× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Διεκδικεί ξανά τη διοίκηση του νοσοκομείου ο Γιώργος Καμπούρης

Πλούσιος απολογισμός δράσης στην πίτα του νοσοκομείου της Μυτιλήνης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι. Έρχεται νέος αξονικός τομογράφος, γιατροί και πολλά καινούργια μηχανήματα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/1/2024

Διεκδικεί ξανά τη διοίκηση του νοσοκομείου ο Γιώργος Καμπούρης

Με ανακοινώσεις για την περαιτέρω στελέχωση του νοσοκομείου με προσωπικό, την ανέγερση της Ψυχιατρικής Κλινικής ως το τέλος του 2025 και την αγορά νέου σύγχρονου αξονικού τομογράφου και νέου εξοπλισμού για τα χειρουργεία και τα διαγνωστικά τμήματα του Βοστάνειου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου το μεσημέρι η κοπή πίτας του νοσοκομείου της Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κεντρική ομιλία και ο απολογισμός δράσεων και πεπραγμένων της χρονιάς που πέρασε πραγματοποιήθηκε από τον Διοικητή του Βοστάνειου και πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Γιώργο Καμπούρη ο οποίος ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι στη νέα προκήρυξη θέσεων διοικητών θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαρ. Αθανασίου, ο Σταύρος Πολίτης ως εκπρόσωπος του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, ο δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου Στρατής Γελαγώτης, και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης.

Το παρών έδωσαν ακόμη ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δημήτρης Παπαγεωργίου,  οι πρόεδροι του ΤΕΕ Β.Αιγαίου και του Επιμελητηρίου Λέσβου Στρατής Μανωλακέλλης και Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Μουτζούρης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Παναγιώτης Προβέντζας και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι επιστημονικών συλλόγων, σωμάτων ασφαλείας καθώς και πρώην διοικητές και διευθυντές του νοσοκομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αίσθηση προκάλεσε η παντελής απουσία από την εκδήλωση εκπροσώπων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Ο Κώστας Μουτζούρης σε κάθε περίπτωση με τους στενούς συνεργάτες του απουσίαζε στη Λήμνο, ωστόσο θα μπορούσε κάποιο άλλο  στέλεχος της περιφερειακής αρχής να βρίσκεται εκεί. 

Πλούσιος απολογισμός

Στον απολογισμό του ο Γιώργος Καμπούρης έκανε ειδική αναφορά στις παρεμβάσεις που έγιναν σε όλα τα επίπεδα τον τελευταίο χρόνο στο νοσοκομείο μας, στις ενημερωτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν καθώς και στις εξορμήσεις στα χωριά για την διενέργεια σημαντικών γυναικολογικών προληπτικών ελέγχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδική αναφορά έκανε εξάλλου και στις καινοτόμες δράσεις για την προαγωγή της ψυχικής υγείας μέσα από φεστιβάλ, ενημερωτικές ημερίδες κ.λπ.

Συνολικά όπως είπε το νοσοκομείο της Μυτιλήνης επισκέφθηκαν την χρονιά που μας πέρασε 125.000 ασθενείς αριθμός εξαιρετικά μεγάλος αν τον διαιρέσει κανείς με το 365 που είναι οι μέρες του έτους.

Για το νέο έτος οι προβλέψεις και οι στόχοι της νέας διοίκησης περιγράφονται ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Καθημερινή λειτουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος του νοσοκομείου και πρόσληψη Επιμελητή Α’ επεμβατικού καρδιολόγου

-Κάλυψη ιατρικών θέσεων: 1 ενδοκρινολόγος, 1 ψυχίατρος, 1 ακτινοδιαγνώστης, 1 επεμβατικό καρδιολόγος

- Προχωρούν οι διαδικασίες για την ανέγερση ψυχιατρικής κλινικής ένα έργο προϋπολογισμού 2.000.000 το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025.

- Αγορά νέου σύγχρονου Αξονικού Τομογράφου, αφού ο υφιστάμενος έχει αρχίσει να εμφανίζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα.

- Νέες εξορμήσεις στα χωριά για προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις (Τεστ παπ και ψηλάφηση μαστού) μετά το Πάσχα.

- Ρύθμιση βηματοδοτών από καρδιολόγο που έχει εκπαιδευτεί στο νοσοκομείο μας για αυτή την ιατρική δραστηριότητα

Για όλα αυτά όπως τόνισε ο Γιώργος Καμπούρης υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και θα προχωρήσουν άμεσα μέσα στο 2024.  

Στον χαιρετισμό του ο βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου αναφέρθηκε στις προσπάθειες, δυστυχώς άκαρπες μέχρι αυτή τη στιγμή για την πρόσληψη γιατρών Επιμελητών Α’, σημείωσε ωστόσο ότι θα συνεχιστούν και αν χρειαστεί θα γίνει προκήρυξη για θέσεις Διευθυντών ώστε να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Αναφερόμενος στην ψυχιατρική κλινική σημείωσε ότι ουσιαστικά πρόκειται για ανέγερση νέου κτιρίου αφού η παλιά μονάδα θα κατεδαφιστεί.

Ως εκπρόσωπος του βουλευτή Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, ο Σταύρος Πολίτης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο τρόπος που γίνονται οι προκηρύξεις για τις θέσεις γιατρών στο νοσοκομείο μας δεν είναι ο ενδεδειγμένος σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στην θεσμοθέτηση γενναίων κινήτρων και κυρίως μισθολογικών ώστε να έρθουν γιατροί στα επαρχιακά νοσοκομεία των νησιών μας.

Χαιρετισμούς και ευχές απηύθυναν ακόμη ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης  Χριστόφας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου Στρατής Γελαγώτης κ.α.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τραγικός θάνατος για πρόσφυγα‑ πεζό που παρασύρθηκε σε τροχαίο στην Παναγιούδα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες και δύο πεζούς
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στη νότια Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αγωνιστική υποδοχή του Αδωνι Γεωργιάδη από συνταξιούχους

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων του Δημοσίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου