× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Λήμνος ανεμόεσσα και «αβάπορη»

Άγονος και ο δεύτερος διαγωνισμός για την γραμμή Λαύριο – Αϊ Στράτης - Λήμνος - Καβάλα

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 4/1/2024

Λήμνος ανεμόεσσα και «αβάπορη»

Παταγώδη αποτυχία καταγράφει η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας στους διαγωνισμούς για την κάλυψη των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Λήμνου και του Αη Στράτη. Δύο διαγωνισμοί που προκηρύχθηκαν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με το Λαύριο και την Καβάλα δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, καθώς δεν υποβλήθηκε καμία αίτηση από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.
Οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Λήμνου και του Αη Στράτη ποτέ δεν ήταν υψηλής ποιότητας. Από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας υπήρχαν συνεχώς προβλήματα και διαμαρτυρίες από τους κατοίκους και τους φορείς των νησιών. Ωστόσο ποτέ μέχρι τώρα δεν είχαν μείνει τα δύο νησιά χωρίς πλοίο.
Είναι εντυπωσιακό πως για πρώτη φορά σε δύο διαδοχικές προκηρύξεις του υπουργείου Ναυτιλίας δεν υπήρξε ενδιαφέρον για την δρομολόγηση πλοίου στην γραμμή «Λαύριο – Αη Στράτης – Λήμνος – Καβάλα και επιστροφή» από καμία ακτοπλοϊκή εταιρεία.
Επίσης το πλοίο Αιολίς, εδώ και δύο μήνες, έχει σταματήσει την εξυπηρέτηση της γραμμή Λήμνος – Αη Στράτης.
Το Aqua Blue της Sea Jet που εξυπηρετούν την σύνδεση των νησιών με το Λαύριο σταμάτησε τα δρομολόγια του στις 26 Δεκεμβρίου. Εβδομάδες πριν σταματήσουν τα δρομολόγια του πλοίου  οι κάτοικοι των δύο νησιών διαμαρτύρονταν πως τα δρομολόγια του πλοίου βρίσκονταν στον «αέρα», καθώς η πραγματοποίηση κάθε δρομολογίου ανακοινώνονταν πάντα την τελευταία στιγμή.
Όλο αυτό το διάστημα δεν έχει γίνει καμία επίσημη ενημέρωση από την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και της γενική γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την διάσταση του προβλήματος και το πως θα λυθεί. Δηλαδή η ηγεσία του υπουργείο Ναυτιλίας είναι απούσα αντί να δράσει έγκαιρα όπως όφειλε να κάνει.
Οι δημοσιογράφοι που παρακολουθούν το θέμα μαθαίνουν από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες είτε για την προέκταση των δρομολογίων του Νήσος Σάμος ως την Καβάλα κάθε Σάββατο, για την προσέγγιση του Blue Star Myconos στον Αη Στράτη. Τέλος η Δήμαρχος της Λήμνου Ελεονόρα Γεώργα ανακοίνωσε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου την δρομολόγηση του «Άνεμος» για 20 ημέρες στην γραμμή, δηλαδή μέχρι την διεξαγωγή του τρίτου κατά σειρά διαγωνισμού, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα της κ. Γεώργα θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιανουαρίου.
Το υπουργείο Ναυτιλίας φαίνεται να μην έχει κανένα απολύτως σχέδιο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Εδώ και πολύ καιρό η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας γνώριζε  τις διαμαρτυρίες της Sea Jet. Η εταιρεία είχε κάνει σαφές πως δεν θα ανέχονταν άλλο την μη καταβολή των μισθωμάτων για τα δρομολόγια των άγονων γραμμών. Επίσης η εταιρεία, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, διεκδικεί αύξηση του μισθώματος για την άγονη γραμμή της Λήμνου που εξυπηρετεί.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΕΛΛΑΔΑ

«Χριστιανόμετρο δεν υπάρχει ‑ Δεν κάνουμε ό,τι πει ο Βελόπουλος ή άλλος πολιτικός»

Δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου κατά την επίσκεψη του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις δομές της Εκκλησίας στο Δήλεσι
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.