× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ακόμη κάποιοι αναρωτιούνται αν το επάγγελμα του αστυνομικού είναι επικίνδυνο...»

«Δεν μπορούμε άλλο να παίζουμε, το ρόλο σάκου του μποξ», δήλωσε ο πρόεδρος των αστυνομικών της Λέσβου Βασίλης Ροδόπουλος, αναφερόμενος στον σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου τους έξω από το γήπεδο του Ρέντη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/12/2023

«Ακόμη κάποιοι αναρωτιούνται αν το επάγγελμα του αστυνομικού είναι επικίνδυνο...»

Στο τραγικό γεγονός του σοβαρού τραυματισμού αστυνομικού έξω από το γήπεδο του Ρέντη στην Αθήνα στη διάρκεια αθλητικού αγώνα, αναφέρθηκε μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί διάλογοι» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου Βασίλης Ροδόπουλος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Ροδόπουλος μιλώντας για το περιστατικό, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι δυστυχώς οι ίδιοι οι αστυνομικοί και τα συνδικαλιστικά τους όργανα, είχαν προβλέψει από το καλοκαίρι αυτή την εξέλιξη και ότι ήταν θέμα χρόνου να στοχοποιηθούν από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε την εμπλοκή τους και την παρουσία τους έξω από τους αθλητικούς χώρους στη διάρκεια αγώνων.

«Δυστυχώς ξέραμε τι θα συμβεί...»

«Από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας ως Ομοσπονδία Αστυνομικών, για την εμπλοκή μας στα αθλητικά γεγονότα, με δεδομένο ότι οι ομάδες είναι Ανώνυμες Εταιρείες και θα πρέπει ως ιδιωτικοί φορείς να φροντίζουν για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων τους. Αντιληφθήκαμε από την πρώτη στιγμή ότι η εμπλοκή μας σε αυτό θα είχε ως συνέπεια την στοχοποίηση μας και ότι στην ουσία θα παίζαμε το ρόλο του σάκου μποξ σε οτιδήποτε και αν συνέβαινε. Πολύ γρήγορα επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας με το χειρότερο τρόπο»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Ροδόπουλος αφού εξέφρασε την συμπαράστασή της Ένωσης Αστυνομικών της Λέσβου στον συνάδελφός του που τραυματίσθηκε και στην οικογένειά του, τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή ήρθαν σε επαφή με την Ομοσπονδία στην Αθήνα και με αστυνομικούς που βρέθηκαν στο νοσοκομείο δίπλα στον τραυματία, για να μάθουν την εξέλιξη της υγείας του.

«Πραγματοποιήσαμε παράλληλα και διαμαρτυρία τη Δευτέρα έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου στην οποία απλά θυμίσαμε στον κόσμο και στην κυβέρνηση το αυτονόητο. Ότι δηλαδή το να είναι κάποιος αστυνομικός είναι πολύ επικίνδυνο. Ακόμη και ένα παιδί το γνωρίζει αυτό. Οι μόνοι που δεν αναγνωρίζουν την επικινδυνότητά του επαγγέλματός μας είναι οι κυβερνώντες. Αυτή τη στιγμή στις τάξεις της αστυνομίας, επικρατεί αναβρασμός. Όλοι οι συνάδελφοι και κυρίως τα νέα παιδιά, είναι πολύ στενοχωρημένα και οργισμένα, γιατί ακριβώς αντιλαμβάνονται ότι το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο και ότι κάποιοι μας χρησιμοποιούν ως μέσο εκτόνωσης μιας κατάστασης».

«Η βία έχει ξεφύγει...είναι φαινόμενο που απειλεί την κοινωνία»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος γενικότερα στα περιστατικά βίας και στις δολοφονικές επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια στο χώρο των οπαδών αθλητικών ομάδων, σημείωσε ότι τα φαινόμενα αυτά ξεφεύγουν πλέον από τα πλαίσια της οπαδικής βίας και μετατρέπονται σε ένα επικίνδυνο κοινωνικό φαινόμενο. «Είναι λυπηρό να βλέπει κανείς τέτοιες επιθέσεις, έχουμε δει πολλά περιστατικά, στην Φιλαδέλφεια το καλοκαίρι, στη Θεσσαλονίκη παλιότερα και τώρα με το συνάδελφό μας στο γήπεδο του Ρέντη. Η βία παίρνει μεγάλες διαστάσεις πλέον βγαίνουν στην επιφάνεια δολοφονικά ένστικτα. Οι συμμετέχοντες στα επεισόδια αυτά χτυπούν με στόχο το θάνατο του θύματος τους. Το πιο λυπηρό δυστυχώς είναι ότι σε αυτές τις καταστάσεις συμμετέχουν πολύ νέα παιδιά κοντά στην εφηβεία τα οποία βέβαια είναι απολύτως καθοδηγούμενα».

«Στη Λέσβο από θαύμα δεν είχαμε χειρότερα την περίοδο της μεταναστευτικής κρίσης»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρόεδρος των Αστυνομικών της Λέσβου, σημείωσε ότι στο νησί μας, αυτή την περίοδο, μετά από αρκετά ταραγμένα χρόνια στη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης, επικρατεί σχετική ηρεμία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Περάσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο από το 2015 έως το 2020 με την έξαρση του μεταναστευτικού – προσφυγικού. Δοκιμάστηκαν πραγματικά οι αντοχές μας και ευτυχώς οι δυνάμεις μας ενισχύθηκαν με  συναδέλφους  απ’ όλη την Ελλάδα. Γενικά με όλα αυτά που συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια πιστεύω από θαύμα δεν είχαμε κάποιο τραγικό συμβάν με σοβαρό τραυματισμό.

Αυτή την περίοδο μπορεί να πει κανείς ότι η κατάσταση είναι αρκετά πιο ελεγχόμενη παρά το γεγονός ότι από το καλοκαίρι παρατηρείται στην περιοχή μας αύξηση των ροών».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λέσβου για την ανάδειξη αντιπροσώπων

Την Πέμπτη 16 Μαΐου από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα. Δείτε ψηφοδέλτια και υποψηφιότητες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά της Λέσβου

Δράση της αστυνομικής διεύθυνσης βορείου Αιγαίου για τους δύο δήμους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τρόφιμα σε 1400 δικαιούχους από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Ξεκίνησε η διανομή τους στον χώρο του ΚΤΕΟ Λέσβου