× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απατεώνες ξάφρισαν από τραπεζικό λογαριασμό 3.000 ευρώ

Το περιστατικό συνέβη σε κάτοικο της Βόρειας Λέσβου ο οποίος δέχθηκε τηλεφώνημα δήθεν από λογιστικό γραφείο που τον εξυπηρετεί.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/2/2024

Απατεώνες ξάφρισαν από τραπεζικό λογαριασμό 3.000 ευρώ

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από τους πολίτες και τους επαγγελματίες στις συναλλαγές τους με τρίτα άγνωστα άτομα και κυρίως με άτομα μέσω διαδικτύου και τηλεφώνου διότι πολλαπλασιάζονται καθημερινά οι υποθέσεις εξαπάτησης και υφαρπαγής χρημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί 47χρονος συμπολίτης μας από χωριό της Βόρειας Λέσβου ο οποίος έπεσε θύμα καλά στημένης παγίδας απατεώνων οι οποίοι ξάφρισαν μέσα από το λογαριασμό του σχεδόν 3.000 ευρώ, για την ακρίβεια 2.998,40.

Ο 47χρονος δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι είναι υπάλληλος του λογιστικού γραφείου που ασχολείται με τις φορολογικές του υποθέσεις. Βρίσκοντας προφανώς μια καλή πρόφαση έπεισε τον συμπολίτη μας να βάλει σε συγκεκριμένο λογαριασμό το ποσό που προσαναφέρθηκε.

Παρόμοια υπόθεση απάτης κατέγραψαν πριν λίγες μέρες και οι αστυνομικές αρχές της Χίου. Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση ο απατεώνας ισχυρίσθηκε στο θύμα του ότι θα τον διευκολύνει για να λάβει χρήματα για το market pass.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην περίπτωση ωστόσο του συμπολίτη μας από τη Βόρεια Λέσβο, η αστυνομία έπειτα από έρευνα κατάφερε να εντοπίσει τη διαδρομή του χρήματος και τον κάτοχο του λογαριασμού που μπήκαν οι 3.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα άτομο νεαρής ηλικίας, μόλις 22 ετών το οποίο είναι κάτοικος Ηρακλείου Κρήτης.

Όπως αναφέρουν κύκλοι της αστυνομίας, η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη και γίνεται προσπάθεια διασταύρωσης των στοιχείων ώστε να διαπιστωθεί αν ο λογαριασμό εμπλέκεται σε παρόμοια υπόθεση απάτης.

Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αν το θύμα της απάτης, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο συμπολίτης μας, θα καταφέρει να πάρει πίσω τα χρήματα που του ξάφρισαν. Γενικότερα αναφέρεται, η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων είναι πολύπλοκη ίσως και χρονοβόρα, βέβαια το σημαντικό είναι ότι βρέθηκε ο λογαριασμός που κατέληξαν τα χρήματα και έτσι υπάρχουν ελπίδες για την επιστροφή τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κατασχέθηκαν αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί

Το Μεγάλο Σάββατο στη Μύρινα της Λήμνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αγριος καβγάς με επικίνδυνες σωματικές βλάβες

Δύο Μυτιληνιοί συνεπλάκησαν μεταξύ το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

9 μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως

Δύο περισσότεροι καθηγητές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στη Λέσβο

6.000 ευρώ η λεία των δυο γυναικών που συμμετείχαν στην απάτη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

18χρονος ο φερόμενος δράστης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας