× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μπορεί να έχουμε και 400.000 αφίξεις στη Λέσβο το καλοκαίρι!

Εκτιμήσεις για χρονιά που θα σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ στο νησί με χιλιάδες επισκέπτες από Ευρώπη, Τουρκία και Ελλάδα αναμένουν οι ξενοδόχοι του νησιού που ξεκίνησαν ήδη την προετοιμασία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/2/2024

Μπορεί να έχουμε και 400.000 αφίξεις στη Λέσβο το καλοκαίρι!

Μια χρονιά με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον αναμένεται να είναι το 2024 για τη Λέσβο σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων η οποία περιμένει ρεκόρ αφίξεων στο νησί με αριθμούς που ενδέχεται όπως λέει ο πρόεδρος τους, Βασίλης Βογιατζής να ξεπεράσουν και το 2014 που ήταν η καλύτερη τουριστική χρονιά των τελευταίων ετών για το νησί μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση μια τέτοια απαιτητική σεζόν με πολλές προκλήσεις, σημειώνει ο κ. Βογιατζής σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι» απαιτεί μια ιδιαίτερη προετοιμασία τόσο από τους επαγγελματίες του κλάδου όσο και από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως τους δήμους που είναι στην πρώτη γραμμή της καθημερινότητας.

«Υπολογίζοντας τις συνολικές αφίξεις που θα έχουμε στη Λέσβο από Τούρκους, Έλληνες και Ευρωπαίους εκτιμούμε ότι θα ξεπεράσουμε κατά πολύ τον αριθμό ρεκόρ του 2014 και δεν αποκλείεται συνολικά να έχουμε 400.000 επισκέπτες. Αν και οι εκτιμήσεις αυτές γίνονται με κάθε επιφύλαξη, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι επιτέλους η Λέσβος ανακάμπτει και επιστρέφει σιγά σιγά στο τουριστικό στερέωμα από το οποίο απουσιάζει για μια δεκαετία σχεδόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια από τις πρώτες προτεραιότητές μας είναι σε συνεργασία με την Τοπικής Αυτοδιοίκηση να φροντίσουμε για το περιβάλλον και την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων και των παραλιών νωρίτερα από ποτέ. Αν σκεφθεί κανείς ότι η σεζόν ξεκινά επίσημα για εμάς 14 Απριλίου σε δύο μήνες δηλαδή, θα πρέπει να γίνει ο απαραίτητος σχεδιασμός για τον ευπρεπισμό των ακτών και των περιπατητικών διαδρομών της Δυτικής Λέσβου που αφορούν τους παρατηρητές πουλιών.

Γενικά σε συνεργασία με τους φορείς, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου που έχει κάνει πολύ δουλειά στον τομέα αυτό και τους τουριστικούς πράκτορες περιμένουμε ικανοποιητικό αριθμό αφίξεων από παρατηρητές πουλιών μέσα στην άνοιξη. Γι αυτό κι εμείς πρέπει να είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι για όλα».

Αναφερόμενος ο κ. Βογιατζής σε άλλο σημείο της συνέντευξής του σε θέματα που αφορούν   την ετοιμότητα των καταλυμάτων της Λέσβου, παραδέχθηκε ότι πέρυσι στην καρδιά του καλοκαιριού προέκυψε ζήτημα επάρκειας δωματίων και σημείωσε πως δεν αποκλείεται να συμβεί κάτι ανάλογο και φέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τόνισε είναι σημαντικό να γίνουν νέες επενδύσεις ανέγερσης μονάδων ή αξιοποίησης παλιών ξενοδοχείων και παράλληλα να προχωρήσει σταδιακά η αναβάθμιση των υφιστάμενων ξενοδοχείων.

«Το σημαντικό είναι να προσφέρεις στον επισκέπτη υπηρεσίες εφάμιλλες αυτών που πληρώνει, ώστε να φεύγει ικανοποιημένος από τον χώρο φιλοξενίας είτε είναι μικρή είτε είναι μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα. Από εκεί και πέρα έχω πει πολλές φορές στους συναδέλφους ότι προτεραιότητα για τον φιλοξενούμενο έχει το δωμάτιο να έχει  καλό κρεβάτι και στρώμα, καθαριότητα, ψύξη ή θέρμανση ανάλογα με την εποχή, σωστό φαγητό με προϊόντα του τόπου μας και φυσικά πρόσβαση στο διαδίκτυο».

Ειδικά για το θέμα του φαγητού ο κ. Βογιατζής τόνισε ότι πέρυσι έγινε συμφωνία με συνεταιρισμούς και παραγωγούς και αγοράστηκαν κάποια βασικά προϊόντα πιο οικονομικά από τους ξενοδόχους, όπως για παράδειγμα η φέτα. «Για τον ξενοδόχο είναι δύσκολο να δώσει φέτα στο πρωινό με την τιμή του σούπερ μάρκετ. Με τη συμφωνία όμως αυτή πετύχαμε μια καλή και συμφέρουσα συναλλαγή και για τις δύο πλευρές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Βασίλης Βογιατζής αναφέρθηκε στο θέμα του προσωπικού τονίζοντας ότι ήδη τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία της επιλογής ή της ανανέωσης συμφωνιών με παλιούς συνεργάτες.

Από εκεί και πέρα αναφερόμενος στη λεγόμενη μαύρη εργασία τόνισε ότι στη Λέσβο δεν υπάρχει ζήτημα με αυτό ωστόσο πρόσθεσε σε κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις που απαιτείται η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού πολλές φορές δημιουργούνται προβλήματα αφού οι επαγγελματίες ήδη δουλεύουν και είναι αρκετά μπερδεμένο το καθεστώς της πρόσληψής τους για μία μέρα σε μια επιχείρηση.

«Ένα σημαντικό πρόβλημα που λύθηκε ωστόσο, με δική μας παρέμβαση, της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου δηλαδή στον προηγούμενο Υπουργό Εργασίας, είναι το ζήτημα της απασχόλησης ανέργων για λίγα μεροκάματα χωρίς να χάνουν το επίδομα και την κάρτα ανεργίας τους. Αυτό αποτέλεσε για εμάς μεγάλος πονοκέφαλος κυρίως την περίοδο των γιορτών όταν προγραμματίζαμε ρεβεγιόν και εκδηλώσεις στα ξενοδοχεία μας. Διαπιστώσαμε λοιπόν ότι δεν μπορούσαμε να πάρουμε τους δικούς μας εργαζόμενους που ήταν στην ανεργία διότι θα έχαναν τα δικαιώματά τους. Ευτυχώς το πρόβλημα όταν το αναφέραμε έγινε κατανοητό και τακτοποιήθηκε».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Κίνηση στην αγορά της Μυτιλήνης την Κυριακή

Ανοιχτά τα καταστήματα έως τις 3, την Κυριακή των Βαϊων εγκαινιάζοντας το πασχαλινό ωράριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά