× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μαύρη μαυρίλα στην αγορά της Λέσβου ‑ Μηδενική κίνηση οι εκπτώσεις!

Απογοητευμένοι οι έμποροι της Μυτιλήνης και της Καλλονής αφού η περίοδος των εκπτώσεων που έχει ξεκινήσει εδώ και 10 μέρες με μεγάλα ποσοστά μείωσης τιμών έχει ελάχιστη ανταπόκριση στους καταναλωτές

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 18/1/2024

Μαύρη μαυρίλα στην αγορά της Λέσβου ‑ Μηδενική κίνηση οι εκπτώσεις!

Απογοητευτική είναι η εικόνα στην αγορά της Μυτιλήνης και της Καλλονής τις τελευταίες εβδομάδες μετά το τέλος της εορταστικής περιόδου, παρά το γεγονός ότι έχουν ξεκινήσει οι εκπτώσεις με μεγάλα ποσοστά μείωσης στις τιμές όλων των προϊόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Μυτιλήνη όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Γιάννης Μουτζούρης η κίνηση έχει πέσει κατακόρυφα με την Ερμού και εμπορικούς δρόμους της πόλης να είναι σχεδόν άδειοι τις ώρες αιχμής που τα καταστήματα είναι ανοιχτά.

«Η περίοδος των εκπτώσεων έχει ξεκινήσει από τις 8 Ιανουαρίου ωστόσο το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας καταναλωτών είναι μηδενικό. Πραγματικά δεν μου αρέσει που κάνουμε αυτές τις διαπιστώσεις είναι όμως η αλήθεια.

Οι αιτίες για την κατάσταση αυτή είναι πολλές. Ο Ιανουάριος είναι ένας μήνας περίεργος που ο κόσμος είναι μουδιασμένος οικονομικά έχοντας κάνει πολλά έξοδα τις γιορτές με τις υποχρεώσεις και τους λογαριασμούς να πιέζουν τα νοικοκυριά. Παράλληλα η ακρίβεια, οι αυξήσεις στα βασικά αγαθά καθώς και το γεγονός ότι φέτος στο νησί μας η παραγωγή ελαιολάδου ήταν πολύ μικρή, αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες για να κατέβει ο κόσμος στην αγορά να ψωνίσει, αφού οι περισσότεροι προσπαθούν να καλύψουν άλλες βασικές ανάγκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα ο χειμωνιάτικος καιρός, οι βροχές και το κρύο κάποιες μέρες είναι αφορμή για πολλούς να μείνουν σπίτι και να μην κατέβουν στην αγορά ακόμη κι αν έχουν δουλειά».

Ανάλογη εικόνα απογοήτευσης και ακινησίας επικρατεί και στην αγορά της Καλλονής σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Χρήστο Παπαδόπουλο.

Όπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος οι δρόμοι της αγορά είναι έρημοι παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά εκπτώσεων στα καταστήματα ξεπερνούν το 50%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαστε μια αγροτική περιοχή όπου οι περισσότεροι καταναλωτές και πελάτες μας εξαρτώνται οικονομικά από τις τιμές των προϊόντων. Αν και φέτος η τιμή του λαδιού είναι πολύ καλή δυστυχώς η παραγωγή του νησιού μας είναι ελάχιστη και έτσι τα εισοδήματα των συμπολιτών μας μειωμένα. Παράλληλα η ακρίβεια και οι αυξημένες υποχρεώσεις ροκανίζουν μισθούς και συντάξεις με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να προσπαθούν να καλύψουν τις βασικές όπως σίτιση και λογαριασμοί αφήνοντας για αργότερα τις αγορές άλλων ειδών».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα εποχή για την πλαζ Τσαμάκια της Μυτιλήνης

Ξεκίνησε τη λειτουργία της νωρίτερα από ποτέ με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό, ανακαινισμένα αποδυτήρια, τουαλέτες και είσοδο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκδήλωση για τη Λέσβο στο Λονδίνο με Λαζόπουλο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση προβολής που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Κίνηση στην αγορά της Μυτιλήνης την Κυριακή

Ανοιχτά τα καταστήματα έως τις 3, την Κυριακή των Βαϊων εγκαινιάζοντας το πασχαλινό ωράριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα