× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αόριστες υποσχέσεις και «πολλή συμπάθεια» για το Κολυμβητήριο στα Θέρμα

Συναντήσεις του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερακάκη για το μουσικό και ειδικό σχολείο και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση για το Κoλυμβητήριο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/2/2024

Αόριστες υποσχέσεις και «πολλή συμπάθεια» για το Κολυμβητήριο στα Θέρμα

Στην Αθήνα προκειμένου να έχει συναντήσεις με Υπουργούς και στελέχη σημαντικών κυβερνητικών φορέων για τα συμφέροντα του Δήμου Μυτιλήνης, βρίσκεται από χθες την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών  Νίκο Καρασάββα, τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Σωκράτη Γιακουμή και τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ανδρέα Παπαχριστοφόρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πρώτες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για καίρια ζητήματα που αφορούν την εξέλιξη του έργου του Κολυμβητηρίου και και την ανέγερση Μουσικού και Ειδικού Σχολείου στο οικόπεδο του πρώην ΚΥΤ της Μόριας.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας μιλώντας στο «Ν» πρώτος σταθμός του ήταν η Γραμματεία Αθλητισμού όπου συναντήθηκε με τον Γιάννη Βρούτση ο οποίος είναι αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού.

«Του εξήγησα όλο το ιστορικό του έργου, του Κολυμβητηρίου στα Θέρμα και του παρέδωσα το σχετικό φάκελο με όλες τις λεπτομέρειες, ζητώντας να διορθωθεί το λάθος που έγινε με την χρηματοδότηση του έργου και να συμπληρωθεί ολόκληρο το ποσό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Υπουργός μάλιστα, αναφέρει ο κ. Χριστόφας ξαφνιάστηκε όταν έμαθε, προφανώς δεν το γνώριζε, ότι δεν υπάρχει κολυμβητήριο στη Μυτιλήνη από τις αρχές τις δεκαετίας του 2010.

Σε κάθε περίπτωση επισημαίνει ο Δήμαρχος, φάνηκε να κατανοεί την αγωνία μας, όμως για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι βέβαιος αν το αίτημά μας θα ικανοποιηθεί. Εμείς όπως και να έχει θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε.

Αργότερα ο Παναγιώτης Χριστόφας με τους συνεργάτες του συναντήθηκαν με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερακάκη για το θέμα της ανέγερσης του Μουσικού και Ειδικού Σχολείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υπήρξε ενδιαφέρον για τα δύο σχολεία με δεδομένο ότι η περίπτωση του πρώην ΚΥΤ της Μόριας είναι ιδιαίτερα γνωστή σε όλη την Ελλάδα. Ο Υπουργός μας υποσχέθηκε ότι θα μας στηρίξει τεχνικά και ότι σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για την εκπόνηση της μελέτης».

Σήμερα Πέμπτη στις 10 το πρωί ο Δήμαρχος έχει συναντήσεις στην ΕΤΑΔ για το γνωστό θέμα του πάρκινγκ και της χερσαίας ζώνης του εμπορικού λιμανιού. Από εκεί και πέρα καταβάλεται προσπάθεια να κλειστεί ραντεβού και με τη Γενική Γραμματεία Μετανάστευσης και Ασύλου. 

Τον Δήμαρχο σήμερα στις επισκέψεις του συνοδεύουν ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τάκης Τακτικός και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Μυτιλήνης Γιώργος Αυγουστίδης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Αγίου Ραφαήλ στο Λόφο των Καρυών

Ξεχωριστή μέρα για τη Λέσβο η Λαμπροτρίτη 7 Mαίου
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης