× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πόσα μωρά γεννήθηκαν στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης την τελευταία τετραετία;

Διαβάστε αναλυτικά στοιχεία από το 2020 έως σήμερα για τις γεννήσεις στον ελληνικό πληθυσμό και στον πληθυσμό αλλοδαπών που διαμένει στη Λέσβο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/1/2024

Πόσα μωρά γεννήθηκαν στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης την τελευταία τετραετία;

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον αριθμό των γεννήσεων στη Λέσβο αντλεί κανείς από το Βοστάνειο νοσοκομείο και τον ετήσιο απολογισμό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των γεννήσεων που καταγράφει το νοσοκομείο αφορά αποκλειστικά τα μωρά που γεννήθηκαν στο Βοστάνειο και όχι όσα γεννήθηκαν σε άλλα νοσοκομεία της Ελλάδας και επέστρεψαν στη συνέχεια στη Λέσβο.

Ειδικότερα μελετώντας κανείς τους αριθμούς των γεννήσεων από το 2020 έως το 2023, βλέπει καθαρά ότι παραμένει σχετικά σταθερός στον ελληνικό πληθυσμό με μικρές αυξομειώσεις ανάλογα με την χρονιά. Αυξομειώσεις μεγαλύτερης κλίμακας βλέπει κανείς και στον αριθμό γεννήσεων του αλλοδαπού πληθυσμού ωστόσο αυτές σχετίζονται αποκλειστικά με τον πληθυσμό που φιλοξενείται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και με τις μεταναστευτικές ροές.

Συγκεκριμένα το 2020 καταγράφηκε μεγάλος αριθμός γεννήσεων για τα δεδομένα της Λέσβου ο οποίος άγγιξε τις  916. Από αυτές μόλις 397 μωρά ήταν από Έλληνες γονείς ενώ 519 μωρά ήταν από αλλοδαπούς γονείς. Η χρονιά εκείνη ας μην ξεχνάμε είχε πολύ μεγάλο αριθμό φιλοξενούμενων στα ΚΥΤ του νησιού, που άγγιξε ακόμη και τα 20.000 άτομα το πρώτο τρίμηνο του 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2021, χρονιά καραντίνας τους περισσότερους μήνες,  συνολικά στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης  γεννήθηκαν  614 μωρά. Από αυτά τα 428 ήταν από Έλληνες γονείς και τα υπόλοιπα 186 από αλλοδαπούς γονείς.

Το 2022, γεννήθηκαν μόλις 452 μωρά στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Από αυτά 394 είναι  από Έλληνες γονείς και 58 μόνο από αλλοδαπούς γονείς.

Το 2023, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που παρουσιάσθηκαν την Παρασκευή στο Βοστάνειο Νοσοκομείο γεννήθηκαν 491 μωρά συνολικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από αυτά 393 είναι από Έλληνες γονείς και 98 από αλλοδαπούς γονείς.

Την τελευταία τετραετία βλέπει κανείς ότι οι γεννήσεις στον ελληνικό πληθυσμό του νησιού μας μετά βίας αγγίζουν τις 400 με εξαίρεση το 2021 που είχαμε 428 γεννήσεις.

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής