× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επιτυχημένη νυχτερινή στρατιωτική άσκηση στη Λέσβο

Παρουσία του Αρχηγού του ΓΕΣ πραγματοποιήθηκε η άσκηση ΤΑΜΣ Βελλεροφών 2023

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/12/2023

Επιτυχημένη νυχτερινή στρατιωτική άσκηση στη Λέσβο
Παναγιώτης Μπαλάσκαςιώτης

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Άγγελο Χουδελούδης παρακολούθησε την Άσκηση ΤΑΜΣ Βελλεροφών 2023  που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στην Λέσβο. Διοργανωτής της άσκησης ήταν η 98 ΑΔΤΕ. Επίσης την άσκηση παρακολούθησαν, ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου και ο Διοικητής Ειδικού Πολέμου Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης. Η άσκηση περιλάμβανε βολές  πυροβολικού, κινήσεις αρμάτων μάχης, βολές ελεύθερων σκοπευτών. Παράλληλα συμμετείχε και μοίρα ελικοπτέρων. Όλη η άσκηση εξελίχθηκε κατά τις νυχτερινές ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απευθυνόμενος στα στελέχη του στρατεύματος ο Αντιστράτηγος Άγγελο Χουδελούδης δήλωσε ικανοποιημένος από τον συνδυασμό των τμημάτων που έλαβαν μέρος στην άσκηση καθώς και για την συνεργασία που είχαν με τους άλλους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων. «Η ετοιμότητα, η αποφασιστική και η μαχητική σας ικανότητα είναι που δίνουν στην πατρίδα μας την αυτοπεποίθηση να στέκεται ως ισότιμος εταίρος στην περιφερειακή και διεθνή σκηνή.

Η άσκηση έρχεται στο τέλος ενός ετήσιου κύκλου εθνικών και διεθνών δραστηριοτήτων με ιδιαίτερο αντίκτυπο εντός και εκτός των συνόρων. Ο υψηλός βαθμός δυσκολίας, καθώς διεξάγεται νύχτα και το σύνθετο σενάριο της άσκησης, την καθιστούν κομβική στο σύνολο των εκπαιδευτικών δράσεων της ΑΣΔΕΝ. Σκοπός μου είναι να συνεχίσουμε σε αντίστοιχο πλαίσιο και το νέο έτος προγραμματίζοντας και υλοποιώντας στοχευμένες εκπαιδευτικές δράσεις. Δράσεις θετικού επιχειρησιακού ισοζυγίου. Να θυμάστε πάντα, ξέρουμε τις πολυδιάστατες προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και για τις οποίες πρέπει να είμαστε απολύτως ενήμεροι και άριστα προετοιμασμένοι.  Θέλουμε οι πολίτες της χώρας μας να αισθάνονται ασφαλείς ανεξαρτήτως απειλών. Μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να διατηρήσουμε την χώρας μας ως φάρο σταθερότητας στην περιοχή μας.

Θέλουμε να επιχειρήσουμε την νύχτα και αποδείξαμε ότι μπορούμε να επιχειρήσουμε την νύχτα» υπογράμμισε ο Αρχηγός του ΓΕΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊου, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Aνοιξε το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ