× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σελάχας: Πέντε γενιές… γεύσης και εμπιστοσύνης!

Η εταιρεία που τιμά την παράδοση με την εξέλιξή της

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/11/2023

Σελάχας: Πέντε γενιές… γεύσης και εμπιστοσύνης!

Το όνομα «Σελάχας» είναι συνυφασμένο με το κρέας εδώ και πέντε γενιές! Η παράδοση ξεκινάει από τον παππού Στέλιο που ήρθε από το Κλισέ Κιόι (Το Χωριό με την Εκκλησία) της Μικράς Ασίας. Φορώντας ως κρεοπώλης το παραδοσιακό «σελάχι» (ζώνη) του σιναφιού έδωσε στην οικογένεια το επίθετο το οποίο ξεκίνησε ως παρατσούκλι : «Σελάχας».

Έκτοτε έχουν γίνει τεράστια βήματα... Το 2003 το παραδοσιακό κρεοπωλείο στην Πλατεία Καλλονής ανακαινίστηκε και πλέον λειτουργεί ως ένα σύγχρονο κρεοπωλείο και ως ένα ανταγωνιστικότατο super market που συγκεντρώνει πλήθος πελατών σε μια παραδοσιακή σχέση εμπιστοσύνης.

 Το 2007 η εταιρεία έκανε ένα καινούριο και πρωτοπόρο για τα τοπικά δεδομένα βήμα ιδρύοντας το πρώτο ιδιωτικό βιομηχανικό σφαγείο της Λέσβου λίγο έξω από την Καλλονή. Πρόκειται για μια επιχείρηση που εισήγαγε στο νησί την πιο σύγχρονη τεχνολογία στο χώρο των σφαγείων.

To σφαγείο -μοναδική εξαίρεση σε όλο το νησί- λειτουργεί με διαπιστευμένες με ISO και HACCP διαδικασίες απόλυτα φιλικές προς το περιβάλλον, καθώς δίπλα από αυτό στήθηκε μονάδα αδρανοποίησης, όπου οδηγούνται τα υπολείμματα της σφαγής για να μην απορρίπτονται στις χωματερές του νησιού ακατέργαστα.

 Η τοπική παραγωγή εξάγεται

Η εταιρία πλέον δραστηριοποιείται τόσο στον τομέα της λιανικής και της χονδρικής όσο και με εξαγωγές στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και σε χώρες της Ε.Ε. (Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος) και της Μ. Ανατολής (Τυνησία, Αλγερία). Απορροφά το σημαντικότερο μέρος της τοπικής παραγωγής σε ζωικό κεφάλαιο (αμνοερίφια) στηρίζοντας την τοπική κοινωνία και ωθώντας το λεσβιακό κρέας σε νέες «διαδρομές»!

Τα τελευταία χρόνια η εταιρία έχει αναπτύξει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων τόσο παραδοσιακών (χοιρινός γύρος, κεμπάπ, μπιφτέκια, σεφταλιές) όσο και προϊόντα καινοτόμα όπως το λουκάνικο με λαδοτύρι Μυτιλήνης αλλά και το πρόσφατο «καμάρι μας», το λουκάνικο με ούζο Μυτιλήνης και ντόπιο γλυκάνισο. Γεύσεις καπνισμένες σε δικό μας φούρνο με ξύλο οξιάς: ταυτόχρονα μια μελέτη στις γευστικές μας ρίζες αλλά και ένα παράθυρο στο μέλλον της παραγωγής κρεατοσκευασμάτων.

Το 2023 η εταιρία προχώρησε σε ολική ανακαίνιση του καταστήματος στην Καλλονή όπου εκεί  εκτός από τα πεντανόστιμα και φρέσκα κρεατικά μπορείτε να βρείτε σε πολύ καλές τιμές οι οποίες ανταγωνίζονται τα μεγάλα σούπερ μάρκετ μεγάλη ποικιλία προϊόντων και τροφίμων απαραίτητων για κάθε σπίτι και νοικοκυριό σε άριστη ποιότητα και τιμή.

Από τα ράφια και τα ψυγεία του ανακαινισμένου καταστήματος δεν λείπουν τα τοπικά προϊόντα της Λέσβου και κυρίως τα τυροκομικά προϊόντα των επιχειρήσεων του νησιού μας.

Στις νέες παροχές του ΣΕΛΑΧΑ περιλαμβάνεται διευρυμένο δίκτυο διανομής τροφίμων, για ταβέρνες, εστιατόρια και κατοίκους χωριών οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης στην Καλλονή. Με ένα τηλέφωνο στο κατάστημα μπορείτε να παραλάβετε εύκολα και γρήγορα κατόπιν συνεννόησης όλα τα προϊόντα που επιθυμείτε.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα στο www.selaxas.gr

Κεντρικό Κατάστημα Καλλονής: Τηλ. 22530 22814. - Fax  22530 29222

Bιομηχανικά Σφαγεία: 2253029222

Τυποποίηση: 2253029069

email: [email protected]

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ