× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Νέο κέντρο φιλοξενίας για τα αδέσποτα της Μυτιλήνης

Ο Δήμος Μυτιλήνης σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Χρήστος Τσιβγούλη δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα της καταγραφής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 20/1/2024

Νέο κέντρο φιλοξενίας για τα αδέσποτα της Μυτιλήνης

Τους στόχους και τον προγραμματισμό της θητείας του, που μόλις ξεκίνησε στους τομείς του περιβάλλοντος, του πρωτογενούς τομέα και στην Δημοτική Ενότητα Θερμής, περιέγραψε μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι» ο νέος αντιδήμαρχος Χρήστος Τσιβγούλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και νέος σε ηλικία ο Χρήστος Τσιβγούλης ασχολείται με την τοπική Αυτοδιοίκηση από το 2011 όταν είχε εκλεγεί στην κοινότητα Κώμης και παρέμεινε εκεί ως πρόεδρος κοινότητας έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2023.

Όπως ανέφερε η συνεργασία του με τον Παναγιώτη Χριστόφα προέκυψε στη διάρκεια της τελευταίας θητείας του στην κοινότητα όταν ο νυν δήμαρχος ήταν αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης.

«Εκτίμησα την προσήλωσή του στις αρμοδιότητες που είχε, την εργατικότητά του και κυρίως την διάθεση για προσφορά στον τόπο μας. Πιστεύω πολύ σε αυτή την δημοτική αρχή και στο αποτέλεσμα που μπορεί να παράξει για τον τόπο μας, την πόλη και τα χωριά. Η ομάδα μας είναι έμπειρη, έχει όρεξη για δουλειά και αυτό φαίνεται από τις πρώτες κιόλας μέρες ανάληψης των καθηκόντων της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στα νέα του καθήκοντα στο περιβάλλον ο Χρήστος Τσιβγούλης ανέφερε ότι στην αρμοδιότητά του είναι ο πρωτογενής τομέας, τα αδέσποτα ζώα, οι παραλίες, οι άδειες καταστημάτων και οι κοινόχρηστοι χώροι.

«Σε ότι αφορά τις παραλίες θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να είναι σωστά φροντισμένες και καθαρές από τα μέσα της άνοιξης, που ανοίγει ο καιρός και ξεκινά η τουριστική περίοδος. Στόχος μας είναι το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών να γίνεται με ίδια μέσα, εργάτες και μηχανήματα του Δήμου Μυτιλήνης και να μην χρειάζεται συνεχώς η συνδρομή ιδιωτών και εργολάβων.

Παράλληλα καταθέσαμε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την διατήρηση των γαλάζιων σημαιών στις 11 παραλίες του Δήμου Μυτιλήνης που είχαν βραβευτεί και πέρυσι το καλοκαίρι και πλέον αναζητάμε νέες ακτές για να εντάξουμε στο πρόγραμμα από το 2025».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας για τον πρωτογενή τομέα ο κ. Τσιβγούλης σημείωσε πως παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Μυτιλήνης δεν έχει πολλές αρμοδιότητες στο αντικείμενο αυτό, εντούτοις σοβαρά θέματα που ταλανίζουν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας, ενδιαφέρουν ιδιαίτερα το Δήμο ο οποίος θα πραγματοποιεί παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση αυτή. 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο νέος αντιδήμαρχος στο ζήτημα που αφορά τον έλεγχο στον πληθυσμό των αδέσποτων ζώων στην Μυτιλήνη και στα χωριά σημειώνοντας ότι ο Δήμος θα κάνει παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση τήρησης της νομοθεσίας με τσιπάρισμα και στειρώσεις στους πληθυσμούς των ζώων.

Παράλληλα ο κ. Τσιβγούλης επισήμανε ότι ο Δήμος και η αρμόδια υπηρεσία θα ασχοληθούν οι ίδιοι με τα αδέσποτα και δεν θα αναθέσουν τη αρμοδιότητα σε άλλο φορέα όπως είχε κάνει η προηγούμενη δημοτική αρχή. Μάλιστα προχωρά διαδικασία καταγραφής των ζώων με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων ακόμη και έξυπνων εφαρμογών σε κινητά τηλέφωνα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τόνισε δε, ότι γίνεται προσπάθεια για την δημιουργία νέου κέντρου περίθαλψης και φιλοξενίας ζώων ενώ ήδη αναζητείται οικόπεδο για τη δράση αυτή. Το έργο όπως είπε μπορεί να ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα ώστε να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος χώρος όπου τα ζώα θα βρουν καταφύγιο και περίθαλψη.

Το υφιστάμενο κέντρο του Καρά Τεπέ λειτουργεί σήμερα, σημείωσε, εκεί άλλωστε γίνονται και οι στειρώσεις των ζώων όμως είναι πολύ μικρό για τις ανάγκες του Δήμου Μυτιλήνης. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»