× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το Επιμελητήριο για την έκθεση στη Σμύρνη

«Πολύ σημαντικό γεγονός για τα νησιά μας»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/12/2023

Το Επιμελητήριο για την έκθεση στη Σμύρνη

Για μεγάλη επιτυχιά κάνει λόγο το Επιμελητήριο Λέσβου σχετικά με τη συμμετοχή του μέσω της Επιμελητηριακής Λεσβιακής Εταιρίας Ανάπτυξης ΕΛΕΑ ΑΜΚΕ, σε  συνδιοργάνωση και συγχρηματοδότηση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στην 17th Tourism Trade International Fair and Congress που πραγματοποιήθηκε στη Σμύρνη, 07 – 09 Δεκεμβρίου: «Ένα πολύ σημαντικό γεγονός για τα νησιά της Λέσβου της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, αφού συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων καθώς και της επιχειρηματικής κοινότητας, όπως τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι κ.α.,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην Έκθεση, στόχευσε και πέτυχε, την συνολική παρουσίαση των νησιών μας, ως τουριστικό προορισμό, την ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων, της γαστρονομίας και των τοπικών μας προϊόντων.

Η μεγάλη επισκεψιμότητα που είχε το περίπτερο, μαρτυρά το ενδιαφέρον που δείχνουν οι Τούρκοι επισκέπτες για τα νησιά της Λέσβου της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, ως τουριστικοί προορισμοί.

Σε ειδική εκδήλωση και σε χώρο της έκθεσης η πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου κα Ευγενία Δρεκόλια, παρουσίασε εκτενώς τα νησιά μας σε Τουριστικούς Πράκτορες τόσο από την Τουρκία όσο και από άλλες χώρες με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση πολλών συναντήσεων Β2Β μεταξύ των μελών της Επιμελητηριακής αποστολής και επιχειρηματιών του τουρισμού από την Τουρκία αλλά και από τρίτες χώρες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο της συμμετοχής στην Έκθεση, διοργανώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου 2023 παράλληλη εκδήλωση σε κεντρικό  πολυχώρο, όπου συμμετείχε η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Σμύρνης TURSAB, καθώς και bloggers και τοπικά μέσα ενημέρωσης, η οποία λειτούργησε ενισχυτικά στην παρουσίαση των νησιών μας, αφού παρουσιάστηκε εκτενώς το πολιτιστικό και περιβαλλοντικό κεφάλαιο, οι δραστηριότητες, η γαστρονομία, ενώ έγινε και γευσιγνωσία ούζου και τοπικών προϊόντων. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη, κ. Αλέξανδρος Κώνστας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Σμύρνης TURSAB Kivanc Meric.

Το πρωί της ίδιας μέρας, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Λέσβου, ο Πρόεδρος Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο Γεν. Γραμματέας και Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Ναυτικών και Ναυτιλιακών Πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Κωνσταντίνος Σωτηράκης, καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ασπίδα, και εκπρόσωπος της νέας Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης Νίκος Γιαννάκας, επισκέφτηκαν στο Προξενείο τον Γενικό Πρόξενο, για εθιμοτυπική επίσκεψη, η οποία έγινε σε πολύ θερμό κλίμα.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου, ευχαριστεί θερμά τις ποτοποιίες, Βαρβαγιάννη, Ισιδώρου Αρβανίτη, Σαμαρά και Σπέντζα για την προσφορά τους σε ούζα και κεράσματα, την κα Δήμητρα Σουσαμλή για τα αρτοσκευάσματα, τα τυροκομεία Θυμέλη και  Γαλακτοκομική Λέσβου ΑΒΕΕ-Lesvos Dairy για τα  τυριά, καθώς και την εταιρία Παπαγιαννίδης-Ελαΐτης για τις μαρμελάδες και σάλτσες που προσφέρθηκαν στους επισκέπτες της έκθεσης.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Τέσσερεις θέσεις υδρονομέων στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 2 Μαίου η υποβολή των αιτήσεων
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πέρασε από την Ευρωβουλή η πρώτη αναθεώρηση της ΚΑΠ

Οι αναθεωρημένες διατάξεις θα εφαρμοστούν το 2024 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης