× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Προτεραιότητα η ενίσχυση της Περιφέρειας με προσωπικό»

Ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Δημήτρης Καλλίας με αρμοδιότητα τα Οικονομικά και τη Διοίκηση, αναφέρεται στα νέα του καθήκοντα και στους στόχους της νέας περιφερειακής αρχής Μουτζούρη

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 6/1/2024

«Προτεραιότητα η ενίσχυση της Περιφέρειας με προσωπικό»

Στα νέα καθήκοντα που ανέλαβε στους τομείς της Διοίκησης και της Οικονομίας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ως αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε ο Δημήτρης Καλλίας σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανάφερε, ο ίδιος δεν ζήτησε να αναλάβει κάποια  αρμοδιότητα ή θέση ευθύνης στην Περιφέρεια ωστόσο ο Κώστας Μουτζούρης τον τίμησε με την εμπιστοσύνη του και του ανέθεσε δύο σημαντικά αντικείμενα τα οποία σχετίζονται άμεσα με την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.

Η μεγάλη πληγή όπως σημείωσε στις υπηρεσίες όλων των νησιών είναι η έλλειψη προσωπικού η οποία δυστυχώς προκαλεί διάφορες αρρυθμίες, προβλήματα και καθυστερήσεις οι οποίες δυσχεραίνουν το έργο της Περιφέρειας.

«Η λύση για το πρόβλημα είναι οι μόνιμες προσλήψεις προσωπικού ωστόσο οι διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ είναι αρκετά χρονοβόρες και οι ανάγκες στην Περιφέρεια άμεσες. Αυτή τη στιγμή καλύπτονται αρκετά κενά με τους λεγόμενους συμβασιούχους covid οι οποίοι παραμένουν στις θέσεις τους μετά από δικαστική προσφυγή. Δεν μπορώ ωστόσο να φανταστώ τι θα γίνει, αν η απόφαση των δικαστικών αρχών είναι αρνητική και οι άνθρωποι αυτοί φύγουν από τις δουλειές τους. Νομίζω ότι στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα». .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάμεσα στις υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν σοβαρότερα προβλήματα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι η Οικονομική υπηρεσία η οποία λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό, η Διεύθυνση Συγκοινωνιών η οποία ομοίως έχει μεγάλο όγκο εργασίας και ελάχιστους ανθρώπους για την εκτέλεσή της αλλά και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών η οποία αποψιλώθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως ανέφερε ο κ. Καλλίας πολλοί εργαζόμενοι μηχανικοί στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας επιδίωξαν τα προηγούμενα χρόνια να πάρουν μετάθεση σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου με μικρότερο όγκο δουλειάς και λιγότερες ευθύνες.

«Προφανώς η έλλειψη προσωπικού δημιούργησε μεγάλες πιέσεις και ευθύνες στους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι επιδίωξαν να απομακρυνθούν σε άλλες θέσεις. Θα επιδιώξουμε με διορθωτικές ενέργειες και μετακινήσεις εντός των υπηρεσιών της Περιφέρειας να βελτιώσουμε την κατάσταση ώστε να υπάρξει μια σχετική ισορροπία. Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του προβλήματος αρκεί να γνωρίζει ότι στο τμήμα προμηθειών έχουμε έναν μόνο υπάλληλο και τώρα εκπαιδεύεται μία κοπέλα για να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της νέας περιφερειακής αρχής ο κ. Καλλίας σημείωσε ότι πρέπει να επικεντρωθεί στις παραγωγικές δραστηριότητες που στηρίζουν την οικονομία των νησιών μας, όπως η αγροτική – κτηνοτροφική παραγωγή, ο τουρισμός κ.λπ. Από εκεί και πέρα σημείωσε ότι είναι επιθυμητή η συνεργασία με την κυβέρνηση η οποία πρόσθεσε θα πρέπει να κατανοήσει ότι ο Κώστας Μουτζούρης εξελέγη Περιφερειάρχης με μεγάλη πλειοψηφία από τους πολίτες παρά τις προσπάθειες για το αντίθετο.

«Υπάρχει θεωρώ μια καλή επικοινωνία με την κυβέρνηση παρά τις όποιες προστριβές είχαμε προεκλογικά. Είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών και της περιφέρειας αλλά και της κυβέρνησης να υπάρξει αποδοχή και συνεννόηση στα βασικά ζητήματα. Η κυβέρνηση γνωρίζει τις θέσεις μας και τις κόκκινες γραμμές μας και θεωρώ ότι κατανοεί το γεγονός ότι αυτές έχουν την πλήρη αποδοχή του κόσμου εφόσον η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη εξελέγη πανηγυρικά στις εκλογές».

Σχολιάζοντας την μικροένταση μεταξύ Στεφανή και στελεχών της Περιφερειακής Αρχής στην πρώτη συνεδρίαση του συμβουλίου, ο Δημήτρης Καλλίας σημείωσε ότι ήταν μάλλον απρεπές από την πλευρά του, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, να κάνει παράπονο για την ορκωμοσία του, εφόσον γνώριζε ότι η διαδικασία ήταν εκπρόθεσμη και η Περιφερειακή αρχή αποδέχθηκε χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα να ορκισθεί στις αρχές Ιανουαρίου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»