× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μικρή αύξηση της επιβατικής κίνησης στη γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη

Οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις αερομεταφορές. Απαραίτητη αναβάθμιση των πλοίων που είναι δρομολογημένα στην γραμμή

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 21/12/2023

Μικρή αύξηση της επιβατικής κίνησης στη γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη

Μικρή αύξηση της επιβατικής κίνησης και του αριθμού των οχημάτων που διακινήθηκαν στην ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη καταγράφηκε το πρώτο εξάμηνο του 2023 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.
Συγκεκριμένα οι επιβάτες που διακινήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2023 ήταν 169.015, όταν την ίδια περίοδο του 2022 είχαν διακινηθεί 159.922. Το ποσοστό αύξησης της επιβατικής κίνησης διαμορφώθηκε στο 5,7%. Τα οχήματα που διακινήθηκαν ήταν 55.312 ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2022 ήταν 54.254. Το ποσοστό αύξησης των διακινηθέντων οχημάτων διαμορφώθηκε στο 1,9%.
Η επιβατική κίνηση του 2023 είναι αυξημένη καθώς είχαν αρθεί πλήρως όλοι οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί κατά την πανδημία του κορονοϊού και έγιναν μετακινήσεις ετεροδημοτών κατά τις βουλευτικές εκλογές του Μαϊού και του Ιουνίου (έστω και περιορισμένες). Επίσης μια αξιόλογη αύξηση της επιβατικής κίνησης καταγράφηκε λίγες ημέρες πριν από το φετινό Πάσχα. Η αύξηση της διακίνησης οχημάτων είναι εύλογο αποτέλεσμα της αυξημένης επιβατικής κίνησης.
Σε κάθε περίπτωση το χαμηλό ποσοστό αύξησης της επιβατικής κίνησης στην κύρια ακτοπλοϊκή γραμμή του Βορείου Αιγαίου δείχνει πως το επιβατικό κοινό όλο και περισσότερο αποφεύγει τις μετακινήσεις με πλοίο και επιλέγει να μετακινείται με τα αεροπλάνα. Διότι ο χρόνος του ταξιδιού είναι πολύ μικρότερος. Επιπρόσθετα το κόστος μετακίνησης με το αεροπλάνο είναι ευθέως συγκρίσιμο με το κόστος μετακίνησης με πλοίο.
Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν πως είναι απολύτως αναγκαία αναβάθμιση των πλοίων που εξυπηρετούν την γραμμή ώστε να μειωθεί ο χρόνος του ταξιδιού, να αναβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και να μειωθεί το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη προερχόμενο από Ψαρά
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια