας την Αστυνομία αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο

Η Αστυνομία της Μυτιλήνης αναζητά το δράστη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κροτίδες στην Γέρα

Κατασχέθηκαν 144 φωτοβολίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γλυκό πορτοκάλι και λικέρ από τους μαθητές της Λουτρόπολης Θερμής

Και φέτος τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους έφτιαξαν γλυκό κουταλιού και λικέρ από τα πορτοκάλια της αυλής του δημοτικού σχολείου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου