× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η Μυτιλήνη αξίζει μια καλύτερη τύχη, θα παλέψουμε γι` αυτό»

Ο νέος πρόεδρος της Κοινότητας Μυτιλήνης Μανώλης Ευσταθίου, αναφέρεται στις αρμοδιότητες και τους στόχους του, ενώ δηλώνει ότι θα σταθεί ακούραστα στο πλευρό του πολίτη

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 6/2/2024

«Η Μυτιλήνη αξίζει μια καλύτερη τύχη, θα παλέψουμε γι` αυτό»

Τους στόχους και το όραμά του για την πόλη της Μυτιλήνης, μέσα από μικρές και μεγάλες δράσεις στην καθημερινότητα, τα έργα και τον τουρισμό, περιγράφει σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί διάλογοι», ο πρόεδρος της Κοινότητας Μυτιλήνης Μανώλης Ευσταθίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Ευσταθίου δραστήριος επιχειρηματίας εστίασης αφού διαθέτει τρία καταστήματα μέσα στην πόλη, αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά για πρώτη φορά, προκειμένου όπως αναφέρει, να συμβάλει και αυτός με τον τρόπο του στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών από τη μία πλευρά και στην βελτίωση της Μυτιλήνης από την άλλη, ώστε να πάρει επιτέλους τη θέση που της αξίζει σε όλα τα επίπεδα.

Όπως είπε, γνωρίζει και εκτιμά ιδιαίτερα τον δήμαρχο Παναγιώτη Χριστόφα και όταν του πρότεινε να είναι υποψήφιος στην κοινότητα Μυτιλήνης, απάντησε θετικά χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο ίδιος γνωρίζει ότι η κοινότητες γενικότερα έχουν μειωμένες αρμοδιότητες και ότι ο ρόλος τους είναι περισσότερο εισηγητικός παρά αποφασιστικός, σε κάθε περίπτωση όμως προσθέτει οι δημότες πάνε πρώτα στον πρόεδρο για να αναφέρουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πλέον σημειώνει ο Μανώλης Ευσταθίου, τα γραφεία της κοινότητας έχουν μεταφερθεί στο κέντρο της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα στο Παλιό Δημαρχείο, όπου οι πολίτες μπορούν να έρχονται για τις υποθέσεις που τους αφορούν. Ο υπάλληλος είναι εκεί για να τους υποδεχθεί αλλά και εγώ προσωπικά είναι αρκετά συχνά στο χώρο της κοινότητας».

Από εκεί και πέρα για το νέο πρόεδρο της Μυτιλήνης σε προτεραιότητα μπαίνουν τα ζητήματα της καθημερινότητας, όπως η βελτίωση της βατότητας των δρόμων, οι οποίοι όπως αναφέρει είναι σε πολύ κακή κατάσταση, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την Καβέτσου και την Π. Βοστάνη ως το νοσοκομείο που είναι γεμάτες λακκούβες και σαμαράκια.

Από εκεί και πέρα σημειώνει υπάρχουν πολλά ακόμη ζητήματα όπως είναι τα πεζοδρόμια, οι δομές πρόσβασης για Άτομα με Αναπηρίες, καθώς και έργα ανάπλασης κεντρικών περιοχών της Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τόνισε περιμένει όπως και όλοι οι πολίτες άλλωστε την εξέλιξη του έργου της προκυμαίας Μυτιλήνης ευελπιστώντας ότι θα προχωρήσει γρήγορα και δεν θα δημιουργήσει περεταίρω προβλήματα στα καταστήματα εστίασης της παραλιακής οδού, ενώ πρόσθεσε ότι θα ήθελε να δει αντίστοιχη εικόνα με αυτή στα Τσαμάκια όπου έχει γίνει ανάπλαση και σε άλλες περιοχές της πόλης όπως ο παραλιακός δρόμος του Αεροδρομίου, η Επάνω Σκάλα κ.λπ.

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε ο κ. Ευσταθίου την μέριμνα της καθημερινότητας στην πόλη της Μυτιλήνης, η οποία όπως σημείωσε τις τελευταίες εβδομάδες από τότε που ανέλαβε ο Γιώργος Κατζανός έχει βελτιωθεί αισθητά. «Έχουμε συχνή επαφή με τον αντιδήμαρχο, επισήμανε και εκτιμώ ότι με την δραστηριότητά του θα αλλάξει σημαντικά την εικόνα της πόλης και ολόκληρου του Δήμου Μυτιλήνης. Από εκεί και πέρα ένα σοβαρό ζήτημα για τη Μυτιλήνη είναι τα λεγόμενα ετοιμόρροπα κτίρια της Μυτιλήνης, κάποια από αυτά δυστυχώς άκρως επικίνδυνα.

Σε πρώτη φάση πρέπει να γίνει καταγραφεί και το συντομότερο δυνατό να κινηθούν διαδικασίες για την κατεδάφισή τους. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση όλο αυτό ωστόσο θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τα καταφέρουμε. Χρειάζεται πολύ τρέξιμο και το δυσκολότερο είναι να εντοπίσεις σε κάθε περίπτωση τους ιδιοκτήτες των σπιτιών αυτών, οι οποίοι τις περισσότερες περιπτώσεις είτε δεν υπάρχουν, είτε είναι εξαφανισμένοι και δεν γνωρίζει κανείς που βρίσκονται».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ στηρίζει την Κίνηση κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα συναντήθηκε με μέλη της κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εχει αδικηθεί η Λέσβος»

Δεν περίμενε τον Ιούνιο του 2023 όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί ότι θα γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Βρέθηκαν στον «μαγικό κόσμο των βιβλίων»!

Εντυπωσιακή μουσικο-αφηγηματική παράσταση από την Αθανασία Δαφιώτη και τον Γρηγόρη Μολυβιάτη στην Πέτρα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ως πότε θα μείνει η Μυτιλήνη χωρίς κολυμβητήριο;

Καμία εξέλιξη έως αυτή τη στιγμή για την χρηματοδότηση του έργου η οποία περιορίστηκε σημαντικά από το Υπουργείο μετά την πρώτη δημοπράτηση του έργου. Δεν προχωρά η διαδικασία χωρίς ολόκληρο το ποσό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος